دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۵۹ - ۱۶ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۳۸۶۶
بین الملل

برسر آمریکا، اروپا، روسیه و خاورمیانه چه خواهد آمد؟

عاقبت بحران های جهانی در سه ماهه آینده

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل,بحران های جهانی

تضعیف سیاست ترامپ:

تحقیقات فدرال در حال انجام و تشدید جنگ های بودجه با کنگره در سه ماه آینده برای دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده مشکلات بیشتری ایجاد خواهند کرد. اما این اختلالات نمی تواند مانع لفاظی ها و ایدئولوگ های کاخ سفید شود. در گمانه زنی های بیشتر ایالات متحده ممکن است در مرحله جهانی عقب نشینی هایی انجام دهد.

 

البته در واقعیت ایفای نقش ابرقدرت در حاکمیت جهانی بسیار پیچیده است. در عین حال ابتکارات افراطی در سیاست های دولت، به خصوص در زمینه تجارت و آب وهوا در سطحوح مختلف از جمله فدرال، دولت، شرکت ها و منطقه تاثیرگذار خواهد بود. هرچند ایالات متحده اتحادیه های امنیتی خود را در خارج از کشور حفظ خواهد کرد اما این اقدامات به اندازه لازم برای مدیریت اقدامات متحدان در قبال منطقه و همسایگان شان کافی نخواهد بود.

 

شعله های آتش در خاورمیانه:

مخالفت قطر با عربستان سعودی و امارات متحده در طول سه ماهه آینده تشدید خواهد شد و جنگ میان نمایندگان قدرت در منطقه همچنان در سراسر منطقه ادامه خواهد داشت. رقابت قابل توجه در شورای همکاری خلیج فارس و بی اعتمادی روبه رشد میان ترکیه و همسایگان خلیج فارس، نقاط ضعف استراتژی کاخ سفید را برای تطابق با اوضاع روز و ناتوانی ریاض در تلاش برای مدیریت منطقه را نشان می دهد.

 

خطر درگیری میان قدرت های بزرگ نیز در شرق سوریه افزایش یافته است: در ادامه تلاش ایران برای ایجاد کریدوری زمینی از تهران به دمشق و رسیدن به ساحل مدیترانه، نیروهای وفادار به اسد و شورشیان مورد حمایت ایالات متحده به سمت مرز عراق حرکت می کنند در حالی که روسیه از میدان جنگ سوریه برای گرفتن امتیاز از ایالات متحده استفاده می کند.

 

بازار پریشان اما پایدار نفت:

همان طور که شاهزاده جوان، محمدبن سلمان، برای رسیدن به قدرت در عربستان سعودی تلاش می کند، بیشتر تمرکز خود را برای آماده کردن پیشنهاد عمومی عربستان سعودی در مجمع عمومی آرامکو در سال ۲۰۱۸ معطوف خواد کرد.

 

بخشی از این طرح مستلزم حفظ معامله کاهش تولید در میان تولیدکنندگان عمده نفت با امید حفظ قیمت پایدار خواهد بود درحالی که احتمال خروج ایالات متحده، لیبی، نیجریه و قزاقستان وجود دارد. رعایت این موافقتنامه در طول سه ماه جاری ادامه خواهد داشت اما احتمال شکست آن در پایان سال وجود خواهد داشت زیرا استراتژی امضا کنندگان نشان می دهد بنای خوبی از این توافقنامه را دارند.

 

بازی در میانه بحران کره شمالی:

محدودیت شرکت های چینی در تحریم های علیه کره شمالی واضح تر خواهد شد زیرا مذاکرات تجاری بین پکن و واشنگتن برای رفع تحریم ها به بن بست رسیده است. پیونگ یانگ هسته ای و آزمایش سلاح های این کشور ادامه خواهد یافت تا سوخت بحران این منطقه تامین شود هرچند شانس اقدام نظامی نظامی آمریکا در این سه ماهه افزایش نخواهد یافت مگر اینکه کره شمالی بتواند قابلیت استفاده از موشک های دوربرد را نشان دهد. دستاوردی که به نظر می رسد کره شمالی حداقل یک سال با آن فاصله داشته باشد.

 

تعارض اروپا و روسیه:

احتمال پیروزی نیروهای معتدل در آلمان و موفقیت های به دست آمده در فرانسه در برابر پوپولیست های دست راستی، آرامشی موقت در قاره اروپا به نفع تجدید حیات این اتحادیه ایجاد کرده است. با این وجود خط و خطوط بسیاری در اروپا وجود دارد، این اتحادیه هنوز در معرض خطر است و هراتفاقی ممکن است بیفتد چرا که هنوز یک کمپین متحد برای یکپارچگی وجود ندارد و چشم اندازها متفاوت است.

 

این گوناگونی آرا در غرب و مبارزات تبلیغاتی روسیه، فضایی اندک برای مذاکرات میان واشنگتن و مسکو باقی خواهد گذاشت. در عین حال، جنبش اعتراضی در کرمیلین ادامه دارد و دست های کرملین در خانه بند است.

 

 

irdiplomacy.ir
  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش