پنجشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۱۱ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۱۷۸۵
بین الملل

آشفته‌ترين دولت تاريخ آمريکا ترامپ، يکي پس از ديگري کارکنانش را برکنار مي‌کند؛

آشفته‌ترين دولت تاريخ آمريکا

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل,ترامپ

تاکنون در هيچ دولتي سابقه نداشته است کاخ سفيد اين‌قدر آشفته باشد. اين حجم از برکناري و استعفا درحالي‌که تنها ۶ ماه از آغاز به کار دولت جديد گذشته، در تاريخ آمريکا بي‌سابقه بوده است. دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوري جنجالي آمريکا، روز پنجشنبه درک هاروي، مشاور ارشد خود در امور خاورميانه را برکنار کرد، درحالي‌که گفته مي‌شد وي يکي از نزديکان و از مشاوران اصلي او در امور خاورميانه بوده است.

 

به گزارش اسپوتنيک‌نيوز روسيه، وي تجربه زيادي در حوزه خاورميانه داشت و يکي از افراد کليدي در طرح ترامپ براي بررسي سياست‌هاي آمريکا درمورد ايران، سوريه و عراق بود. هاروي تا پيش‌ازاين در سياست‌هاي افراطي دولت آمريکا در مسائل مختلف خاورميانه نقشی محوري داشت. وي که عضو شوراي امنيت ملي آمريکا نيز بود، عمدتا مواضع تندي عليه ايران اتخاذ مي‌کرد. 

 

برخي منابع مي‌نويسند که برکناري وي به‌دليل درگيري‌هاي داخلي و نظرات متضارب ديگر اعضا نسبت به مسائل سياست خارجي بوده است. بسياري مي‌گويند استيو بنن، مشاور نزديک ترامپ و از افراد بسيار بانفوذ در کاخ سفيد در برکناري وي نقش داشته است. بنن از افرادي است که ترامپ بسيار تحت‌تأثير افکار او قرار دارد و بسياري از سياست‌هاي ترامپ درباره مسائل مختلف به‌ويژه در زمينه سياست خارجي با توصيه‌هاي او اتخاذ مي‌شود.

 

هاروي کسي بود که به ترامپ حمله موشکي به سوريه، به بهانه استفاده حکومت بشار اسد از سلاح شيميايي را پيشنهاد داد. وي به ترامپ توصيه کرده بود بدون توجه به اينکه واقعا بشار اسد از سلاح شيميايي استفاده کرده است يا نه، حمله موشکي را انجام دهد. به اعتقاد وي اين کار مي‌توانست پيام قاطعي به ايران و روسيه بدهد؛ مبني‌بر اينکه آمريکا در سوريه حضور دارد. 

 

به فاصله يک روز بعد از برکناري هاروي، دونالد ترامپ در حساب توئيتر خود و برخلاف روال معمول و روند اداري، وزير امنيت داخلي را جايگزين رئيس دفتر کاخ سفيد کرد. به گزارش خبرگزاري رويترز، دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوري آمريکا اين خبر را در پيامي توئيتري اعلام کرد و نگفت که آيا راينس پريبس، رئيس دفتر کاخ سفيد اخراج شده يا استعفا داده است اما اين رئيس سابق کميته ملي جمهوري‌خواهان در پيامي به ياهو‌نيوز گفت که او پنجشنبه گذشته استعفاي خود را تقديم ترامپ کرده بود.

 

ترامپ در توئيتر خود نوشت: «خوشنودم که به اطلاع شما برسانم که ژنرال، وزير جان کلي (وزير امنيت داخلي آمريکا) را به‌عنوان رئيس دفتر کاخ سفيد معرفي کردم. او يک آمريکايي فوق‌العاده است... .» ترامپ سپس به فاصله کوتاهي در پيام ديگري نوشت: «او يک رهبر فوق‌العاده است. جان همچنين عملکرد ويژه‌اي در وزارت امنيت داخلي داشت. او جزء ستاره‌هاي اصلي دولت من است.» راينس پريبس در پاسخ به اين سؤال که آيا از تغيير و تحولات ترامپ پيش از اعلام آن مطلع بوده است، گفت: «بله ما صحبت کرديم. من به صورت خصوصي پنجشنبه استعفا کردم.»

 

در همين حال سارا هاکبي سندرز، سخنگوي کاخ سفيد اعلام کرد: دو طرف حدود دو هفته پيش درباره اين تغيير صحبت کرده بودند. او به طور شفاف به اين سؤال پاسخ نداد که آيا پریبس استعفا کرده يا برکنار شده است. 

 

راينس پریبس هرگز خود را به صورت يک رئيس دفتر کاخ سفيد نشان نداد. او هرگز به دسترسي به رئيس‌جمهوري آمريکا کنترل نداشت، زمان ترامپ را مديريت نمي‌کرد و قدرت او براي استخدام و اخراج همواره زير سؤال بود. مشاوران ترامپ هم مي‌گويند که رئيس‌جمهوري آمريکا هنوز پريبس را نبخشيده بود زيرا او در رقابت‌هاي انتخاباتي سال ۲۰۱۶ و زماني که ويدئويي از سخنان جنسي رکيک ترامپ منتشر شد، به او پيشنهاد داده بود تا از انتخابات کنار بکشد. 

 

با گذشت تنها ۶ ماه از روي‌کارآمدن ترامپ، اين رئيس‌جمهوري جنجالي آمريکا کلکسيوني از برکناري‌ها و استعفاها را در کارنامه خود دارد. حدود يک هفته قبل از اين، وي شان اسپايسر، سخنگوي کاخ سفيد را از کار برکنار کرده بود، درحالي‌که گفته مي‌شد استعفاي وي به‌دليل اختلافاتش با دونالد ترامپ بوده است.

 

مايکل فلين، مشاور سابق امنيت ملي که به اتهام تماس با روس‌ها در ايام انتخابات رياست‌جمهوري آمريکا مجبور به استعفا از سمتش شد و اکنون در مظان اتهام دريافت ۳۰ هزار دلار پول در ازاي دادن اطلاعات عليه هيلاري کلينتون به روس‌هاست، مايک دوبکه، مدير ارتباطات کاخ سفيد، کيتي والش، معاون رئيس دفتر کاخ سفيد، مک فارلند و معاون مشاور امنيت ملي، همگي کساني هستند در فاصله همين ۶ ماه از سمت‌هاي خود استعفا کرده‌اند. 

 

اين درحالي است که رفتارهاي ترامپ در برابر جف سشنز، دادستان کل آمريکا که همزمان وزير دادگستري آمريکا نيز هست، سبب شده که بسياري در انتظار استعفاي او نيز باشند. جف سشنز که تا چندي پيش از متحدان سرسخت ترامپ بود، اکنون از سوي وي متهم شده است که در پرونده دخالت روسيه در انتخابات آمريکا ضعيف عمل کرده و ترامپ معتقد است که او نتوانسته به اندازه کافي از او و خانواده و اطرافيانش دفاع کند تا پرونده جنجالي دخالت روسيه در انتخابات آمريکا خاتمه يابد.

 

طبيعتا تمامي اين انتقادها توئيتري است و کسي نمي‌داند در درون اتاق بيضي‌شکل رئيس‌جمهوري آمريکا آيا لحن‌هايي به اين تندي عليه سشنز استفاده مي‌شود يا خير؟ سشنز اتهامات ترامپ را رد کرده و گفته است با قدرت به کار خود ادامه مي‌دهد اما اجازه نمي‌دهد کسي اقتدار دستگاه قضايي را خدشه‌دار کند و از آن به سود خود بهره ببرد. گفته مي‌شود در اينجا نيز رد پاي جرد کوشنر، داماد ترامپ و استيو بنن مشاهده مي‌شود. 

 

اين درحالي است که منابع خبري مي‌گويند که رکس تيلرسون، وزير امورخارجه و جيمز متيس، وزير دفاع نيز به استعفا مي‌انديشند. اگرچه وزارت امورخارجه آمريکا روز پنجشنبه اعلام کرد که تيلرسون قصد کناره‌گيري ندارد اما درعين‌حال تأييد کرد که وي اين روزها بسيار خسته است. روزنامه نيويورک‌تايمز نوشت که تيلرسون به اطرافيانش گفته از اين وضعيت بسيار خسته شده و تاکنون سابقه نداشته است که در کاري اين‌قدر خسته شود. او از اينکه ترامپ از توئيتر به جاي دستگاه سياست خارجي براي اعلام مواضعش استفاده مي‌کند و براي اين کار با هيچ‌کس مشورت نمي‌کند، به‌شدت عصباني است؛ احساسي که جيمز متيس نيز دارد.

 

او نيز از اينکه ترامپ توئيتر را به ابزاري براي حمله به مخالفانش و هر آن کس که با او اختلاف دارد، تبديل کرده و در اين رابطه با هيچ‌کس مشورت نمي‌کند به‌شدت عصباني است و حتي هشدار داده که اگر رئيس‌جمهوري آمريکا بخواهد به همين شيوه ادامه دهد، او نيز ناگزير خواهد شد از سمت خود استعفا دهد. استعفايي که پيش‌بيني مي‌شود دامنگير رئيس ستاد ارتش و بسياري از فرماندهان نظامي ديگر آمريکا نيز بشود. 

 

تاکنون سابقه نداشته دولتي با اين حجم از آشفتگي در آمريکا آغاز به کار کند و اين‌قدر سر در گم عمل کند و کارکنانش تا اين اندازه با يکديگر اختلاف داشته باشند. فريد زکريا در آخرين برنامه تلويزيوني خود در سي‌‌ان‌ان گفت که دولت آمريکا به لانه زنبوري تبديل شده که در آن شايعه و جنجال در بالاترين حد است و ملکه (ترامپ) هر کس که با او مخالف باشد، بي‌درنگ مي‌کشد (برکنار مي‌کند).

 

 

vaghayedaily.ir
  • 14
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش