شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۹:۱۸ - ۲۳ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۶۴۴۱
بین الملل

پولیتیکو بررسی کرد؛

بازی شطرنج ترامپ با مهره بیت المقدس

ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
یک رسانه آمریکایی با تحلیل تصمیم جنجالی ترامپ در تغییر پایتخت سیاسی اسرائیل، تاکید کرده است« پروسه ایجاد صلح در جهان مرده بود اما ترامپ با صحبت های اخیر خود آن را خاک کرد.»

به گزارش نامه نیوز،  مجله آمریکایی «پولیتیکو»، در یادداشتی به قلم آرون دیوید میلر، کارشناس آمریکایی در امور خاورمیانه نوشت؛

 

بازی شطرنج بیت المقدس ترامپ، پایان دنیا نیست بلکه تنها از نفوذ آمریکا، صلح یا امنیت ملی این کشور جلوگیری می کند. فقط ناخوشایند، غلط، بدبینانه و غیرمنتظره است. 

 

با توجه به گذراندن بیشتر زمان کار حرفه ایم در مطالعه مذاکرات عرب و اسراییل، به نظر می رسد که اعلام ترامپ برای تغییر پایتخت اسراییل از تل آویو به بیت المقدس عملی ناگهانی و شوکه کننده بوده به همین ترتیب سر و صدای زیادی نشد. اما در حال حاضر که زمانی از آن گذشته، با توجه به فروکش کردن شوکی که به جهان وارد شده، در کشورهای عربی شاهد اعتراض ها و تظاهرات در این خصوص هستیم اما خفیف تر از آن چیزی بوده که پیش بینی می شد .

 

هیچ ربطی به سیاست های خارجی نداشت

وی در ادامه نوشته است؛ اگر تا کنون پیروزی سیاست های داخلی و نفوذپذیری آمریکا موفقیت آمیز بوده اما بعد از تصمیم ترامپ در رابطه با بیت المقدس دیگر همه این موارد به پایان رسید. این درواقع آخرین جرقه در راستای سیاست های یک ساله اخیر ترامپ بوده است. سیاست هایی مانند خروج از توافق پاریس، مذاکرات نفتا و حتی لغو برجام.

 

امروزه همه روسای جمهور در مبارزات دائمی قرار دارند که معمولا از روز بعد از انتخابات آغاز می شود. اما به ندرت تصمیمات و سیاست خارجی یک رییس جمهور به طرز بی رحمانه مقابل نیازهای سیاسی داخلی کشور قرار می گیرد. اگر حرف سناتور باب کورکر، سیاستمدار آمریکا را باور دارید او می گوید ترامپ آماده بود ۲۴ ساعت بعد از انتخابش به عنوان رییس جمهور تغییر موضع در رابطه با بیت المقدس را اعلام کند که تیم امور خارجی ترامپ، او را متقاعد کردند و به تعویق انداختند.

 

دوست دارم باور کنم سیاست ترامپ در راستای تغییر مکان سفارت آمریکا به بیت المقدس با توجه به مشاوره های زیاد جارد کوشنر، مشاور ارشد ترامپ با عرب ها و اسراییل در راستای ایجاد صلح بوده است. شاید به رسمیت شناختن بیت المقدس یکی از شیوه های کوشنر بوده که مزه دهن نتانیاهو را شیرین کند تا در مذاکرات جدی تری که در آینده ترامپ با او دارد بتواند برای گرفتن امتیاز برای فلسطینی ها به او فشار بیاورد. 

 

بالاخره نخست وزیر اسراییل  پس از اعلام تغییر مکان سفارت آمریکا به بیت المقدس راجع به چه موضوعی دیگر می تواند به ترامپ نه بگوید؟ یا شاید کوشنر، از طرف رفیق خود، پادشاه سعودی تعهدی دریافت کرده است که سعودی ها و دیگران مایل به پذیرش یک بیت المقدس متحد، تحت کنترل اسرائیل با تنها یک شهر نمادین فلسطینی در ابو دیس یا در بخش کوچکی از بیت المقدس شرقی هستند.

 

اما باید در نظر داشت که این ها تفکرات یک استراتژی واقعی نیستند و تنها مجموعه ای از امیدهای نادرست هستند. نتانیاهو هزینه ای را درمورد موضوعی که فکر می کند از اول متعلق به اسراییل است نمی کند و از طرف دیگر عرب ها به این راحتی موضع خود را در رابطه با یک شهر مذهبی تغییر نخواهند داد.

 

در حقیقت اگر فردی فکر می کند این رفتار ترامپ همراه با صلح بوده اشتباه فکر کرده است. تا کنون هر رییس جمهوری که به دنبال صلح بوده هیچ وقت این چنین درباره بیت المقدس موضع نگرفته است. البته باید گفت که پروسه ایجاد صلح در جهان مرده بود اما ترامپ با صحبت های اخیر خود آن را خاک کرد. باید واقع بین باشیم که در بیش از یک دهه گذشته هیچ فرآیندی برای ایجاد صلح وجود نداشته است . در حال حاضر نیز با توجه به موضع های ترامپ، بین فلسطین و اسراییل در آینده به جای انفجار خشم، آنچه ما بیشتر شاهد خواهیم بود، ادامه یک درگیری بلند، تلخ و تند و زننده است.

 

به طور کلی حرکت ترامپ بی تدبیرانه بود که وضعیت بدی را بدتر کرد و صلح بین فلسطین و اسراییل با این کار دور از دسترس کرد.

 

 

 

 

 

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش