یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۱۴ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۰۵۱۸
بین الملل

مفاد مهم پیش‌نویس فرمان اجرایی ترامپ برای جلوگیری از ورود اتباع برخی کشورها به آمریکا

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل,فرمان اجرایی ترامپ
این گزارش نگاهی است به مهم‌ترین مفاد پیش‌نویس یک فرمان اجرایی که قرار است با امضای رئیس‌جمهور آمریکا اتباع برخی کشورها را از ورود به خاک آن کشور منع کند.

به گزارش فارس، «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا یک فرمان اجرایی را با هدف محدود کردن ورود اتباع ایران و شش کشور دیگر به خاک آمریکا تهیه کرده است.  

 

گزارش زیر نگاهی است به مهم‌ترین مفاد این سند که قرار است به امضای رئیس‌جمهور آمریکا برسد. 

 

* رئیس‌جمهور آمریکا در این فرمان اجرایی خاطرنشان کرده که فرایند صدور روادید از اهمیت زیادی برای کشف افراد دارای پیشینه تروریستی و جلوگیری از ورود آنها به خاک آمریکا برخوردار است. 

 

* تعلیق صدور روادید و سایر امتیازهای مهاجرتی برای کشورهای متضمن نگرانی‌های خاص.

 

(بند a) رئیس‌جمهور آمریکا، وزیر امنیت داخلی این کشور را موظف کرده با مشورت وزیر خارجه و مدیر اطلاعات ملی به تعیین این موضوع بپردازد که هر یک از کشورها  لازم است چه اطلاعاتی به واشنگتن ارائه کنند تا بر اساس آن بتوان مشخص کرد آن دسته از اتباع خارجی که تقاضای روادید یا پذیرش آنها دست بررسی است، همان افرادی هستند که اعلام کرده‌اند و یا متضمن تهدید برای آمریکا نیستند. 

 

* (بند b) وزیر امنیت داخلی بایستی با مشورت وزیر خارجه و مدیر اطلاعات ملی، ظرف ۳۰ روز بعد از اجرایی شدن این فرمان اجرایی، گزارشی درباره موارد ذکر شده در بند a برای بررسی را تقدیم رئیس‌جمهور کنند. وزیر امنیت داخلی بایستی در این گزارش اطلاعات مورد نیاز برای بررسی روادید اتباع کشورهای مختلف و همچنین کشورهایی که از ارائه اطلاعات کافی خودداری می‌کنند را مشخص کند. اتباع خارجی که با روادیدهای دیپلماتیک، روادید ناتو و ویزای نوع c-2 برای سفر به سازمان ملل متحد سفر می‌کنند از شمول این بررسی‌ها خارج شده‌اند.

 

* به منظور کاستن از بار مسئولیت نهادهای ذیربط در زمان انجام بررسی‌های مشخص شده در بالا و همچنین ضمانت برقراری استانداردهای لازم جهت جلوگیری از حملات تروریستی، رئیس‌جمهور آمریکا هر گونه ورود مهاجرتی و غیرمهاجرتی اتباع بیگانه از کشورهایی که به موجب مفاد قانونی، کشورهای متضمن نگرانی خوانده تشخیص داده شده‌اند را به مدت ۳۰ روز از زمان صدور این حکم، تعلیق می‌کند.

 

* وزیر خارجه آمریکا بایستی فوراً بعد از دریافت گزارش تشریح شده در بند b که حاوی اطلاعات مربوط به بررسی روادیدها است، از تمامی دولت‌های خارجی که اطلاعات لازم را ارائه نکرده‌اند بخواهد که اطلاعات خود را ظرف ۶۰ روز بعد از اخطار، تحویل بدهند.

 

* اجرای معیارهای یکپارچه غربالگری برای تمامی برنامه‌های مهاجرتی: وزیر امنیت داخلی، مدیر اطلاعات ملی و رئیس اف‌بی‌آی، بایستی در زمان انجام فرایند داوری برای اعطای مزیت‌های مهاجرتی، برنامه‌ای را با هدف شناسایی افرادی که قصد ورود غیرقانونی به خاک آمریکا با هدف آسیب زدن به این کشور دارند و یا افرادی که بیم آسیب‌‌رسانی بعد از پذیرششان وجود دارد، اجرا کنند. این برنامه، تدوین معیارها و رویه‌های یکپارچه غربالگری از قبیل موارد زیر را شامل خواهد شد: مصاحبه‌های فردی؛ ایجاد یک پایگاه داده متشکل از اسناد هویتی ارائه شده توسط متقاضیان با هدف جلوگیری از استفاده اسناد کپی توسط متقاضیان متعدد،؛ اصلاح فرم‌های تقاضا به قصد گنجاندن سوالاتی برای کشف پاسخ‌‌های فریبکارانه و مقاصد سوء؛ ساز و کاری برای راستی‌آزمایی اینکه فرد متقاضی فردی غیر از کسی که ادعا می‌کند نیست؛ فرایندی برای سنجش احتمال تبدیل شدن فرد متقاضی به یکی از اعضای موثر جامعه و توانایی فرد برای کمک موثر به منافع ملی و فرایندی برای ارزیابی اینکه آیا فرد متقاضی نیتی برای ارتکاب اعمال مجرمانه یا تروریستی بعد از ورود به خاک آمریکا دارد یا خیر.

 

* سازماندهی مجدد «برنامه پذیرش پناه‌جویان» برای سال مالی ۲۰۱۷. (a) وزیر خارجه آمریکا بایستی «برنامه پذیرش پناه‌جویان آمریکا» را به مدت ۱۲۰ روز تعلیق کند. در طول این دوره ۱۲۰ روزه، وزیر خارجه آمریکا به همراه وزیر امنیت داخلی بایستی فرایندهای تقاضا و داوری در «برنامه پذیرش پناه‌جویان آمریکا» را بررسی کرده و مشخص کنند با انجام کدام اقدامات اضافی می‌توان اطمینان حاصل نمود افرادی که به عنوان پناهنده پذیرفته می‌شود، تهدیدی علیه امنیت و رفاه ایالت متحده ایجاد نمی‌کنند. ۱۲۰ روز بعد از این فرمان، وزیر خارجه آمریکا بایستی پذیرش متقاضیان ذیل «برنامه پذیرش پناه‌جویان» را تنها برای آن دسته از کشورهایی از سر بگیرد که وزیر امنیت داخلی، وزیر خارجه و مدیر اطلاعات ملی به طور مشترک تشخیص دهند برای آن کشورها مکانیسم‌های حفاظتی کافی جهت تضمین امنیت و رفاه ایالات متحده وجود دارند.

 

* پس از از سرگیری «برنامه پذیرش پناه‌جویان آمریکا»، از وزیر خارجه خواسته می‌شود طبق حدود و ثغور مشخص‌شده در قانون و با مشورت وزیر امنیت داخلی تغییراتی را با هدف در اولویت قرار دادن تقاضای پناه‌جویانی که مورد آزار و اذیت مذهبی قرار گرفته‌اند، اعمال کند، منوط بر آنکه مذهب آن فرد جز مذاهب اقلیت در کشور متبوعش باشد. وزرای خارجه و امنیت داخلی می‌تواند در مواردی که ضروری و مناسب تشخیص می‌دهند قوانینی را به رئیس‌جمهور جهت کمک به این فرایند اولویت‌دهی توصیه کنند.

 

*وزرای خارجه و امنیت داخلی بایستی تا زمانی که رئیس‌جمهور مشخص نکرده که در برنامه پذیرش پناه‌جویان آمریکا تغییرات کافی در راستای هماهنگ شدن آن با منافع ملی اعمال شده بررسی پناهندگی و پذیرش اتباع سوریه به عنوان پناهنده را متوقف کنند. 

 

*صرفنظر از هر حکم ریاست‌جمهوری قبلی درباره تعداد پناه‌جویان برای سال مالی ۲۰۱۷، وزرای خارجه امنیت داخلی می‌توانند برای سال مالی ۲۰۱۷ در مجموع ۵۰ هزار پناهنده را مورد پذیرش قرار بدهند. 

 

*ایجاد مناطق امن برای محافظت از جمعیت‌های آسیب‌پذیر سوریه. متعاقب توقف پذیرش پناه‌جویان سوری به وزیر خارجه آمریکا به همراه وزیر دفاع دستور داده می‌شود ظرف نود روز پس از صدور این فرمان برنامه‌ای جهت ایجاد مناطق امن در سوریه و مناطق اطراف آن ایجاد کنند. اتباع سوری آواره شده از سرزمین‌های خود می‌توانند در این مناطق امن با اقداماتی نظیر بازگشت به کشور یا اسکان مجدد در یک کشور ثالث منتظر اسکان با ثبات باشند.

 

* امنیت مصاحبه روادید. وزیر خارجه آمریکا بایستی فوراً «برنامه معافیت مصاحبه روادید» را در جهت تبعیت از بند ۲۲ قانون INA که تمامی افراد متقاضی روادید غیرمهاجرتی را به انجام مصاحبه ملزم می‌کند، معلق کند. 

 

* اعتبار متقابل روادید. وزیر خارجه آمریکا بایستی تمامی توافق‌های متقابل روادید را با هدف اطمینان از دو سویه بودن آنها مورد بررسی قرار دهد. در صورتی که یک کشور، با اتباع آمریکایی خواستار روادیدهای غیرمهاجرتی به نحو دو سویه رفتار نمی‌کند، وزیر خارجه آمریکا بایستی اعتبار روادید آن کشور، برنامه کارمزد آن یا هر بخش دیگر آن را به نحوی اصلاح کند که با نحوه رفتار آن کشور خارجی با اتباع آمریکایی همتراز شود. 

 

* شفافیت و گردآوری اطلاعات. وزیر امنیت داخلی آمریکا بایستی در چارچوب قانون ظرف ۱۸۰ روز بعد از این حکم و از آن به بعد هر ۱۸۰ روز اقدام به گردآوری اطلاعات و قرار دادن آن در دسترس عموم در موارد ذیل بنماید: 

 

- اطلاعات مربوط به تعداد افرادی در آمریکا که زادگاه آنها یک کشور خارجی است و به جرائم مرتبط با تروریسم متهم شده‌اند، در ارتباط با جرائم مرتبط با تروریسم محکوم شده‌اند و یا بر اساس فعالیت‌های مرتبط با تروریسم، وابستگی یا حمایت مادی از سازمان‌های تروریستی  از خاک آمریکا اخراج شده‌اند؛

 

- اطلاعات درباره تعداد افرادی در آمریکا که زاده کشورهای خارجی هستند و پس از ورود به آمریکا افراطی‌شده‌اند و اقدام به انجام اعمال مرتبط با تروریسم کرده‌اند و یا اقدام به حمایت مادی از سازمان‌های تروریستی در کشورهایی کرده‌اند که تهدید علیه آمریکا به شمار می‌روند.

 

 

 

 

  • 13
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش