دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۱۵ - ۰۲ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۰۴۸۳
بین الملل

ترامپ عامل کا گ ب است؟

ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
ترامپ حداقل به لحاظ فرصت های تجاری و سرمایه گذاری در روسیه، چیزی از این سفر به دست نیاورد. اما ترامپ با به دست آوردن توان جهت یابی استراتژیک جدیدی به نیویورک بازگشت.

اولین سفر ترامپ در سال ۱۹۸۷ به شوروی، به نظر می رسد بخشی از یک الگو بوده است. بر اساس سوابق ارائه شده از سوی کریستوفر استیل، یکی از افسران اطلاعاتی سابق بریتانیا، ترامپ حداقل از پنج سال قبل از پیروزی کرملین در انتخابات، مورد توجه او بوده است.

 

شوروی سابق نیز به او علاقه داشت. دیدار او زمانی اتفاق افتاد که کا گ ب (اداره اطلاعات و امنیت اتحاد جماهیر شوروی سابق) به ریاست ولادیمیر الکساندروویچ کریوچکوف قصد استخدام نیروی خارجی آمریکایی داشت. در آن زمان کا گ ب در به دست آوردن اطلاعات به مشکل زیادی بر خورده بود. در گذشته این سازمان افرادی را استخدام می کرد که از لحاظ ایدئولوژیکی به شوروی نزدیک بودند، مانند چپ گراها، اتحادیه های کارگری، و غیره. ولی تا اواسط دهه ۱۹۸۰، تعداد کمی از این افراد باقی مانده بود. بنابراین، افسران کا گ ب می بایست با استفاده فراگیرتر از انگیزه های مادی اقدام می کردند. سازمان کا گ ب به ویژه در خصوص کمبود نیروی آمریکایی خود نگران بود.

 

برای استخدام، مراحل مختلفی وجود داشت. به طور معمول، یک افسر، هدف مورد نظر را برای نهار دعوت می کرد، اگر هدف، واکنش مثبت نشان می داد (که به ندرت این اتفاق می افتاد)، به مرحله بعد وارد می شد. برای وی پرونده درست می شد و وی مورد مطالعه دقیق و جامع قرار می گرفت. در ماه آوریل سال ۱۹۸۵ این اقدامات برای "چهره های برجسته در غرب" تعمیم یافت. منظور، جذب فرد مربوطه برای انجام نوعی همکاری با سازمان بود. یکی از شرایطی که برای جذب هدف در نظر گرفته می شد، احتمال به قدرت رسیدن او در آینده، یعنی رسیدن به مقام ریاست جمهوری یا نخست وزیری، بود.

 

دقیقا مشخص نیست چه زمانی کا گ ب به دونالد ترامپ علاقه پیدا کرد. اما احتمال می رود این علاقه از سال ۱۹۷۷ و ازدواج وی با ایوانا زلنیکوا به وجود آمده باشد.

 

ترامپ در کتاب "هنر معامله" می نویسد: " در ژانویه ۱۹۸۷ نامه ای از یوری دوبینین، سفیر شوروی در ایالات متحده دریافت کردم، که این طور آغاز شده بود: "خوشحال می شوم خبر خوبی از مسکو به شما بدهم." در نامه آمده بود که پیشروترین آژانس بین المللی گردشگری شوروی، علاقه مند به انجام یک سرمایه گذاری مشترک برای ساخت و مدیریت یک هتل در مسکو است."

 

در ایالات متحده بسیاری از توسعه دهندگان املاک و مستغلات بزرگ وجود داشتند، چرا مسکو، ترامپ را انتخاب کرد؟

 

به گفته ویکتور سووروف، یک جاسوس نظامی سابق، و دیگران، سازمان کا گ ب، اینتوریست را اداره می کرد؛ یعنی همان سازمانی که ترامپ به آن اشاره می کند. اینتوریست، یکی از شاخه های فرعی کا گ ب بوده و کارش، کنترل و نظارت تمام خارجی هایی بود که به اتحاد جماهیر شوروی وارد می شدند.

 

سووروف شخصا مسئول استخدام های کا گ ب بود. به گفته وی، سازمان های جاسوسی شوروی همیشه به دنبال پرورش جوانان بلندپرواز بودند؛ یک تاجر فعال، یک دانشمند، یا به طور کلی، جوانی با آینده درخشان.

 

تا ژانویه سال ۱۹۸۷، ترامپ به تحصیل قدرت و نفوذ نزدیک تر شده بود. بنابراین دوبینین ترتیب سفر وی را به مسکو داد و ترامپ در سال ۱۹۸۷  برای اولین بار به مسکو سفر کرد.

 

او در کتاب "هنر معامله" خود نوشته است: "من تحت تاثیر آرمان های مقامات شوروی برای بستن قرارداد، قرار گرفتم."

 

به نظر می رسد سفر ترامپ توجه چندانی به خود جلب نکرد و دیدار گابریل گارسیا مارکز، رمان نویس برنده جایزه نوبل از مسکو در ماه ژوئن، تمام رسانه ها را به خود مشغول کرده بود. در آرشیو روزنامه کتابخانه ملی روسیه در مسکو، هیچ اشاره ای به او وجود ندارد (یا گزارشی از خبر سفر او منتشر نشده است و یا اینکه تمام مقاله های مربوط به آن بدون سر و صدا حذف شده اند.)

 

در مقابل، با به دست آمدن اطلاعات جدید از وی، پرونده خصوصی کا گ ب در خصوص ترامپ، بزرگتر شد. پروفایل چندین صفحه ای سازمان از وی، شامل مطالب جدید و غنی، از جمله اطلاعاتی که از طریق استراق سمع به دست آمده بود، می شد.

 

ترامپ حداقل به لحاظ فرصت های تجاری و سرمایه گذاری در روسیه، چیزی از این سفر به دست نیاورد. اما ترامپ با به دست آوردن توان جهت یابی استراتژیکی جدیدی به نیویورک بازگشت. او برای اولین بار نشان داد که به طور جدی علاقمند به دنبال کردن حرفه ای سیاست است. حرفه ای که وی به دنبال آن بود، شهردار، فرماندار یا سناتور نبود.

 

ترامپ به رئیس جمهور شدن فکر می رد.

 

لوک هاردینگ

 

 

  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش