به گزارش جهان اقتصاد ، رئیس جمهور آمریکا در اولین سفر خارجی خود روز شنبه وارد عربستان صعودی شد.
سفر دونالد ترامپ به عربستان بسیاری را شگفت زده کرده است.
اولین سفر خارجی او نه اسرائیل بود و نه کشورهای اروپایی، بلکه کشوری عربی به اسم عربستان بود.
او نشان داد که قبل از اینکه یک سیاستمدار باشد، یک تاجر قهار است.
ترامپ به خوبی می داند که این روزها هیچ کشوری مانند کشورهای عربی و به خصوص عربستان نمی تواند وضعیت اقتصادی امریکا را بهبود ببخشد.
عده ای معتقد هستند که سفر ترامپ به عربستان سعودی و دیدار با ملک سلمان بیش از آنکه یک سفر سیاسی باشد، یک سفر اقتصادی است.
قبل از سفر ترامپ خبرهایی منتشر شد که عربستان قرار است از ایالت متحده امریکا سلاح خریداری کند که ارزش آن، ۳۰۰میلیارد دلار گمانه زنی می شد.
از طرفی بهتر است کمی به گذشته نگاه کنیم و صحبت های دونالد ترامپ را در زمان نامزدی ریاست جمهوری بار دیگر گوش دهیم.
صحبت های دونالد ترامپ قبل از انتخابات ریاست جمهوری امریکا، باعث شده بود تا مقام های عربستانی مایل به انتخاب هیلاری کلینتون برای ریاست جمهوری امریکا باشند.
به نظر می رسد با توجه به رفتارهای ترامپ قبل از انتخاب او به عنوان رئیس جمهور امریکا و انتخاب عربستان به عنوان اولین مقصد سفر خارجی او و بستن قراردادهای میلیاردی، در باطن علاقه ای به ملک سلمان و اطرافیانش نداشته باشد اما برای حفظ ایالت متحده امریکا و رونق اقتصادی این کشور که در وعده های انتخاباتی خود به مردم قول داده بود چاره ای ندارد تا ظاهر را بر خلاف باطنش نشان دهد تا بتواند از این شبه جزیره سود کافی را ببرد.
عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان در کنفرانس مطبوعاتی که با رکس تیلرسون همتای آمریکایی خود داشت، گفت: سفر رئیسجمهور آمریکا به عربستان آغاز ساخت آیندهای جدید در روابط استراتژیک دوجانبه و تقویت همکاریها میان دو کشور و جهان عرب و اسلام است.
وزیر امور خارجه عربستان، سفر دونالد ترامپ به کشورش را بی سابقه دانست و امیدوار است که رابطه میان دو کشور گسترش پیدا کند.
عربستان و آمریکا مجموعه توافقهایی را در زمینههای تجاری و سرمایه گذاری در زیرساختها، بخش تکنولوژی، بخشهای دفاعی و تولیدات ویژه امضا کردند که براساس آن عربستان و آمریکا در اقتصادهای یکدیگر سرمایهگذاری انجام میدهند.
تنها در بخش دفاع و خریدهای فوری سعودیها از آمریکا، توافق شد ریاض ۱۱۰ میلیارد دلار سلاح از آمریکا بخرد و در طول ۱۰ سال تا ۳۵۰ میلیارد دلار دیگر در این زمینه هزینه شود.
عادل الجبیر ارزش توافقهای امضا شده میان دو کشور را حدود ۵۰۰ میلیارد دلار ارزیابی کرده و گفت: تحول فنی میان دو کشور به تقویت و رشد اقتصاد و افزایش فرصتهای سرمایه گذاری آمریکا در عربستان میانجامد.
*نارضایتی اسرائیل از توافق تسلیحاتی امریکا و عربستان
رژیم صهیونیستی در واکنش به توافق تسلیحاتی ۱۱۰ میلیارد دلاری اخیر میان آمریکا و عربستان نسبت به این توافق اظهار نگرانی کرد.
به گزارش ایسنا از خبرگزاری آسوشیتدپرس، یووال اشتاینیتز، وزیر انرژی و مقام نزدیک به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل اظهار کرد، مقامهای اسرائیل باید در سفر روز دوشنبه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا به اراضی اشغالی از او درباره این توافق توضیح بخواهند.
اشتاینیتز گفت: این ضروری است که اسرائیل برتری نظامی خود را بر همسایگان عربیاش در ضمن گرم تر شدن روابط این کشورها با آمریکا حفظ کند.
اشتاینیتز خاطر نشان کرد: عربستان کشوری نیست که ما با آن روابط دیپلماتیک داشته باشیم و همچنان یک کشور متخاصم به حساب میآید و هیچکس نمیداند که آینده چطور خواهد بود.
وی تاکید کرد که قطعا توافق تسلیحاتی آمریکا و عربستان چیزی است که ما را آزرده خاطر میکند.
*توافق سران شورای همکاری خلیج فارس و آمریکا برای تاسیس مرکز مبارزه با تروریسم
روسیه چند روز پیش اعلام کرد که از طرح تشکیل ائتلاف عربی-اسلامی مانند ناتو ابراز نگرانی کرد.
لاوروف در کنفرانس خبری مشترک با یوانیس کاسولیدِس همتای قبرسی خود گفت: شما می دانید که روسیه اصولاً مخالف حل مشکلات امنیتی جهان از طریق تشکیل ائتلاف های نظامی بسته است.
اما در مقابل دونالد ترامپ از چنین طرحی حمایت کرده و یکی از اهداف سفر خود به عربستان را دفاع از چنین طرحی نامیده بود.
با توجه به نشست دیروز سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با آمریکا توافقی برای ایجاد مبارزه با تروریسم و تندروی امضا شد.
ریاست این نشست را دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان بر عهده داشتند و نشست مذکور با حضور تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر و صباح الاحمد الجابر الصباح، امیر کویت و حمدبن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین و محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی و فهد بن محمود آل سعید، معاون نخست وزیر عمان برگزار شد.
همچنین در جریان این نشست توافق نامه تاسیس مرکز مبارزه با تروریسم در حضور ترامپ و ملک سلمان توسط محمد بن نایف، ولیعهد عربستان و رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا امضا شد.
نکته بسیار مهم این جاست که عربستان این روزها مشغول جنگ با کشور بی بضاع یمن است و در طول جنگ عربستان سعودی با این کشور هزار نفر از جمله کودکان بی گناه کشته شده اند و سوال اینجاست که چگونه این کشور ریاست نشستی را بر عهده داشته که قرارداد مبارزه با تروریسم در آن امضا شده است!
- 10
- 4