چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۱:۱۸ - ۲۰ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۵۰۱۹
بین الملل

وقتی موافق و مخالف حق نداشته باشند؛

کمبود مشروعیت سیاسی در اسپانیا

کارلس پویگدامون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
اقدامات دولت کاتالان برخلاف مقررات قانون اساسی اسپانیا بود اما این موضوع را نمی‌توان به شکل گیری مدلی قانونی محدود کرد. آنچه در کاتالونیا اتفاق افتاده فراتر از مقابله با مشروعیت سیاسی است.

هشت وزیر سابق دولت کاتالونیا سرنگون شده و در زندان هستند. آنها در انتظار محاکمه به اتهام فتنه و شورش هستند. حکم دستگیری رئیس جمهور سابق کاتالان، کارلس پویگدامون نیز در حال حاضر در بروکسل نگهداری می شود. برای طرفداران دولت مرکزی چنین تاکتیک های محکمی در پاسخ به اعلام استقلال کاتالونیا، دفاع ضروری از حاکمیت قانون است. برای حامیان استقلال کاتالان این کارها حمله ای مرگبار به دموکراسی است. در حقیقت اما هردو سوی ماجرا باعث پسرفت دموکراسی و از بین رفتن حاکمیت قانون شده اند.

 

اقدامات دولت کاتالان برخلاف مقررات قانون اساسی اسپانیا بود اما این موضوع را نمی توان به شکل گیری مدلی قانونی محدود کرد. آنچه در کاتالونیا اتفاق افتاده فراتر از مقابله با مشروعیت سیاسی است. تمامی چنین مسائل حقوقی ای را می توان در سطوح سیاسی حل و فصل کرد.

 

مشکل اصلی اقدامات دولت کاتالان این است که آنها از شیوه هایی غیردموکراتیک استفاده کرده اند. تنها اقلیتی از کاتالان ها از استقلال حمایت می کنند. در طول سه سال گذشته پشتیبانی از استقلال بین ۴۰ تا ۴۵ درصد باقی مانده است. با درصدی بالاتر مردم با استقلال مخالف هستند و کاتالونیا در میانه این تقسیم بندی گیر کرده است. اقدام دولت کاتالان مبنی بر اعلام استقلال در بهترین حالت حرکتی احمقانه بود. آنها با این استدلال که ۹۰ درصد از رای دهندگان در رفراندوم ماه گذشته از استقلال حمایت کردند این واقعیت را نادیده گرفتند که تنها ۴۳ درصد از مردم در این رای گیری شرکت کردند. بیشتر مردم شرکت در انتخابات را تحریم کرده بودند. استقلال بیشتر از اینکه رفتاری سیاسی باشد بی احترامی به دموکراسی بود.

 

پویگدامون پس از اعلام استقلال به سرعت به بروکسل فرار کرد. به جای اینکه با عواقب اقداماتش مواجه شود و در یک بحث سیاسی در داخل اسپانیا شرکت کند به سادگی عرصه را رها کرد. به نظر او علاقه بیشتری داشت تا نشان دهد حرکتی موثر انجام اده است به جای اینکه تلاش هایش را در خدمت پیشرفت دموکراسی قرار دهد.

 

اما اگر اقدامات دولت کاتالان را سیاست هایی برای بی احترامی به دموکراسی بنامیم، آنهایی که در دولت مادرید هم حضور داشتند به همان اندازه رفتاری نامطلوب بروز دادند. مادرید توسط پلیس پاسخی بی رحمانه به رفراندوم داد و سیاستمداران منتخب دموکراتیک را زندانی کرد و به دنیال حل سیاسی مسائل نرفت و تلاش کرد تا موضوع استقلال کاتالان را از طریق زور و فشار حل کند. درحالی که تنها یک اقلیت در کاتالان از استقلال حمایت می کنند اختلاف نظرهایی هم در مورد حاکمیت مادرید وجود دارد.

 

تقسیم بندی ها نسبت به سال ۲۰۱۰ تقریبا دو برابر شده است. کمتر از یک سوم خواهان ادامه وضع موجود شده اند. این مخالفت با حاکمیت مادردید تنها به کاتالونیا محدود نمی شود. سیاست های سختگیرانه، افزایش بیکاری و بی مسئولیتی موسسات و شرکت ها، نشنیدن نیازهای مردم و نارضایتی عمومی در سرتاسر اسپانیا به وجود آمده است. حقیقت این است که کاتالونیا ثروتمندترین منطقه است و تقاضای آنها برای خروج به نوعی خشم و ناراحتی در کشور دامن زده است.

 

ریشه این خشم هرچه باشد باید در نظر گرفت که مادرید در انجام واکنشی مناسب در قبال آن ناکام بوده است. سیاستمداران زندانی به شکلی موثر بر مخالفان دولت مرکزی در مادرید خواهند افزود. آنچه دولت مرکزی «حاکمیت قانون» می نامد به شکلی فزاینده امتناع از مشارکت در بحث های سیاسی و اجتماعی است. دموکراسی و حاکمیت قانون به مشروعیت سیاسی بستگی دارد و این چیزی است که در حال حاضر در اسپانیا دیده نمی شود.

کنان مالیک

مترجم: روزبه آرش

 

 

  • 10
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش