چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۰۹:۰۸ - ۱۳ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۲۸۹۱
بین الملل

خیره‌سری‌های کیم جونگ اون

کیم جونگ اون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

ری چون هی، مجری سن‌وسال‌دار تلویزیون ملی کره‌شمالی که اشک‌های بی‌امانش در زمان اعلام خبر مرگ کیم ‌جونگ‌ ایل، رهبر پیشین کره‌ شمالی، او را به چهره‌ای شناخته‌شده بدل کرد، روز گذشته بار دیگر درون قاب تلویزیون قرار گرفت تا این خبر مهم را به اطلاع مردم این کشور و جهان برساند: «کره‌ شمالی ششمین آزمایش هسته‌ای را با موفقیت انجام داد».

 

کره‌ شمالی روز یکشنبه از آزمایش موفقیت‌آمیز یک بمب هیدروژنی خبر داد که به ادعای این کشور دارای قابلیت نصب روی موشک‌های بالستیک قاره‌پیمایی است که به‌تازگی تولید کرده است.

 

تلویزیون کره ‌شمالی با پخش موسیقی ملی‌گرایانه و تصاویری از مناظر کره‌ شمالی و سخت‌افزارهای نظامی این کشور اعلام کرد دستور این آزمایش را کیم جونگ اون، رهبر این کشور، صادر کرده است.

 

قدرت ششمین بمب هسته‌ای

 

کارشناسان کره‌ جنوبی تخمین زده‌اند که قدرت انفجار آزمایش اخیر کره‌ شمالی بین ٥٠ تا ٦٠ کیلوتُن است و به‌این‌ترتیب پنج تا شش برابر قوی‌تر از موشکی است که سپتامبر سال گذشته از سوی این کشور آزمایش شد.

 

آزمایش روز گذشته کره ‌شمالی، که اولین آزمایش هسته‌ای این کشور از زمان به‌قدرت‌رسیدن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده است، شاهدی است بر این مدعا که کره ‌شمالی به توسعه موشکی هسته‌ای که می‌تواند به خاک آمریکا برسد، نزدیک‌تر شده است.

 

از حدود یک دهه پیش که کره ‌شمالی برای اولین‌بار آزمایش موشکی‌اش را آغاز کرد، این کشور، هم طراحی و قابلیت بمب‌هایش را بهبود بخشیده و هم تولیدش را افزایش داده است. بمب‌های هیدروژنی بسیار قدرتمند‌تر از آن‌دست سلاح‌های اتمی‌اند که کره‌ شمالی تاکنون آزمایش کرده است و به گفته جفری لوئیس، کارشناس مؤسسه مطالعات بین‌المللی میدل‌بری مستقر در کالیفرنیا: «این آزمایش، فارغ از نتیجه‌اش، نشان‌دهنده پیشرفت قابل‌توجهی در برنامه هسته‌ای پیونگ‌یانگ است».

 

بااین‌همه به باور کارشناسان، ششمین آزمایش هسته‌ای کره ‌شمالی افرادی را که از نزدیک دنبال‌کننده برنامه‌های هسته‌ای این کشور بوده‌اند، متعجب نکرده ‌است. اندیشکده ٣٨ نورث از ماه آوریل به این سو و کارشناسان کره ‌جنوبی از هفته پیش از آمادگی کره‌ شمالی برای این آزمایش هسته‌ای خبر دادند.

 

برخی تحلیلگران بر این باورند که آزمایش اخیر اگرچه شتاب بیشتری به برنامه‌های کره ‌شمالی داده، اما وضعیت شبه‌جزیره را به‌صورت اساسی تغییر نداده است. این تحلیلگران بر این باورند که دولت ترامپ یا باید از فرصت پیش‌آمده بهره ببرد و به‌تدریج گفت‌و‌گوهای مستقیمی را با پیونگ‌یانگ آغاز کند یا صرفا به‌دنبال تحریم‌های بیشتر سازمان ملل و کشورهای دیگر باشد؛ یعنی اقداماتی که در هشت سال گذشته انجام شده و بی‌نتیجه‌بودن آن ثابت شده است.

 

زلزله‌های مصنوعی

 

پیش از اعلام خبر آزمایش هسته‌ای کره ‌شمالی، دو زلزله خاک این کشور را لرزاند که به گفته کارشناسان از آثار فرعی ششمین آزمایش هسته‌ای این کشور بوده است. درحالی‌که ایالات‌ متحده و دیگر کشورهای منطقه مشغول بررسی علت این زمین‌لرزه بودند، ژاپن اولین کشوری بود که با صراحت اعلام کرد این زمین‌لرزه‌ها به علت آزمایش هسته‌ای کره‌ شمالی بوده است.

 

این زلزله‌ها در ۷۵ کیلومتری شمال شرقی شهر «کیمچائک» در کره ‌شمالی روی دادند و به گفته سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده، زمین‌لرزه نخست با قدرت ٦,٣ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داد؛ مشخصاتی که خود نشان‌دهنده انفجاری اتمی است.

 

شدت بالای زلزله نیز از قدرت بالای انفجار رخ‌‌داده حکایت دارد. شاهدان عینی در شهر یانجی چین، شهری هم‌مرز با کره‌شمالی گفتند زمین‌لرزه‌ای را به مدت تقریبا ۱۰ ثانیه حس کرده‌اند. سازمان هواشناسی کره‌ جنوبی زمین‌لرزه اول را در ساعت ١٢:٣٦ بعدازظهر به ‌وقت محلی ثبت کرده ‌است و هشت دقیقه بعد زلزله دوم با قدرت ٤.٦ ریشتر به وقوع پیوست. چین اعلام کرده زلزله دوم ناشی از فروریزش بوده است.

 

واکنش‌ها

 

آزمایش هسته‌ای اخیر کره‌ شمالی واکنش‌هایی قابل پیش‌بینی را به‌دنبال داشت. «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا، مثل همیشه از طریق صفحه توییتر خود به این آزمایش واکنش نشان داد. او در حساب توییتر خود نوشت: «کره ‌شمالی آزمایش هسته‌ای بزرگی انجام داده است. اظهارات و اقدامات آنها همچنان برای ایالات متحده بسیار پرمخاطره و خطرناک است».

 

او ٩ دقیقه بعد در توییت دیگری به تلاش‌های ناکام چین برای مهار کره ‌شمالی اشاره کرد و در سومین توییت خود نوشت: «کره ‌جنوبی هم دارد به این درک می‌رسد که همان‌طور‌که به آنها گفته‌ام، صحبت از مماشات با کره‌ شمالی کارساز نخواهد بود. آنها فقط یک چیز می‌فهمند». شینزو‌ آبه، نخست‌وزیر ژاپن هم آزمایش هسته‌ای کره ‌شمالی را «کاملا غیرقابل قبول»

 

خواند و گفت برنامه موشکی و هسته‌ای این کشور را تهدیدی جدی و فوری برای کشورش می‌داند. مون جائه‌این، رئیس‌جمهور کره‌جنوبی هم جلسه اضطراری شورای امنیت ملی تشکیل داد و خواستار پاسخ قاطعانه جامعه جهانی به ششمین آزمایش هسته‌ای کره‌ شمالی شد.

 

چین از متحدان اصلی کره ‌شمالی هم در واکنش به این اقدام تأکید کرد که با آن به‌شدت مخالف است و از مقامات کره ‌شمالی خواسته به قطع‌نامه‌های سازمان ملل پایبند باشد و آزمایش‌های اتمی خود را متوقف کند.

 

ماجراجويي‌هاي كره‌شمالي در نهايت به مسابقه هسته‌اي منجر مي‌شود

 

 اسماعيل بشري. كارشناس مسائل شبه‌جزيره كره

 

مهم‌ترين دليل آزمايش اين روزهاي کره‌شمالي را بايد در جدل‌هايي بدانيم که اين روزها بين اين کشور و ايالات متحده مشاهده مي‌شود؛ به‌طوري‌که رئيس‌جمهوري آمريکا و رهبر کره شمالي همديگر را تهديد مي‌کنند و حتي از احتمال جنگ خبر مي‌دهند.

 

دليل ديگرش هم رزمايش ايالات متحده با کره‌جنوبي است. کره‌شمالي با نگاهي که به مسائل بين‌الملل دارد، اين نوع عمليات‌ها را در تناقض با منافع ملي خودش مي‌داند و طبيعي است که واکنش نشان بدهد. واکنش‌هاي پيونگ‌يانگ تا پيش از اين تيراندازي در نوار مرزي بود که از زمان روي‌کارآمدن رهبر جديد اين کشور، پرتاب موشک نيز در دستور کار قرار گرفته است.

 

اين نوع رفتار در حقيقت اقدام‌هاي کنش و واکنشي است که هر دو طرف مجادله مي‌توانند توانمندي‌هاي نظامي خودشان را به ديگري نشان دهند و اين پيام را صادر کنند که هرگونه اقدام نظامي، عواقب بدي را در  پي خواهد داشت.

 

همچنين درباره اينکه پرتاب بمب هيدروژني ازسوي  کره‌شمالي تا چه اندازه جدي است نيز مي‌توان گفت که روايت‌هاي متعدي دراين‌باره وجود دارد؛‌ درواقع بايد گفت کره‌شمالي در دو عملياتي که اخيرا انجام داده، از بمب هيدروژني استفاده كرده که کارشناسان نظامي اروپايي اين ادعا را واقعي نمي‌دانند هرچند کره‌شمالي اين ادعا را دارد که مي‌تواند آن را روي موشک‌هاي بالستيک خود نصب کرده و به مقصد ضربه سختي وارد کند.

 

اما بايد گفت چون هيچ ناظر مستقيمي نيست که ادعاهاي طرح‌شده را ثابت کند،‌ ابهامات بي‌شماري نيز در اين زمينه وجود دارد. موشک‌هايي که کره‌شمالي استفاده مي‌کند، فاقد کلاهک هستند و نمي‌توانند تجهيزات جنگي را حمل کنند البته از سوي ديگر اينکه اين ادعاها را بشود اغراق ندانست، نيز سخت است.

 

در هر صورت تمامي اين ادعاها را هم مي‌توان تبليغي ديد و هم اينکه مي‌توان حرکت جدي جنگي قلمداد کرد. اين اقدامات حتي براي چين به عنوان متحد اين كشور تهديد جدي محسوب مي‌شود.

 

ازهمين‌رو تمامي كشورها بايد به اين فکر باشند تا در موقع ضروري، واکنش لازم را نشان بدهند کمااينکه در همين راستا، آمريکا به کره‌جنوبي اين مجوز را داده که به موشک‌هاي بالستيک تسليح شود و اگر روند فعلي تداوم داشته باشد، اين امکان وجود دارد که ايالات متحده در کشور کره‌جنوبي تجهيزات هسته‌اي مستقر كند که اين فضا، در نهايت به مسابقه هسته‌اي خطرناكي منجر مي‌شود.

 

 

sharghdaily.ir
  • 10
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش