فردا به وقت امریکا محتوای یک کیفرخواست مهر و موم شده، رسانهای خواهد شد که به موجب آن فرد یا افرادی، شاید از نزدیکان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری امریکا، به اتهام ارتباط داشتن با روسیه در جریان رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ امریکا برای نخستین بار بازداشت خواهند شد.
این کیفرخواست جنجالی روز جمعه به وقت امریکا از سوی یک هیأت منصفه عالی فدرال صادر شد و یک قاضی فدرال دستور مهر و موم شدن و محرمانه ماندن محتوایش تا روز دوشنبه را صادر کرد. حالا در کاخ سفید و حتی در سراسر امریکا آرامش قبل از طوفان حکمفرماست و همگان از دو حزب دموکرات و جمهوریخواه و بویژه شخص ترامپ و نزدیکانش اگرچه میکوشند خود را خونسرد نشان دهند اما غوغایی در دل دارند که خواب را از چشمانشان گرفته است.
به گزارش «ایران» به نقل از شبکه خبری سیانان، مسأله ارتباط داشتن ستاد انتخاباتی ترامپ با روسها در جریان رقابتهای انتخاباتی سال ۲۰۱۶ امریکا در واپسین روزهای رقابتهای انتخاباتی ترامپ و هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات این انتخابات و در جریان مناظرههای جنجالی دو نامزد، از سوی هیلاری مطرح شد و آژانسهای اطلاعاتی امریکا در ماه ژانویه به این نتیجه رسیدند که روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ برای کمک به پیروزی ترامپ مداخله کرده و دست به حملات سایبری و انتشار ایمیلهای رسواکننده و اشاعه تبلیغات مخرب از طریق شبکههای اجتماعی زده است.
اتهامی که روسیه از همان ابتدا انکار کرد. حالا حدود ۱۰ ماه است که پرونده ارتباط احتمالی نزدیکان و مسئولان ستاد انتخاباتی ترامپ با روسها به جریان افتاده و اگرچه از پسر ارشد ترامپ و رئیس ستاد انتخاباتی او به خاطر ملاقات کردن با یک وکیل روس برای دریافت برخی اطلاعات مخرب علیه هیلاری بازجوییهایی هم انجام شده اما این نخستین بار است که کمیته ویژه تحقیق در این پرونده به ریاست رابرت مولر علیه متهمان این پرونده طرح اتهام میکند.
بنا بر گزارش سیانان، فردا دوشنبه پس از رسانهای شدن نام متهم یا متهمان، اقدام به بازداشت این فرد یا افراد میکند. تیم تحقیق مولر همچنین در ماههای اخیر اقدام به مصاحبههای جامعی با افرادی نظیر رینس پریباس، رئیس سابق دفتر کاخ سفید، شون اسپایسر، سخنگوی سابق کاخ سفید و چندین مقام سابق و فعلی کاخ سفید کرده است و این اقدامات گمانهزنیها درباره ارتباط داشتن افرادی از کاخ سفید یا نزدیکان ترامپ با روسیه برای تحت تأثیر قرار دادن انتخابات امریکا را بشدت تقویت کرده است.
با وجود این، دولت ترامپ چنین اتهامهایی را رد میکند و حتی میکوشد، انگشت اتهام تبانی با روسیه را به سمت هیلاری کلینتون بگیرد. گواه این ادعا نیز توئیت جمعه شب ترامپ بود که در واکنش به کیفرخواست مهر و موم شده مربوط به نام متهم یا متهمان پرونده «تبانی با مسکو» نوشت: پس از ماهها تحقیقات «هزینهبر» اکنون عموماً اتفاق نظر وجود دارد که نه تنها [ستاد] ترامپ با روسیه «هیچگونه» تبانی نداشته، بلکه هیلاری کلینتون چنین کاری انجام داده است.
نیکی هیلی، نماینده امریکا در سازمان ملل متحد نیز پیشتر احتمال مداخله روسیه در انتخابات امریکا را رد نکرده و حتی از آن به منزله «جنگ و رویارویی» میان دو کشور یاد کرده بود اما تلویحاً دموکراتها را به تبانی با روسها متهم کرده بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، او در ماه جاری میلادی در یک جلسه بحث و گفتوگو که به دعوت مؤسسه جورج دبلیو بوش و با حضور مادلین آلبرایت و کاندولیزا رایس دو تن از وزیران خارجه پیشین امریکا در شهر نیویورک شرکت کرده بود، با اتخاذ سیاست «فرار به جلو» اعلام کرد: مداخله روسیه در انتخابات امریکا به مثابه جنگ و رویارویی میان دو کشور است و امریکا باید در قبال این مسأله موضعی بسیار سختگیرانه اتخاذ کرده و آنها [مقامات مسکو] را به پاسخگویی وادار کند.
اما اکنون رابرت مولر که سابقه مدیریت پلیس فدرال امریکا (افبیآی) را در کارنامه خود دارد و پس از برکناری جیمز کومی، رئیس سابق اف بیآی و مسئول پرونده «ترامپ – روسیه» توسط ترامپ، از سوی معاون دادستان کل امریکا به سمت بازرس ویژه تحقیقات مربوط به پرونده «ترامپ – روسیه» منصوب شد، حرف آخر را میزند و مشخص خواهد کرد که ترامپ و نزدیکانش با روسیه تبانی کردهاند یا هیلاری و یارانش.
مولر در نخستین سخنرانیای که پس از منصوب شدن به ریاست پرونده روسیه داشت، اعلام کرد، از اختیارات گستردهای که دارد برای به نتیجه رسیدن این پرونده در سریعترین زمان ممکن استفاده خواهد کرد. منابع نزدیک به مولر نیز روز جمعه به رسانهها گفتند، او از اختیارات گستردهاش برای تحقیق درمورد روابط میان دستیاران ترامپ و دولتهای خارجی، مانعتراشی بر سر راه اجرای عدالت از سوی ترامپ یا هریک از افراد نزدیک به او، احتمال وقوع پولشویی، فرار مالیاتی و دیگر جرایم مالی استفاده کرده است. مولر این اختیار را دارد که اقدام به پیگرد قضایی جرایم فدرالی که از طریق این تحقیقات مشخص میشوند، کند.
برش
امریکا فهرست شرکتهای تحریمشده روسی را ابلاغ کرد
فهرست شرکتهای تحریمشده روسی از سوی کاخ سفید منتشر شد. به گزارش سایت روزنامه واشنگتن پست، کنگره امریکا در ماههای اخیر قانون «مقابله با دشمنان امریکا از طریق تحریمها» را تحت عنوان قانون «کاتسا» تصویب کرد که به موجب آن علیه روسیه، کرهشمالی و ایران تحریمهای جدیدی در نظر گرفته شد. این قانون به کاخ سفید ارسال شد که پس از امضای رئیس جمهوری، وارد فاز اجرایی شود.
رئیس جمهوری امریکا نیز که ابتدا در تلاش برای لابی با نمایندگان با هدف کاهش یا حذف تحریمهای روسیه بود، در نهایت ناچار به امضای این طرح شد اما تا روز جمعه حاضر به معرفی اسامی شرکتهای روسی هدف تحریم، نشده بود. روزجمعه وزارت امور خارجه امریکا با تأخیر بیش از یک ماهه، نام بیش از ۳۰ شرکت مهم از جمله «روسوبورون اکسپورت» و «اَلماز-آنتِی» که در ارتباط با فعالیتهای نظامی و موشکی و تسلیحات صادراتی روسیه هستند، بهعنوان شرکتهای تحریمی رسانهای کرد.
اقدامی که به عقیده برخی تحلیلگران در جهت فرافکنی افکار عمومی امریکا از موضوع پرونده «ترامپ – روسیه» بود.حتی اگر اقدام ترامپ برای اعلام فهرست شرکتهای روسی تحریم شده، اقدامی نمایشی و از سر ناچاری و برای جلب توجه افکار عمومی کشورش باشد، دولت مسکو را وادار به واکنش کرده و روسیه در اقدامی تلافیجویانه، کشورهای غربی و امریکا را از صادرات برخی محصولات مصرفی و خوراکی روسها به این کشورها تحریم کرد.
در فهرست تحریمهای جدید روسیه که در مورد امریکا، کانادا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا وضع شده، فرآوردههای گوشتی شامل گوسفند، بز، اسب، روغن حیوانی و خوک زنده گنجانده شده است.
- 14
- 1