جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۳:۰۲ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۶۶۰۳
بین الملل

آلمان و اتریش از آمریکا خواستند خط لوله گاز روسیه را تحریم نکند

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل,خط لوله گاز
«زیگمار گابریل» وزیر امور خارجه آلمان و «سباستین کورتس» همتای اتریشی وی از آمریکا خواستند خط لوله گاز «نورد استریم ۲» روسیه را تحریم نکند.

«ای یو آبزرور» دیروز (جمعه) با اعلام این خبر افزود: این دو روز پنجشنبه با انتشار بیانیه ای خشم خود را از اقدام آمریکا ابراز کردند؛ مواضعی که از پایان اقدام مشترک آنها درباره اوکراین حکایت داشت.

 

گابریل و کورتس گفتند: تهدید تحریم های برون مرزی و غیر قانونی علیه شرکت های اروپایی دخیل در پروژه روسی نورد استریم ۲ بر روابط اروپا و آمریکا به شیوه ای جدید و بسیار منفی تاثیر خواهد داشت.

 

آنها افزودند: این تحریم ها در صورت فقدان اقدامی مشترک در آینده علیه روسیه تاثیر موضع گیری بر سر اوکراین را کاهش خواهد داد.

 

گابریل و کورتس در بیانیه دیپلماتیک خود با لحنی تعجب آمیز اعلام کردند که شبکه تامین انرژی اروپا به اروپا مربوط می شود و ربطی به آمریکا ندارد.

 

آنها تاکید کردند که تصمیم گیری درباره اینکه که کدام کشور و چگونه نیاز اروپا به انرژی را تامین کند، بر عهده کشورهای خود این منطقه است. 

 

وزیران امور خارجه آلمان و اتریش افزودند، شرکت های اتحادیه اروپا برای گسترش شبکه های تامین انرژی اروپا از طریق پروژه ای شرکت دارند که اساس آن را شفافیت و اصول بازار آزاد تشکیل می دهد. 

 

آنها همچنین آمریکا را به سوء استفاده از درگیری اوکراین برای کمک به شرکت های آمریکایی در جهت فروش گاز بیشتری به اروپا متهم کردند. 

 

در این بیانیه آمده است: پیش نویس طرح آمریکا بشکل شگفت آوری نشان می دهد که در واقع چه چیزی در خطر است؛ فروش گاز مایع طبیعی آمریکا و پایان دادن به تامین گاز طبیعی روسیه در بازار اروپا. این مساله به رقابت بر سر صنایع وابسته به انرژی و هزاران شغل مربوط می شود و هنوز هم برای جلوگیری از آن فرصت هست. 

 

طرح تحریم روسیه با امضای کاخ سفیدبه قانون تبدیل می شود. اقدامات جدید آمریکا همچنین شامل تهدید به اعمال جریمه هایی علیه شرکت های کمک کننده به روسیه در استخراج نفت از ذخایر نفتی شمالگان، شیل یا دیپ واتر است. 

 

آنها همچنین تهدید به اعمال جریمه هایی علیه افراد و شرکت های کمک کننده به روسیه در فروش سلاح کرده اند و بانک ها را از تامین اعتبار کوتاه مدت شش وام دهنده اصلی به روسیه منع می کنند. 

 

در طرح تحریم روسیه همچنین «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا از لغو تحریم های کنونی و آینده روسیه از طریق فرمان اجرایی منع شده است. در این طرح عنوان می شود که رئیس جمهوری آمریکا ابتدا باید با ارائه گزارشی به کنگره چنین تصمیمی را توجیه کند و به اعضای کنگره اجازه دهد درباره آن رای گیری کنند. 

 

تحریم های جدید به بهانه مداخله روسیه در اوکراین، اقداماتش در سوریه و در بحبوحه اتهامات درباره مداخله مسکو در انتخابات ریاست جمهوری پارسال در آمریکا از طریق حملات سایبری وضع شده است. 

 

چشم انداز خروج شرکت های اتحادیه اروپا از پروژه نورد استریم ۲ سال گذشته و به دنبال هشدار یک شرکت انرژی هلندی درباره این خط لوله و عقب نشینی موقت سرمایه گذاران خارجی مورد تاکید قرار قرار گرفت.

 

پروژه نورد استریم ۲ با هدف انتقال ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز در سال از روسیه به آلمان از طریق دریای بالتیک طراحی شده است و از سال ۲۰۲۰ اجرایی خواهد شد. 

 

شرکت دولتی گازپروم روسیه بیشترین سهم را در این پروژه دارد، اما شرکت های آلمانی و اتریشی OMV، «یونیفر» و «وینترشل» ، شرکت فرانسوی «انجی» و شرکت بریتانیایی هلندی «شل» نیز در آن سرمایه گذاری کرده اند. 

طرح تحریم روسیه که روز پنجشنبه با ۹۷ رای موافق در مقابل دو رای مخالف در سنای آمریکا تصویب شد، به وزارت خزانه داری (دارایی) آمریکا اجازه می دهد تحریم هایی را علیه شرکت هایی که سرمایه گذاری مهمی در پروژه نورد استریم ۲ دارند، وضع کند که این اتفاق می تواند باعث عقب نشینی شرکت های اتحادیه اروپا از خطر سرمایه گذاری در این پروژه شود. 

 

با وجود مواضع آلمان و اتریش و تاکید آنها بر نقش پروژه نورد استریم ۲ در «توسعه شبکه تامین انرژی اروپا»، بعید به نظرمی رسد که منتقدان این خط لوله در اتحادیه اروپا متقاعد شوند.

 

لهستان و کشورهای منطقه بالتیک و کشورهای نوردیک (شامل ایسلند، دانمارک، فنلاند و سوئد) بر این باورند که این پروژه با توجه به اینکه ۷۰ درصد از صادرات گازی روسیه از مسیر آلمان انجام خواهد شد، به امنیت انرژی اتحادیه اروپا لطمه می زند و به روسیه کمک می کند تا از قیمت یا اختلال در تامین گاز به عنوان ابزاری سیاسی علیه کشورهای که به اصطلاح به آنها کشورهای «پرده آهنین» گفته می شد، استفاده کند. 

 

پردهٔ آهنین بخش‌بندی مرزی اروپا پس از جنگ جهانی دوم و در جنگ سرد به دو بخش اروپای غربی و کشورهای عضوپیمان ورشو بود. با پایان جنگ سرد در ۱۹۹۱ پردهٔ آهنین نیز برچیده‌شد. به گفته آنها این امر همچنین با منسوخ کردن انتقال گازی از اوکراین، در شرایطی که این کشور تلاش می کند خود را با غرب همسوتر کند، به این کشور (اوکراین) آسیب می رساند. 

 

مواضع آلمان و اتریش در مخالفت با تحریم ها و تاکید بر اینکه با هدف کمک به شرکت های آمریکایی طراحی شده اند، بازتاب مواضع مسکو درباره ترساندن اتحادیه اروپا از روسیه به دلیل منافع خود است. 

زیگمار گابریل از حزب چپ میانه سوسیال دمکرات آلمان در ائتلاف حاکم بر این کشور از مدتها قبل از در پیش گرفتن مشی ملایمتر علیه روسیه حمایت کرده است. «گرهارد شرودر» صدر اعظم سابق آلمان هنگام ترک این پست نمایندگی گازپروم را بر عهده گرفت که اختلافاتی را در برلین برانگیخت.

 

آنگلا مرکل صدر اعظم کنونی از نورد استریم دفاع کرده و حتی گفته می شود که در یک نشست سران اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۵ به «متئو رنتزی» نخست وزیر ایتالیا گفته است که حق دخالت در این مساله را ندارد. 

به گزارش ایرنا، صدر اعظم آلمان تهدید کرده است که در صورت آسیب دیدن شرکت های آلمانی از تحریم روسیه توسط آمریکا، برلین اقدام تلافی جویانه انجام خواهد داد.

 

«استفان سیبرت» سخنگوی آنگلا مرکل با اعلام این هشدار، تحریم روسیه را که توسط سنای آمریکا در طرح تحریم ایران گنجانده شده است، «اقدامی عجیب» توصیف کرد و گفت: عجیب است که تحریم هایی که علیه روسیه طراحی شده اند، ممکن است به تنبیه شرکت های اروپایی نیز بینجامند. وی تاکید کرد «این اتفاق نیاید رخ دهد»

 

 

.irna.ir
  • 17
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش