به گزارش ایرنا، اردوغان دوشنبه شب در گفتگوی مفصل با خبرنگاران شبکه تلویزیونی ای.تی.وی و ای.خبر افزود: مایل نیستیم همه کشورهای اروپایی را در این موضع ببینیم، اما برخی از این کشورها متاسفانه نمی خواهند ترکیه پیشرفت کند و متاسفانه آلمان در رده اول آنها قرار دارد.
وی در خصوص ممانعت دولت هلند از دیدار مقامات آنکارا با اتباع ترک تبار در شهر روتردام صدراعظم آلمان را نیز همراه با دولت هلند خواند و بیان کرد: ما مایل نبودیم که اروپا را این طور بشناسیم.
وی ضمن استفاده از عبارت 'شرم بر شما باد' خطاب به دولتمردان آلمان و هلند گفت: آنچه انجام دادید هرگز مطابق قوانین اتحادیه اروپا نیست.
وی با محکوم کردن دوباره رفتار دولت هلند با مقامات دولت ترکیه در شهر روتردام بیان کرد: 'اینها بر خلاف قرارداد وین همه چیز را زیر پا گذاشتند و قراداد وین هم برای اینها فاشیسم مورد نظر خودشان است.
وی در خصوص دولتمردان هلند و آلمان مدعی شد: رویکرد اینها نازیسم و نئونازیسم است و قراداد وین در نزد اینها هم به این معنی است.
اردوغان با اشاره به اعلام حالت فوق العاده در هلند در عرض دو ساعت در موضوع پیش آمده پس از حضور وزیر خانواده ترکیه در نزدیکی کنسولگری ترکیه در روتردام گفت: آنها که مدعی حقوق زنان هستند، وزیر خانواده ترکیه را که یک زن هست، از کشور خود اخراج کردند در حالی که وی قصد داشت با خودرو دیپلماتیک وارد سفارتخانه کشور خود شود.
وی با بیان این که عذرخواهی خشک و خالی پذیرفتنی نیست و هیچ ارزشی هم ندارد، ادامه داد: آنها دیر یا زود تاوان رفتار خود را پس خواهند داد و ما به سرعت، حادثه هلند را از طریق دیپلماسی پیگیری خواهیم کرد.
رئیس جمهوری ترکیه اضافه کرد: ما آنها را از روی رفتارهای بد در گذشته خوب می شناسیم.
وی همچنین با اشاره به چاپ یک روزنامه سوئیسی در روز دوشنبه با تیتر ترکی 'به دیکتاتوری اردوغان رای منفی دهید' گفت: این باعث خوشحالی ماست چرا که روزنامه های سوئیس نیز زبان ترکی یاد گرفته اند.
به گزارش ایرنا، تنش سیاسی بین ترکیه با هلند و آلمان در پی ممانعت از فرود هواپیمای وزیر امور خارجه ترکیه به آلمان و نیز ورود وی به هلند و جلوگیری از حضور وزیر خانواده و سیاست های اجتماعی این کشور در اجتماع ترک تبارها در روتردام به اوج خود رسید.
این تنش از زمانی آغاز شد که دولت آنکارا برای حضور در اجتماع ترک تبارهای آلمان و هلند برنامه های سخنرانی انتخاباتی با حضور مقامات رسمی خود در حمایت از رای 'آری' به همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه که ۱۶ آوریل(۲۷ فروردین ماه ۹۶) قرار است برگزار شود، تدارک دیده و برنامه ریزی کرد ولی دولت آلمان و هلند از اجرای این برنامه ها جلوگیری کرد.
روز شنبه در پی صادر نشدن مجوز پرواز هواپیمای مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه برای فرود در فرودگاه روتردام، وی نتوانست طبق برنامه ریزی انجام شده به هلند سفر کرده و در اجتماع انتخاباتی ترک تبارهای هلند سخنرانی کند.
پس از لغو این سفر، 'فاطمه بتول سایان کایا' وزیر خانواده و سیاست های اجتماعی ترکیه به آلمان سفر کرده و از مسیرهای زمینی خود را به محل تجمع ترک تبارهای هلند رساند ولی به علت ممانعت پلیس هلند نتوانست در اجتماع اتباع ترکیه حاضر شده و به سخنرانی بپردازد.
ترک های آلمانی بزرگترین اقلیت قومی در آلمان را تشکیل می دهند به طوری که جمعیت ترک ها در آلمان بیش از چهار میلیون نفر و حدود ۵.۵ درصد جمعیت آلمان تخمین زده می شود.
ترک تبارهای هلند دومین گروه جمعیت غیربومی این کشور محسوب می شوند و جمعیت آنها حدود ۵۰۰ هزار نفر(سه درصد جمعیت هلند) تخمین زده می شود.
دولت ترکیه در انتخابات همه پرسی قانون اساسی این کشور چشم امید به آرای مثبت همه اتباع ترکیه ساکن داخل و خارج از این کشور دارد.
همه پرسی اصلاح ۱۸ ماده قانون اساسی ترکیه برای گذر از نظام پارلمانی به نظام ریاستی در تاریخ ۱۶ آوریل سال جاری میلادی (۲۷ فروردین ماه) برگزار می شود و در این انتخابات افزون بر ۵۸ میلیون نفر واجد شرایط رای دادن هستند.
برای برگزاری همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه، موافقان و مخالفان حق برگزاری تجمعات قانونی در داخل و خارج از کشور را دارند و بر این اساس، مقامات و چهره های سیاسی موافق و مخالف با این همه پرسی در داخل و خارج از ترکیه سخنرانی در تجمعات را برنامه ریزی کرده اند.
همچنین برای برگزاری این انتخابات، ۱۶۴ هزار صندوق رای در داخل ترکیه پیش بینی شده و علاوه بر این، در ۵۹ کشور نیز برای اخذ آرای اتباع ترکیه در خارج از کشور برنامه ریزی شده که رای گیری از آنها در ۱۱۹ نمایندگی سیاسی و در ۳۲ واحد گمرکی انجام می شود.
- 10
- 4