شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۹:۱۸ - ۲۵ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۶۹۶۲
بین الملل

فلسطینی ها دیگر خود را در مبارزه با اشغالگران تنها نمی بینند

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
انفعال شماری از کشورهای عربی در برابر تصمیم صهیونیستی رییس جمهوری آمریکا، در روزهای گذشته انتقاد برخی رسانه های عرب زبان را برانگیخت. همزمان، اشتراک نظر تهران و آنکارا در حمایت از حقوق فلسطینیان نگاه بسیاری از تحلیلگران را به خود جلب کرد.

به گزارش  ایرنا، نشست فوق العاده سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در دفاع از قدس و بررسی راهکارهای مقابله با تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در شناسایی قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، ۲۲ آذرماه در استانبول ترکیه با صدور بیانیه ای مشترک به انجام رسید.

 

در بیانیه پایانی، کشورهای شرکت کننده در این نشست اعلام کردند تصمیم رئیس جمهوری آمریکا را نخواهد پذیرفت و آن را به شدت محکوم می‌کنند. در این بیانیه آمده است تصمیم آمریکا در مورد قدس حمله به حقوق ملت فلسطین است و آمریکا باید خود را از روند صلح فلسطین کنار بکشد. بسیاری از رسانه های عربی طی روزهای گذشته همکاری های اسلامی در زمینه مقابله با توطئه آمریکایی- صهیونیستی اخیر را مورد توجه قرار دادند.

 

** اشتراک نظر تهران و آنکارا در مساله قدس

صفحه عربی تارنمای «دویچه وله» آلمان، روزنامه های الکترونیکی «المدن» لبنان، «رای الیوم» لندن، «الشروق» مصر و «الشروق» الجزایر با اشاره به نشست استانبول، به همگرایی سران کشورهای اسلامی برای رویارویی با تصمیم ترامپ علیه قدس پرداختند. 

 

به نوشته دویچه وله، رهبران کشورهای اسلامی که در نشست فوق العاده استانبول حضور داشتند خواستار به رسمیت شناختن قدس شرقی به عنوان پایتخت کشور فلسطین شدند. آنان در بیانیه پایانی این نشست، تصمیم ترامپ درباره انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس را پوچ و باطل به شمار آورند و این تصمیم را بیانگر عقب نشینی آمریکا از روند صلح دانستند. 

 

به نوشته روزنامه الکترونیکی المدن، «حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی در سخنرانی خود در نشست فوق العاده سران کشورهای اسلامی در استانبول به رژیم اسرائیل حمله کرد و گفت صهیونیست ها در خاورمیانه منزوی هستند و بذر خشونت را در منطقه می کارند. او گفت کلاهک های هسته ای این رژیم جهان را تهدید می کند. روحانی گفت ما باید از همه راه ها و شیوه های ممکن برای جلوگیری از اجرایی شدن اقدام نامشروع دولت آمریکا استفاده کنیم. آنچه سبب این تصمیم گیری شد تلاش برخی کشورها برای برقراری روابط و همکاری و هماهنگی با رژیم اسرائیل است. روحانی آمادگی کامل ایران برای همکاری با همه کشورهای اسلامی برای دفاع از قدس بدون هیچ گونه ملاحظه و پیش شرطی را اعلام و بر این موضوع تاکید کرد که وحدت جهان اسلام در رویارویی با رژیم صهیونیستی در شرایط کنونی ضروری است و وحدت اسلامی تنها راهی است که می توان با آن از حقوق امت اسلامی و قدس دفاع کرد. او گفت دولت آمریکا باید این واقعیت را درک کند که جهان اسلام در برابر سرنوشت فلسطین و قدس نظاره گر نخواهد بود. 

 

به نوشته روزنامه رای الیوم، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه در نشست سران کشورهای اسلامی در استانبول، سخنرانی آتشینی علیه رژیم اسرائیل داشت. او تصمیم ترامپ در انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس را پاداشی در برابر جنایت های اسرائیل به شمار آورد و رژیم اسرائیل را رژیم اشغالگر و تروریسم به شمار آورد. 

به نوشته روزنامه المدن، «عبدالله دوم» پادشاه اردن هم در این نشست خواستار همگرایی برای حمایت از مقدسات اسلامی و مسیحی در قدس شد. او در این نشست گفت منطقه تنها در صورتی می تواند از صلح و ثبات بهره مند شود که تنش میان فلسطینی ها و اسرائیلی ها بر اساس برپایی دو کشور و تاسیس دولت فلسطین در سرزمین های این کشور با پایتختی قدس حل شود. او برای حل این تنش تاریخی، آزادی قدس را یک اصل به شمار آورد که جایگزینی برای آن متصور نیست. او گفت به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم اسرائیل تصمیم خطرناکی است که پیامدهای آن امنیت و ثبات را تهدید می کند و تلاش ها برای از سرگیری روند صلح را ناکام خواهد گذاشت. 

روزنامه رای الیوم نوشت: مبارزه با طرح شهرک سازی و نژاد پرستی اسرائیل اکنون به اولویت محور ایرانی، ترکی و همپیمان عرب و مسلمان آنها تبدیل شده است. به یقین این تحولی جدید و بی سابقه است و نقطه تاریخی به شمار می رود. 

 

به نوشته روزنامه الشروق مصر، برای نخستین بار از زمان آغاز تنش عربی - اسرائیلی، مردم فلسطین خود را در رویارویی با اشغالگری ها و طمع های های رژیم اسرائیل تنها نمی بینند. 

 

روزنامه الشروق الجزایر در گزارشی به قلم «خالد عمر بن ققه» نوشت: برای اینکه قدس و سراسر سرزمین فلسطین به دوران پیش از اشغال خود برگردند تنها راه این است که مردم زمام امور را در مسیر مقاومت به عهده گیرند. این مسیر با انتفاضه آغاز می شود و پس از مدتی به انقلابی فراگیر و دائمی تبدیل می شود. 

 

** دسیسه چینی برخی کشورهای عربی؛ زمینه ساز گستاخی های رژیم صهیونیستی 

تارنمای خبرگزاری «فلسطین الیوم» و صفحه عربی تارنمای «یورونیوز» هماهنگی برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی و آمریکا در دشمنی با فلسطین را برجسته ترین عاملی معرفی کردند که زمینه ساز جنجال آفرینی های ترامپ علیه قدس شده است. 

 

به نوشته تارنمای شبکه خبری فلسطین الیوم، در حالی که شهروندان کشورهای عربی از تصمیم ترامپ در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به جوش آمده اند، در نشست سران کشورهای اسلامی در استانبول که بنا به درخواست رئیس جمهوری ترکیه برگزار شده تعدادی از کشورهای عربی از جمله عربستان، بحرین، امارات و مصر در سطح پایینی شرکت کردند. تحلیلگران مسائل سیاسی معتقدند این مساله نشان داد که مساله قدس برای این کشورها در اولویت نیست. 

 

به نوشته تارنمای شبکه خبری فلسطین الیوم، «مصطفی الصواف» نویسنده و تحلیلگر مسائل سیاسی معتقد است حضور این کشورها در سطح پایین در نشست استانبول نشان می دهد سران برخی دولت های عربی با آمریکا هماهنگ هستند. شایسته بود که این کشورها در نشست استانبول در سطح بالایی شرکت می کردند تا در این نشست، اجماعی اسلامی و عربی درباره یکی از اصلی ترین مسائل به وجود می آمد. 

 

به نوشته «حسن عبدو» تحلیلگر مسائل فلسطین در شبکه خبری فلسطین الیوم، ایران و ترکیه اگر چه کشور عربی نیستند، اما موضع گیری آنها از کشورهای عربی شدیدتر بود. این در حالی است که انتظار می رفت کشورهای عربی موضع تندتری را در پیش گیرند و در این زمینه پیشتاز باشند. او حضور نیافتن رهبران بلند پایه کشورهای عربی در نشست استانبول را نشان دهنده اهمیت ندادن آنان به مساله قدس و در اولویت نبودن قضیه فلسطین برای آنان دانست. 

 

به نوشته تارنمای شبکه یورونیوز، اختلاف و شکاف شدید میان کشورهای عربی و دسیسه چینی برخی کشورهای عربی اجازه داد که رژیم صهیونیستی و آمریکا جنایت یهودی سازی قدس را ادامه دهند. به دلیل اختلاف های شدید میان کشورهای عربی و توطئه چینی برخی از این کشورها علیه برخی دیگر، زمینه برای رژیم صهیونیستی فراهم شد تا قدس را در کنترل خود در آورد. دیگر بر کسی پوشیده نیست که اختلاف و شکاف میان کشورهای عربی و کینه توزی برخی از کشورها علیه یکدیگر امت عربی را فرسوده ساخته و این کشورها را به کانون اختلاف های طایفه ای و مذهبی تبدیل کرده است همانطوری که اکنون لیبی، سوریه، عراق و یمن با این بحران ها دست و پنجه نرم می کنند. آنچه اوضاع را ناگوارتر کرده شکاف میان جریان های فلسطینی و ناممکن بودن آشتی میان این جریان است. برای رویارویی با طرح های رژیم اسرائیل نخست نیاز به همگرایی کشورهای عربی و در مرحله بعد نیاز به همگرایی جریان های فلسطینی است. 

 

 

 

 

 

 

  • 11
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش