یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۰۷:۲۷ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۰۷۲۶
بین الملل

دولت ترامپ در آستانه صدور نسخه دوم فرمان مهاجرتی است

دومین گام جنجالی

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل,فرمان مهاجرتی ترامپ

دونالد ترامپ، چهل‌وپنجمین رئیس‌جمهور ایالات متحده، به دنبال آن است تا آب رفته را به جوی بازگرداند. البته این گزاره برای رئیس‌جمهوری که هنوز یک ‌ماه بیشتر از آغاز به کار رسمی دولت او نگذشته، شاید کمی غیرمنصفانه به نظر برسد، اما شکست مفتضحانه یکی از اولین اقدامات عمده اجرائی او در برابر نهادهای قضائی ایالات متحده، هرگونه تلاشی برای ازسرگیری روند پیشین را به تقلایی برای حفظ و تثبیت جایگاه اجرائی ساکن کاخ سفید در کانون‌های تصمیم‌گیری قدرت در آمریکا بدل كرده است.

 

شاهد این مدعا نیز آماده‌سازی نسخه دوم فرمان مهاجرتی و منع ورود شهروندان هفت کشور عمدتا مسلمان است که گفته می‌شود به همین زودی و شاید حتی در ساعات آتی به امضای رئیس‌جمهور برسد. البته این فرمان دومین گام ترامپ در راستای دگرگون‌سازی نظام مهاجرتی ایالات متحده است. گام اول او صدور دو فرمان رسمی در روز سه‌شنبه بود که به مقامات محلی و ایالتی اجازه می‌دهد با استفاده از اختیارات قانونی خود، موج عظیمی از استرداد مهاجران غیرقانونی را کلید بزنند.

 

با همه این اوصاف، تفاوت اصلی اقدامات اخیر ترامپ در پیگیری وعده‌های انتخاباتی‌اش، نقش آن دست مشاوران سیاسی است که این‌بار برخلاف فرمان مهاجرتی اول، گاه از درون و البته اغلب بیرون از دولت در تنظیم فرمان‌ها به یاری رئیس‌جمهور تازه‌کار آن کشور آمده‌اند تا شاید نسخه دوم فرمان‌ها این‌بار دیگر مغلوب شکواییه‌ها و طرح ادعاهای قضائی و دادستانی نشوند.

 

رایزنی با دان مک‌گان، مشاور کاخ سفید و دیگر جمهوری‌خواهان کنگره آن تدبیری است که به گفته جان کلی، وزیر امنیت داخلی آمریکا، اتخاذ شده تا نسخه دوم فرمان مهاجرتی با فشردگی و بازدهی بیشتر، مانع از تکرار سردرگمی‌ها و تجربیات ناگوار در نمونه اول اجرای فرمان منع ورود باشد. کلی پیش‌تر ضمن تأکید بر آنکه دولت درصدد است برخی بخش‌های فرمان اجرائی را پس از طی مدت‌زمانی مشخص پس از اعلام، اجرائي كند، خاطرنشان کرده نسخه جدید فرمان اجرائی آن دست نگرانی‌های دادگاه استیناف فدرال از نقض حقوق مسافران دارای ویزا را که یکی از دلایل اصلی تعلیق موقت فرمان اولیه بوده، برطرف کرده است.

 

همچنین روزنامه نیویورک‌تایمز به نقل از برخی منابع آشنا با مفاد فرمان جدید، گزارش داده کاخ سفید با تعدیل یا حذف بخشی از فرمان اولیه که متضمن اولویت‌بخشی به درخواست‌های پناه‌جویی براساس شمول شخص پناه‌جو در دسته‌بندی تعقیب و پیگرد قانونی اقلیت‌های مذهبی بود، در تلاش است اتهام تبعیض مذهبی را نیز از پیشانی تدابیر پیشنهادی خود که بنا بر ادعا برای مقابله با تروریسم ضروری است، پاک کند. گذشته از اینها، اگرچه فرمان مهاجرتی جدید بنابر گزارش‌ها، ابهامات درباره وضعیت دارندگان کارت سبز آمریکا را به‌کلی برطرف کرده و آنان را از اعمال قوانین و مقررات پیشنهادی معاف خواهد کرد، اما هنوز نتوانسته درباره لغو ویزاهای جاری غیرمهاجرتی تصمیم‌گیری کند.

 

به گفته منابع مطلع، وزارت دادگستری مخالف لغو این‌گونه ویزاهاست، اما کاخ سفید و وزارت امنیت داخلی به‌شدت خواستار اعمال این قانون درباره ویزاهای جاری غیرمهاجرتی هستند. البته اینها همه جدای از وضعیت قریب به ١١ میلیون مهاجر غیرقانونی حاضر در خاک آمریکاست که از همین سه‌شنبه گذشته و در پی صدور دو فرمان مجزای ترامپ، هرلحظه در خطر اخراج از کشور قرار گرفته‌اند. «این وزارتخانه از این پس هیچ طبقه یا دسته‌بندی‌ای از اتباع بیگانه را از احتمال هرگونه برخورد قانونی معاف نمی‌کند».

 

این بخشی از فرمان اجرائی وزارت امنیت داخلی آمریکاست که روز سه‌شنبه صادر شد و به پرسنل این وزارتخانه اختیار کامل داد تا هر تبعه بیگانه‌ای را که به ظن افسران مهاجرتی، در حال نقض قوانین مهاجرتی است، بازداشت یا دستگیر کنند. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این دو فرمان که به امضای جان کلی رسیده است، اولویت‌بندی‌های پیشین درباره اخراج مهاجران غیرقانونی را تغییر می‌دهد و شمار بیشتری از آنها را در خطر اخراج فوری از خاک آمریکا قرار می‌دهد.

 

در این فرامین نه‌فقط آن دسته از مهاجرانی که مرتکب جرم شده‌اند برای اخراج از کشور در اولویت قرار گرفته‌اند، بلکه کسانی هم که متهم به ارتکاب جرم هستند یا به‌طور بالقوه در مظان اتهام قرار دارند، باید به‌سرعت به کشورهای خود بازگردانده شوند. این در حالی است که در دولت پیشین آمریکا آن دسته از مهاجرانی که مرتکب جرم نشده بودند برای اخراج از کشور در اولویت قرار نداشتند، اما فرامین جان کلی به جز «برخی موارد به‌شدت استثنایی» از جمله مواردی که پای کودکان در میان باشد، آن اولویت‌بندی پیشین را نقض می‌کند و تقریبا همه ۱۱ میلیون مهاجر غیرقانونی در خاک آمریکا را در بر می‌گیرد.

 

جان کلی همچنین در حالی دستور داده که برنامه‌ریزی و ساخت دیوار مرزی میان ایالات متحده و مکزیک به‌سرعت آغاز شود که هنوز معلوم نیست چنین تدابیری تا چه میزان عملی و مؤثر خواهند بود. مخالفان این طرح جدای از همه دغدغه‌های حقوقی بر این باورند تشدید تدابیر امنیتی و کنترلی در مرزها و بازگذاشتن دست نهادهای اعمال قانون در برخورد با مهاجران غیرقانونی، جوی از ترس و وحشت را بر کشور حاکم می‌کند که می‌تواند حتی اثر عکس داشته باشد و با به‌سایه‌راندن هرچه بیشتر مهاجران غیرقانونی، آنان را درگیر اقدامات مجرمانه کند.

 

این در حالی است که هزینه‌های سرسام‌آور پیش‌بینی‌شده برای اجرائی‌کردن تدابیری مانند ساخت دیوار حائل در مرز مکزیک و همچنین همه موانع قانونی و حقوقی بر سر راه دیگر اقدامات پیشنهادی همچون بازداشت آن دست اتباع بیگانه که به طور غیرقانونی از مرزها عبور کرده، ارسال آنان به مکزیک می‌تواند بخش بزرگی از برنامه‌های مهاجرتی دولت جدید را برای ماه‌ها و چه‌بسا سال‌ها در پیچ‌وخم‌های مالی و اداری معطل نگه دارد.

 

آشوب در یکی از محله‌های مهاجرنشین استکهلم

همین شنبه گذشته بود که اظهارات ترامپ در جمع هوادارانش در فلوریدا، بسیاری از سوئدی‌ها را انگشت‌به‌دهان گذاشت. او در حالی از اتفاقات شب پیش از سخنرانی‌اش در سوئد به‌عنوان شاهدی بر نقش پذیرش بی‌رویه مهاجران در افزایش آمار جرم و جنایت نام برد که جمعه‌شب گذشته هیچ حادثه خشونت‌آمیزی در سوئد به ثبت نرسیده بود.

 

رئیس‌جمهور آمریکا البته بعدتر اظهاراتش را تصحیح کرد و مدعی شد اشاره او به برنامه تلویزیونی شبکه خبری فاکس در رابطه با وضعیت مهاجران در سوئد بوده است. دیری نگذشت که شعله‌های آشوب ادعای ترامپ به استکهلم، پایتخت سوئد رسید تا منطقه مهاجرنشین رینکبی دوشنبه‌شب شاهد آتش‌زده‌شدن خودروها و درگیری ساکنان با افسران پلیس باشد.

 

پلیس استکهلم در بیانیه‌ای که پس از فرونشستن آشوب منتشر کرد، اعلام کرده مأموران پلیس پس از اجتماع اعتراضی مردم در منطقه حومه‌ای رینکبی که پس از بازداشت یک مظنون صورت گرفته بود، به منطقه اعزام شدند. این در حالی است که رئیس پلیس منطقه‌ای استکهلم از افزایش فشارهای نهادهای قانونی و قضائی بر مجرمان فعال در منطقه به‌عنوان دلیل بروز این آشوب‌ها نام برده است؛ آشوب‌هایی که البته پیش‌تر در سال ٢٠١٣ نیز به مدت یک هفته این منطقه را درگیر خود کرده بود.

 

 

 

sharghdaily.ir
  • 16
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش