چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۱۱:۰۴ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۲۳۵۷
بین الملل

مصاحبه اشپيگل با مايکل بلومبرگ، رقیب جمهوری‌خواه رئیس‌جمهوری آمریکا;

از کارهای ترامپ متنفرم

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل,مايکل بلومبرگ

  بر کسي پوشيده نيست که دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوري ايالات‌متحده آمريکا محبوب هيچ حزبي نيست. نه دموکرات‌ها که اصولا رقيب سنتي جمهوري‌خواهان هستند، به او تمايل دارند و نه جمهوري‌خواهان که ترامپ با نردبان آنها به قدرت رسيده است؛ نه حتي جريان تي‌پارتي که شاخه تندروي حزب جمهوري‌خواه محسوب مي‌شود، ترامپ را نزديک به ديدگاه‌ها و آراي خود مي‌بيند. مي‌توان گفت که دموکرات‌ها جداي از رقابت‌هاي حزبي از ترامپ متنفرند اما نکته در اين است که چنين احساسي را جمهوري‌خواهان نيز نسبت به ترامپ دارند.

 

اتفاقا آنها هم فارغ از ديدگاه‌هاي حزبي از ترامپ نفرت دارند. بسياري از رهبران حزب جمهوري‌خواه در دوران رقابت‌هاي رياست‌جمهوري نسبت به انتخاب دونالد ترامپ هشدار مي‌دادند. جان مک کين، سناتور جمهوري‌خواه و رقيب اوباما در دور اول انتخابات رياست‌جمهوري‌اش، خانواده بوش که سه دوره رياست‌جمهوري آمريکا را در خانواده خود حفظ کردند، ميت رامني، رقيب سرسخت اوباما در دور دوم انتخابات دوران رياست‌جمهوري‌اش و حتي مايکل بلومبرگ، شهردار سابق نيويورک و از افراد ثروتمند ايالات‌متحده، ازجمله جمهوري‌خواهاني هستند از اينکه قدرت به دونالد ترامپ رسيده است،

 

به‌شدت نگرانند و اين نگراني را مخفي هم نمي‌کنند. اگرچه درحال‌حاضر به‌واسطه ملاحظات حزبي جمهوري‌خواهان تلاش مي‌کنند ترامپ دوران رياست‌جمهوري‌اش را با وجود سختي‌های فراوان با حداقل تنش (که به نظر غيرممکن مي‌رسد) سپري کند. مايکل بلومبرگ، شهردار سابق نيويورک در مصاحبه با اشپيگل از مخالفت‌هاي سياسي‌اش با دونالد ترامپ و درعين‌حال مي‌گويد که بايد به ترامپ کمک کرد تا رئيس‌جمهوري شکست‌خورده نشود. 

 

شما ترامپ را خطري براي دموکراسي مي‌دانيد؟ 

اميدوارم اين‌طور نباشد. سال ۲۰۱۶ در کنگره ملي دموکرات‌ها سخنراني‌اي انجام دادم و درباره ترامپ هشدار دادم. آمريکا ۲۵۰ سال است با دموکراسي که بي‌نقص نيست، دوام آورده است. شايد دموکراسي آمريکا از تمام دنيا بهتر باشد و من اطمينان دارم که دموکراسي آمريکا پابرجا خواهد ماند. 

 

يکي از دلايل اصلي که مردم را به رأي‌دادن به ترامپ سوق داد، نارضايتي آنها از نظام سياسي و نخبگان حاکم بود. به نظر شما اين از کجا نشأت مي‌گيرد؟ 

بسياري از حاميان ترامپ فکر مي‌کردند: «وضعيت موجود به من کمکي نکرده است، پس تغيير مي‌خواهم.» ترامپ انتخاب شد و بخشي از آن به اين خاطر بود که پيامي داشت: «به خاطر آمريکا رأي دهيد»، «آمريکا را بزرگ‌مرتبه کنيد». «آمريکا» براي مردم آمريکا واژه خوبي است. «بزرگ‌مرتبه»، واژه خوبي است. هيلاري هيچ موقع نشان نداد که پيامي دارد، الا اينکه «به من رأي دهيد، چون من يک زن هستم.»

 

نمي‌خواهم بر کسي پوشيده باشد که من طرفدار هيلاري کلينتون نبودم اما من فکر مي‌کردم در مسابقه ميان او و دونالد ترامپ، او رئيس‌جمهوري مي‌شد اما ترامپ وعده‌هاي زيادي داد و حالا او به مدت شش ماه در قدرت است و هنوز يک برگه لايحه نيز تصويب نکرده است. من شخصا گفته‌ام که بايد به او کمک کرد. به او رأي ندادم، فکر نمي‌کردم آدم مناسبي باشد اما از آنجا که رأي داده‌ايم و او رأي آورده است، حالا مسئوليت داريم تا به‌عنوان شهروندان به او کمک کنيم. 

 

کمک کنيم؟ فکر مي‌کردم شما اختلاف نظرهاي اصولي با او درباره همه‌چيز داريد. 

بي‌ترديد، من هنوز هم درباره اغلب موارد با او اختلاف نظر دارم. به‌شدت درباره بسياري از موراد با او مخالفم، براي نمونه حذف اوباماکر يا کاهش ماليات. ما بايد ماليات‌ها را بيشتر کنيم، نه اينکه کمتر کنيم و به ماليات‌هايي که مي‌گيريم، نياز داريم؛ قطعا تا در بخش‌هاي دفاعي، آموزشي و مراقبت‌هاي پزشکي خدمات ارائه دهيم. نبايد بودجه اينها را به قيمت کاهش ماليات کم کنيم. 

 

پس چرا نبايد از اينکه وي در پيگيري برنامه‌اي ناکام شود، خوشحال بشويد؟ 

براي اينکه در انتها، پيام اين خواهد بود: اوه، ترامپ سعي کرد به آنچه وعده داده بود، عمل کند. «ليبرال‌ها» بودند که نگذاشتند و فراموش مي‌شود که درحقيقت حزب جمهوري‌خواه است که نمي‌گذارد اين قوانين تصويب شود. من مايل هستم ديدگاه‌هاي وي را تغيير دهم. به‌طور قطع درباره بسياري از کارهايي که انجام مي‌دهد، متنفر هستم اما من اينجا زندگي مي‌کنم. بچه‌هايم، نوه‌هايم اينجا زندگي مي‌کنند.

 

نمي‌خواهم او شکست بخورد. افتضاح است و به نفع بچه‌هاي من نيست. مي‌خواهم ترامپ موفق باشد. فکر نمي‌کنم موفق شود و وقتي کارهايي انجام مي‌دهد که اعتقاد دارم مضر است، به‌طور قطع سخت تلاش خواهم کرد تا مقابلش بايستم اما به نظرم ما نبايد کاري را انجام دهيم که (سناتور جمهوري‌خواه) حرف‌اش را زده بود. وقتي اوباما انتخاب شد، او گفت: «قرار است کاري کنيم که رئيس‌جمهوري يک‌دوره‌اي شود.»

 

به نظر شما ترامپ يک دوره ديگر انتخاب مي‌شود؟ 

اول از همه، اعتقاد دارم احتمال اينکه چهار سال اول را به پايان برساند، خيلي بالاست. احضار به دادگاه يک روند سياسي است، نه حقوقي. حتي در مورد نيکسون هم اغلب جمهوري‌خواه به پيگرد حقوقي وي رأي ندادند. دموکرات‌ها بودند که (در کنگره) در قدرت بودند و او را دادگاهي کردند. ممکن است ترامپ سکته قلبي کند يا دست گلي به آب دهد، جامعه خشمگين شود؛ اگر نه، چهار سالش را تمام مي‌کند و بعد من مي‌گويم که با ۵۵ درصد رأي دوباره انتخاب مي‌شود. چرا؟ براي اينکه رئيس‌جمهوري که سر کار است، هميشه در کارزار انتخابات برتري دارد. به علاوه، در سال ۲۰۲۰، اقتصاد نمي‌تواند خيلي بد باشد و ۱۴ کانديداي دموکرات هم تا الان گفته‌اند که مي‌خواهند کانديدا شوند؛ درنتيجه، مشاهده مي‌کنيد که رقباي وي بسيار شکننده هستند. 

 

بهترين کانديدا براي شکست ترامپ در سال ۲۰۲۰ چه کسي است؟ يکي مثل برني سندرز؟ 

سندرز زيادي ليبرال است، هرچند يکي مثل جرمي کوربين در بريتانيا (رهبر حزب کارگر) باعث مي‌شود که سندرز پيش پايش کاپيتاليست به نظر بيايد. نمي‌دانم آيا برني دوباره به عرصه ورود مي‌کند. مردم مي‌گويند مي‌آيد. اليزابت وارن شايد خوب باشد؛ خيلي باهوش است و درعين‌حال خيلي چپ. 

 

خودتان نمي‌خواهيد وارد شويد؟ 

نه، بعيد مي‌دانم، مي‌دانيد، به هيچ‌چيز نمي‌خواهم ديگر ورود کنم. ۷۵ سالم است اما بعضي مواقع فکر مي‌کنم با کاري که الان دارم انجام مي‌دهم، مي‌توانم تغييرات بيشتري ايجاد کنم.

 

 

 

  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش