یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۳۷ - ۰۱ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۰۰۹۸
بین الملل

مادرید دولت محلی کاتالونیا را منحل کرد؛

بازگشت اسپانیا به دیکتاتوری فرانکو

اعتراضات مردم کاتالونیا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 کارلوس پوجدمون، رئیس دولت محلی کاتالونیا، تصمیم دولت مرکزی اسپانیا برای پایان دادن به تلاش‌های استقلال‌طلبانه کاتالونیا را «کودتا» و «حمله‌ای غیرقابل قبول به دموکراسی» خواند. پوجدمون در یک سخنرانی تلویزیونی در بارسلون گفت که تصمیم مادرید «بدترین حمله» علیه کاتالونیا از زمان دیکتاتوری فرانکو است.

 

او افزود مردم کاتالونیا این اقدام را نمی‌پذیرند و پارلمان کاتالونیا در این باره رایزنی خواهد کرد. پوجدمون در سخنرانی خود همچنین گفت که «برکناری یک دولت منتخب مردم با حاکمیت قانون ناسازگار است.» او بدون اینکه به اقدام مشخصی اشاره کند، تاکید کرد: «ما به مبارزه ادامه خواهیم داد.» خانم کارمه فورسادل، رئیس پارلمان کاتالونیا نیز تصمیم دولت مرکزی اسپانیا را «کودتا» و «حمله به دموکراسی» خواند.

 

او گفت: «راخوی می‌خواهد مانع از آن شود که پارلمان کاتالونیا یک پارلمان دموکراتیک باشد، اما ما اجازه چنین کاری را نخواهیم داد.» به گفته فورسادل، اقدامات اعلام شده از سوی مادرید، حمله‌ای جدی به نهادهای کاتالونیاست و «ما برای حفظ حق حاکمیت خود مبارزه خواهیم کرد.»

 

راخوی خواستار برکناری مقام‌های کاتالان شد

ماریانو راخوی، نخست‌وزیر اسپانیا، از سنای این کشور خواست که مقام‌های ارشد دولت محلی کاتالونیا را برکنار کند. او همچنین خواست تا زمان برگزاری انتخابات زودرس، اختیارات پارلمان کاتالونیا محدود شود. راخوی گفت به‌دنبال تعلیق خودمختاری کاتالونیا نیست و پس از برکناری رهبرانی که همه‌پرسی را برگزار کردند، نهادهای دولت کاتالونیا مطابق قانون به کار خود ادامه می‌دهند. او دولت کارلس پوجدمون را متهم به قانون‌شکنی کرد و گفت دولت کاتالونیا نمی‌توانست رفتاری بدتر از این داشته باشد. سه هفته پیش با وجود مخالفت شدید دولت مرکزی اسپانیا همه‌پرسی جدایی در کاتالونیا برگزار شد. هزاران مامور پلیس اسپانیا برای ممانعت از برگزاری همه‌پرسی به کاتالونیا اعزام شدند و صدها نفر در جریان آن زخمی شدند.

 

براساس گزارش‌های سی‌ان‌ان، بی‌بی‌سی و نیویورک تایمز، مقام‌های کاتالونیا می‌گویند بالای ۹۰ درصد به استقلال رای داده‌اند، اما کارلوس پوجدمون از پارلمان کاتالونیا خواسته است که استقلال معلق شود تا دولت محلی کاتالونیا در این زمینه با دولت اسپانیا گفت‌وگو کند. نخست‌وزیر اسپانیا با اعلام اقدام‌هایش علیه دولت محلی کاتالونیا گفت: «گفت‌وگو، حرف قشنگی است و در شرایط حاضر به واژه‌ای جادویی بدل شده.

 

اما دولت کاتالونیا قبل از این نمی‌خواست گفت‌وگویی داشته باشد.» راخوی گفت با برکناری مقام‌های کاتالونیا باید ظرف ۶ ماه انتخابات برگزار شود، هرچند او گفت ترجیح می‌دهد که انتخابات کاتالونیا هرچه سریع‌تر برگزار شود. حزب مردم، که راخوی رهبر آن است، اکثریت را در سنای اسپانیا در اختیار دارد و احتمالا خواسته‌های نخست‌وزیر را تایید می‌کند.

 

خبرگزاری آلمان نیز می‌نویسد ماریانو راخوی، نخست‌وزیر اسپانیا اعلام کرده بود که طبق ماده ۱۵۵ قانون اساسی کشور قصد دارد دولت محلی کاتالونیا را برکنار و در این منطقه ظرف ۶ ماه انتخابات تازه برگزار کند. اگر چنین تصمیمی عملی شود، برای نخستین بار است که از ماده ۱۵۵ قانون اساسی اسپانیا برای لغو خودمختاری یک منطقه استفاده می‌شود.

 

تصمیم دولت مرکزی برای استفاده از ماده ۱۵۵ قانون اساسی، پیش از اجرایی شدن باید به تصویب مجلس سنای اسپانیا هم برسد. رای‌گیری در این زمینه جمعه این هفته (۲۷ اکتبر) انجام خواهد گرفت. ناظران سیاسی معتقدند که مجلس سنای اسپانیا قطعا به این تصمیم رای خواهد داد، زیرا حزب محافظه‌کار مردم که رهبر آن ماریانو راخوی است، در این مجلس از اکثریت برخوردار است.

 

تظاهرات ۴۵۰ هزار نفری در بارسلون

پس از آنکه مادرید اعلام کرد برای جلوگیری از جدایی کاتالونیا از اسپانیا اقدامات شدیدی انجام می‌دهد و نخست‌وزیر اسپانیا مقامات دولت کاتالونیا را برکنار کرد، صدها هزار نفر از هواداران استقلال کاتالونیا به رهبری کارلوس پوجدمون با شعار «آزادی» و «استقلال» در این منطقه دست به اعتراض زدند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، این تظاهرات که در مرکز شهر کاتالونیا برگزار شد، در ابتدا با هدف اعمال فشار برای آزادی رهبران دو نهاد مستقل مردمی بسیار تاثیرگذار ترتیب داده شده بود که به اتهام ایجاد اغتشاش زندانی و در انتظار تحقیقات بیشتر هستند.

 

 اما پس از آنکه ماریانو راخوی، نخست‌وزیر اسپانیا اعلام کرد که دولتش، دولت جدایی‌طلب منطقه کاتالونیا را به رسمیت نخواهد شناخت، وزارتخانه‌های آن را در دست خواهد گرفت و انتخابات دیگری را در کاتالونیا اعلام خواهد کرد، این تظاهرات لحن خشمگینانه‌تری به خود گرفت. پلیس شهری اعلام کرد، ۴۵۰ هزار تن در تجمع اعتراض‌آمیز کاتالونیا شرکت کردند و بسیاری از آنان پرچم زرد، قرمز و آبی ستاره‌دار جدایی‌طلبان کاتالونیا را در دست داشتند.

 

در این تظاهرات پوجدمون و سایر اعضای اجرایی‌اش نیز حضور داشتند و تظاهرکنندگان با فریاد «رئیس‌جمهور» از وی استقبال کردند. یکی از شرکت‌کنندگان در این تجمع گفت: «اکنون زمان اعلام استقلال است. دیگر جایی برای مذاکره نیست.» کاتالونیا بر سر مساله استقلال به دو دسته تقسیم شده است اما شهروندان آن خودمختاری این منطقه ثروتمند را که قدرتش، تحت حکومت دیکتاتوری ژنرال فرانکو، نخست‌وزیر سابق اسپانیا گرفته شد، بسیار ارزشمند و محترم می‌دانند. به همین دلیل، چنین اقداماتی از جانب مادرید می‌تواند حتی آن دسته از شهروندان کاتالونیا را که مخالف استقلال هستند نیز خشمگین کند.

 

آدا کولائو، شهردار بارسلونا که از مخالفان استقلال است، در توییتر خود نوشت: راخوی دولت کاتالونیا را که بسیاری برای آن جنگیدند، به حالت تعلیق درآورده و این حمله‌ای جدی به حقوق و آزادی‌های همه است. اقدامات پیشنهادی دولت اسپانیا برای اجرایی شدن همچنان محتاج تایید سنا است. اما با توجه به اینکه مجلس سنا با اکثریت اعضای حزب مردمی راخوی اداره می‌شود و او از حمایت سایر احزاب بزرگ برخوردار است، تقریبا می‌توان مطمئن بود که این اقدامات عملی خواهد شد.

 

 تظاهرکنندگان همچنین خواهان آزادی فعالان سابق جنبش استقلال‌طلب شدند. تظاهرکنندگان با خود پلاکاردهایی حمل می‌کردند که روی آنها نوشته شده بود «به کاتالونیا کمک کنید.» افزون بر کارلس پوجدمون رئیس دولت محلی کاتالونیا، در این تظاهرات آدا کولو، شهردار چپگرای بارسلون نیز حضور داشت. او اگر چه به جنبش استقلال‌طلب تعلق ندارد، اما موضعی کاملا انتقادی نسبت به دولت محافظه‌کار راخوی در مادرید دارد.

 

پادشاه اسپانیا مدافع موضع نخست‌وزیر

ماریانو راخوی، نخست‌وزیر اسپانیا، روز جمعه (۲۰ اکتبر) در حاشیه نشست سران اتحادیه اروپا اظهار کرد، دررابطه با اقداماتی که قرار است برای پایان دادن به تلاش‌های جدایی‌طلبانه دولت محلی کاتالونیا انجام بگیرد، با احزاب بزرگ اپوزیسیون به‌توافق رسیده است. به این ترتیب، مجلس برای اقدامات دولت در قبال جدایی‌طلبان کاتالونیا مانعی ایجاد نخواهد کرد. روز جمعه همچنین فلیپ ششم، پادشاه اسپانیا از تلاش ‌نخست‌وزیر این کشور برای حل بحران کاتالونیا پشتیبانی کرد. او ضمن تاکید بر اینکه پیشنهادهای دولت محلی کاتالونیا در این زمینه پذیرفتنی نیست اظهار کرد، این بحران توسط «نهادهای قانونی و دموکراتیک» اسپانیا حل خواهد شد.

 

روز جمعه شمار زیادی از شهروندان کاتالونیا در یک حرکت نمادین با برداشت ۱۵۵ یورو از حساب‌های بانکی خود، اعتراض خود را به بانک‌هایی که با استقلال مخالفند، به نمایش گذاشتند. خبرگزاری آلمان گزارش داد که علاوه بر «حزب مردم» به رهبری راخوی، احزاب سوسیال دموکرات و لیبرال نیز با اعمال ماده ۱۵۵ قانون اساسی موافق هستند و انتخابات آینده در کاتالونیا به احتمال زیاد در ماه ژانویه برگزار خواهد شد.

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 14
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش