به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، نیکولا استورجن، وزیر اول دولت اسکاتلند سهشنبه گفت: نمیتوان به تنهایی درباره استقلال اظهارنظر کرد و لازم است تا حرف مردم هم درباره آینده اسکاتلند شنیده شود. اکنون شرایط به گونهای است که حامیان ضد اتحادیه اروپا حرفهایی میزنند که دقیقا ضد آن چیزی است که پیش از برگزاری رفراندوم سال گذشته به اسکاتلند وعده داده شد.
اسکاتلند سال ۲۰۱۴ یک رفراندوم استقلال برگزار کرد که طی آن ۵۵ درصد اسکاتلندیها به ماندن در بریتانیا رای مثبت دادند. سال ۲۰۱۶ هم ۶۲ درصد اسکاتلندیها در رفراندوم خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، به ماندن در این نهاد سیاسی – اقتصادی رای دادند.
در مجموع ۵۲ درصد ساکنان بریتانیا موافق خروج از اتحادیه اروپا بودند و ساکنان انگلستان و ولز هم از بریگزیت حمایت کردند اما اسکاتلند و ایرلند شمالی به ماندن در اتحادیه اروپا رای مثبت دادند.
استورجن، رهبر حزب ناسیونال اسکاتلند پیشنهاد "سازشی" را داده است که اسکاتلند را در بازار واحد اروپایی نگه میدارد و همزمان مابقی بریتانیا از آن خارج میشوند. با این وجود، برخی نگران هستند که چنین توافقی دو دستگی در بازار داخلی بریتانیا ایجاد کند و به اقتصاد آن ضربه بزند.
گرچه دولت بریتانیا میگوید که هنوز در حال بررسی پیشنهاد استورجن است اما یک روزنامه وابسته به محافظه کاران چنین توافق احتمالیای را رد کرد.
استورجن تاکید دارد چنانچه توافقی حاصل نشود، برگزاری رفراندوم استقلال دوم "تنها راه حفظ منافع اسکاتلند" خواهد بود.
- 13
- 4