چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۰۸:۳۰ - ۳۱ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۵۳۶۷
بین الملل

۴۰۰ هزار نفر در موصل در محاصره داعش هستند

عملیات فرار البغدادی

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل,محاصره داعش

به گزارش دنیای اقتصاد، هفت ماه از آغاز عملیات موصل می‌گذرد، اما هنوز داعش به‌طور کامل از این شهر اخراج نشده است. در این ۷ ماه حدود ۷۵ درصد از غرب موصل آزاد شده است. کمیسیون امنیت و دفاع در استانداری نینوا اعلام کرد که نیروهای امنیتی طرح جدیدی را در جنگ علیه داعش جهت آزادسازی محله‌ها و مناطق باقی مانده از موصل در پیش گرفته‌اند. در این مدت آنچه نادیده گرفته شده حضور غیرنظامیان در موصل بوده است.

 

آنها در چه شرایطی زیست کرده‌اند و رفتار داعش با آنها چگونه بوده است؟ پاتریک کاکبرن در تحلیلی برای ایندیپندنت می‌نویسد: مردم موصل در خانه‌های خود محصور شده‌اندو آب و غذای کافی ندارند. او معتقد است زندگی در موصل مانند زندگی در زندانی زیرزمینی است که دور و اطراف آن در محاصره جنگ و کشتار قرار دارد. دولت عراق می‌گوید در حوالی «موصل قدیم» پیشروی‌هایی داشته اما تک تیراندازهای داعش پیشروی را سخت کرده‌اند. کاکبرن به نقل از دولت عراق می‌نویسد تک تیراندازهای داعش دائم جای خود را عوض می‌کنند و این کار باعث شده شناسایی آنها دشوار شود. آنها در پس خانه‌های ویران شده و دیوارهای سوراخ‌سوراخ شده پناه می‌گیرند و از طریق همین سوراخ‌ها هر جنبنده‌ای را هدف می‌گیرند.

 

اکنون ۴۰۰ هزار نفر در موصل در محاصره داعش هستند. آنها فاقد برق هستند. به‌دلیل فقدان سوخت امکان روشن کردن ژنراتورها را هم ندارند. به همین دلیل، شب هنگام ظلمت محض بر موصل حکمفرما می‌شود و همین امکان تحرک زیادی به داعش می‌دهد و در مقابل، مانع پیشروی نیروهای دولتی می‌شود. عمر، جوانی ۳۹ ساله، می‌گوید: «کودکان از گرسنگی دائم در حال فریاد هستند. آرد نداریم. فقط گندم و سبوس گندم داریم. اندکی گندم یا سبوس در آن اندک آبی که داریم می‌ریزیم تا نرم شود و به کودکان می‌دهیم.» عمر به ایندیپندنت می‌گوید: «صدای تیراندازی و انفجار می‌شنویم اما جرأت خارج شدن از خانه نداریم.

 

نمی‌دانیم چه کسی با چه کسی و در کجا می‌جنگد.» برخی آمارها می‌گوید هم اکنون هزار تا ۴ هزار نیروی داعشی در موصل وجود دارد. مقام‌های عراقی می‌گویند امکان پیشروی ندارند و به‌دنبال طرح‌های دیگری هستند. اما «یگان طلایی» عراق در نظر دارد تا جنگ را در چندین جبهه شروع کند تا نیروهای داعش پخش شوند و در نهایت نبرد به جایی کشیده شود که نیروهای داعش از توان مقابله بازمانند. کاکبرن می‌نویسد اکنون امیدها به این «یگان طلایی» دوخته شده است.

 

این یگان در واقع همان «نیروهای عملیات ویژه عراق» است که به «یگان طلایی» معروف شده است. این یگان در حمله سال ۲۰۰۳ آمریکا به عراق از سوی نیروهای ائتلاف به‌وجود آمد. عمر- به‌عنوان تنها کسی که ایندیپندنت توانست با او تماس بگیرد و اخباری از درون موصل از وی بگیرد، هرچند به‌دلیل فقدان برق شارژ موبایل او تمام شد- می‌گوید داعش به خانواده‌های مستقر در موصل دستور داده که هر سه یا چهار خانواده در یک خانه استقرار یابند. آنها سپس خانه‌ها را اشغال کرده و با ایجاد سوراخ‌هایی در دیوار خانه‌ها سعی می‌کنند نیروهای دولتی یا آن دسته از غیرنظامیانی که قصد فرار دارند را هدف بگیرند. نیروهای داعشی با این کار، دیگر از پشت بام‌ها یا کوچه‌ها استفاده نمی‌کنند که در تیررس نیروهای دولتی قرار بگیرند. مشکل دیگر این است که ساکنان هم نمی‌دانند کدام خانه مورد استفاده داعش است.

 

داعش همچنین خودروهای ساکنان موصل را به زور گرفته و مورد استفاده قرار می‌دهد: خواه برای جابه‌جایی شب هنگام در سطح شهر، خواه برای استفاده از بنزین این خودروها در عملیات‌های خود و خواه استفاده از این خودروها برای عملیات‌های انتحاری و غیر آن. عدنان، پسر عموی عمر، هم می‌گوید داعش این خودروها را به‌عنوان وسیله انتحاری برای حمله به تانک‌ها و پایگاه‌های نیروهای دولتی و خودروهای زرهی ارتش عراق مورد استفاده قرار می‌دهد. به گفته عدنان، آنها خطاب به ساکنان می‌گویند: «وقتی بغداد را تصرف کردیم، پولتان را پس می‌دهیم. اگر کفار پیروز شدند، پولتان را از آنها بگیرید.» هیچ‌کس نمی‌داند نبرد موصل چقدر طول می‌کشد، اما یک چیز مسلم است: غیرنظامیان اعم از زنان و کودکان و جوانان باید هزینه آن را بدهند.

 

اما یک سوال دیگر مطرح است: ابوبکر البغدادی کجا است؟ آیا این حملات زیر نظر او انجام می‌گیرد؟ آیا اساسا او زنده است؟ کاکبرن در تحلیل دیگری برای ایندیپندنت چنین می‌نویسد: البغدادی دو ماه پیش از موصل گریخته است. «فواد حسین»، رئیس کارکنان مسعود بارزانی، در مصاحبه با ایندیپندنت می‌گوید: «داعش ۱۷ خودرو انتحاری را در موصل منفجر کرد. در عین حال، برخی از یگان‌های داعش در سوریه مسیر موصل به سوریه را پاکسازی کردند تا مسیر فرار البغدادی را مهیا سازند.» او می‌گوید رهبران کرد بر این باورند که داعش چنین حملات مرگباری را فقط برای رساندن البغدادی به جایی امن انجام داد. نیروهای داعش فقط در موارد معدودی مانند فراری دادن البغدادی حاضرند خسارات سنگین را تحمل ‌کنند. فواد حسین می‌گوید: «داعش ۳۰۰ مبارز خود را از سوریه به عراق آورد تا این مبارزه سخت برای فراری دادن البغدادی را به انجام رساند.»

 

 

  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش