یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۳۱ - ۱۳ آذر ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۹۰۰۳۲۵
بین الملل

اولاند از رقابت‌های انتخاباتی فرانسه کناره‌گیری کرد

شگفتی ماه دسامبر

 اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل,فرانسوا اولاند<

فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهوری فرانسه، روز پنج‌شنبه در نطقی تلویزیونی اعلام کرد که در انتخابات آینده ریاست‌جمهوری شرکت نخواهد کرد. وی که در برنامه‌ای مستقیم از کاخ الیزه با مردم صحبت می‌کرد، گفت به‌واسطه پرهیز از خطراتی که نامزدی وی می‌تواند به‌دنبال بیاورد و برای جلوگیری از چند دستگی ترجیح می‌دهد در رقابت انتخاباتی شرکت نکند. وی در سخنان خود ضمن مرور سریع کارنامه دوره ریاست‌جمهوری‌اش و برشمردن دستاوردهای مثبت و منفی آن از نتایج به‌دست آمده ابراز رضایت کرد و نسبت به خطرهای موجود برای آینده فرانسه هشدار داد.

درحالی‌که برخی مقام‌های ارشد حزب سوسیالیست خواستار شرکت فرانسوا اولاند رئیس‌جمهوری و مانوئل والس نخست‌وزیر فرانسه در رقابت‌های مقدماتی این حزب شده‌اند، سخنگوی دولت پاریس چند روز قبل بر این مساله تاکید کرد که این دو نفر نمی‌توانند با یکدیگر رقابت کنند. میزان محبوبیت اولاند طی ماه‌های اخیر با افت شدیدی روبه‌رو شده و این مساله نگرانی‌ها در بین سران حزب سوسیالیست نسبت به شکست احتمالی در انتخابات سال آینده را تشدید کرده بود.

 

براساس نظرسنجی شبکه ب.اف.ام فرانسه، مردم در پاسخ به اینکه اگر فرانسوا اولاند یا مانوئل والس نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۷ میلادی شود به کدام‌یک رای می‌دهید والس ۹ درصد و اولاند ۷ درصد رای آوردند. این نظرسنجی نشان می‌دهد پایگاه مردمی سوسیالیست‌ها در فرانسه بسیار سست شده است. همچنین براساس این نظرسنجی فرانسوا فیون ۳۰ درصد و ماری لوپن ۲۴ درصد آرا را به خود اختصاص داده‌اند.

 

فرانسوا فیون در انتخابات مقدماتی محافظه‌کاران توانست بر رقیب خود یعنی آلن ژوپه پیروز شود و نامزد نهایی این حزب در انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود. برخی گمانه‌ها حاکی از آن است که مانوئل والس، از طرف سوسیالیست‌ها نامزد می‌شود. به گزارش سی‌ان‌ان، رای‌دهندگان فرانسوی در آوریل و مه ‌۲۰۱۷ به پای صندوق‌های رای خواهند رفت. این گزارش می‌نویسد از سال ۱۹۵۸ – یعنی زمان تاسیس پنجمین جمهوری فرانسه- به این سو این برای اولین‌بار است که یک رئیس‌جمهور مستقر اعلام می‌کند برای بار دوم نامزد رقابت‌ها نمی‌شود. اگرچه سی‌ان‌ان معتقد است که حزب سوسیالیست اولاند باید به دنبال نامزدی در برابر فیون (راست میانه) و لوپن (راست افراطی) باشد؛ اما برخی گزارش‌ها معتقدند که مانوئل والس ممکن است از طرف سوسیالیست‌ها نامزد شود.

 

اولاند، ۶۲ ساله که در سال ۲۰۱۲ سارکوزی را شکست داد اولین رئیس‌جمهوری سوسیالیست از زمان انتخاب مجدد فرانسوا میتران در سال ۱۹۸۸ بود که به این مقام رسیده بود. اولاند در سخنان خود مبنی بر کناره‌گیری در دور بعد، علیه ایده‌های اعلام شده از سوی فیون و سایر محافظه‌کاران اعلام موضع کرد.

 

او گفت: «راست افراطی از ما می‌خواهد کنار بکشیم، از یورو و از جهان خارج شویم. آنها انتخابات اخیر آمریکا را الگو قرار دادند؛ اما می‌خواهم بگویم که بزرگ‌ترین خطر همان سیاست‌های حمایتی است.» با این حال، اولاند در سخنان خود مروری بر کارنامه خود داشت. او به دستاوردهای خود از جمله تقویت برابری زنان و مبارزه علیه تبعیض و فراهم کردن شرایط ازدواج اشاره کرد. او اعلام کرد که بیکاری از آغاز امسال کاهش یافته؛ اما پذیرفت که همچنان «نرخ بیکاری بالاست.» با وجود این، تعدادی از بزرگ‌ترین عملیات‌های تروریستی در دوران ریاست اولاند به وقوع پیوست.

 

شارلی ابدو و باتاکلان دو نمونه از این حملات تروریستی بودند که باعث شد نرخ محبوبیت او کاهش یابد. اولاند گفت: «در آن شرایط وحشتناک خواستار حفظ انسجام ملی بودم تا از شکاف و تفرقه پرهیز کنیم.» رئیس‌جمهوری فرانسه اظهار کرد که بزرگ‌ترین حسرتش عدم لغو تابعیت آن دسته شهروندان تروریستی بود که فرانسه را آشفته کردند. این سخنان باعث شکاف در حزب سوسیالیست شد.

 

دستیار میتران

فرانسوا اولاند فعالیت سیاسی خود را از آغاز دهه۷۰ و به‌عنوان دستیار میتران شروع کرد. او در سال ۱۹۷۹ به حزب سوسیالیست پیوست و دو سال بعد به‌عنوان رقیب ژاک شیراک وارد رقابت‌ها شد؛ اما بازی را واگذار کرد. او در نرماندی متولد شد و در یکی از بهترین مدارس و دانشگاه‌های فرانسه «سیانس پو» در رشته علوم سیاسی تحصیل کرد. او رابطه‌ای ۲۸ ساله با سگولن رویال داشت. آنها ۴ فرزند داشتند. اگرچه ازدواج رسمی نداشتند، اما در سال ۲۰۰۷ جدا شدند. بعدها فاش شد که اولاند با «ژولی گایت» هم به مدت ۲ سال روابطی داشت و همسر بعدی او والری تریویلیه بود. حملات تروریستی در کنار مسائل جنسی و خانوادگی او از جمله دلایل افت آرا و محبوبیت اولاند است.

 

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش