شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۹:۱۱ - ۳۰ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۸۴۱۴
بین الملل

نافذ عزام:

آمریکا با وتوی پیش‌نویس قطعنامه درباره قدس، خود را منزوی کرد

نافذ عزام,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
عضو ارشد جنبش جهاد اسلامی فلسطین معتقد است که آمریکا با وتوی پیش نویس قطعنامه درباره قدس اشغالی در شورای امنیت عملا خود را در مقابل اعضای این شورا قرار داده و منزوی کرد.

به گزارش مهر، رئیس جمهور آمریکا طی یک سخنرانی قدس را رسما به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی اعلام کرد. وی در این سخنرانی تاکید کرد که من به این قطعیت رسیدم که باید سفارت مان را از تل آویو به اورشلیم منتقل کنیم. رئیس جمهور آمریکا با بیان اینکه ما به دنبال توافقی عالی هستیم که هم به سود اسرائیلی ها باشد هم به سود فلسطینی ها، ادامه داد: ایالات متحده از طرح دو دولت حمایت می کند در صورتی که دو گروه نیز نسبت به آن به توافق برسند. علاوه بر این، واشنگتن اخیرا یک پیش نویس یک قطعنامه درخصوص قدس اشغالی در شورای امنیت سازمان ملل را وتو کرد.

 

در هر صورت، تصمیم اخیر رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا با مخالفت شدید کشورهای عربی و جامعه جهانی مواجه شد. به گونه ای که بسیاری از کشورها با صدور بیانیه هایی جداگانه اعلام کردند که با تصمیم رئیس جمهوری آمریکا مخالف هستند و هیچ برنامه ای برای تبعیت از این تصمیم و انتقال سفارت خود به بیت المقدس ندارند.

 

در همین ارتباط، گفتگویی با «نافذ عزام» عضو ارشد جنبش جهاد اسلامی فلسطین انجام شده است که مشروح آن از نظر می گذرد؛

 

*رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرده که قدس اشغالی پایتخت رژیم صهیونیستی است و سفارت آمریکا به بیت المقدس منتقل خواهد شد. اخیرا نیز پیش نویس یک قطعنامه درباره قدس در شورای امنیت توسط آمریکا وتو شد. علت اصلی تحرکات جدید آمریکایی ها علیه قدس اشغالی چیست؟

آمریکا با وتوی پیش نویس قطعنامه در خصوص قدس در شورای امنیت خود را بیش از پیش منزوی کرد، چراکه با این وتو، واشنگتن تقریبا در مقابل تمامی اعضای شورای امنیت قرار گرفتتحرکات اخیر ایالات متحده آمریکا علیه مسأله فلسطین و قدس اشغالی این واقعیت را به اثبات رساند که دشمنی و عداوت شدید آمریکایی ها با فلسطینیان و امت اسلامی بیشتر شده است. کسانی که در سرزمین های اشغالی روی حمایت آمریکا حساب می کردند، اکنون باید بدانند که آمریکا غیرقابل اعتماد است.

 

آمریکا دیگر نباید در هیچ مسأله ای که به فلسطین و کشورهای عربی مربوط می شود، دخالت کند. آمریکا با وتوی پیش نویس قطعنامه در خصوص قدس اشغالی در شورای امنیت سازمان ملل خود را بیش از پیش منزوی کرد، چراکه با این وتو، واشنگتن خود را تقریبا در مقابل تمامی اعضای شورای امنیت قرار داد.

 

۱۴ عضو از اعضای شورای امنیت سازمان ملل با پیش نویس قطعنامه ای که اقدام ترامپ علیه قدس را محکوم می کرد، موافقت کردند. در این میان، آمریکا تنها طرفی بود که به این پیش نویس رأی منفی داد و آن را وتو کرد. این نشان از انزوای ایالات متحده آمریکا دارد.

 

* موضع جدید ایالات متحده آمریکا علیه قدس اشغالی و به رسمیت شناختن آن به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی موجب آغاز انتفاضه ای جدید در اراضی اشغالی شده است. آیا این انتفاضه ادامه خواهد داشت؟

هیچکس نمی تواند پیش بینی کند که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. اما در این زمینه باید بگویم که اگر تمامی امور به صورت کاملا طبیعی و منطقی روند خود را طی کنند، این اعتراضات و مسأله اینجاست که برخی از حکام عربی ـ اسلامی از اتخاذ مواضع ملتهای مسلمان علیه آمریکا و صهیونیسم، سرباز می زنندانتفاضه ها نیز ادامه خواهد داشت.

 

ما امیدواریم که انتفاضه در داخل اراضی فلسطین به دیگر کشورهای عربی و اسلامی نیز کشیده شود و در آن کشورها هم شاهد برگزاری اعتراضات گسترده و یکپارچه علیه اقدامات یکجانبه ایالات متحده آمریکا ضد قدس اشغالی باشیم.

 

با این حال، متأسفانه ممکن است اتفاقات ناگوار و خارج از کنترلی رخ دهد که بر اعتراضات و انتفاضه های مردمی تأثیرگذار باشد. ممکن است این اتفاقات در آینده به عنوان مانعی در مسیر انتفاضه ها قرار گیرند. مسأله اینجاست که متأسفانه برخی از حکام عربی ـ اسلامی از اتخاذ مواضع ملت های مسلمان و آزاده علیه آمریکا و صهیونیسم، سرباز می زنند.

 

*کشورهای عربی و اسلامی همگی مواضعی را در مخالفت با تصمیم رئیس جمهوری آمریکا در قبال قدس اشغالی اعلام کرده اند. به نظر شما آیا اتخاذ این مواضع شفاهی برای مقابله با تصمیم واشنگتن کافی است یا باید گام های عملی در برابر آن برداشته شود؟

ما انتظار داریم مواضع قاطعانه تری از سوی حکام عربی ـ اسلامی علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی اتخاذ شودقدس اشغالی تنها برای فلسطینیان نیست. قدس متعلق به تمامی اعراب و مسلمانان در سراسر جهان است. لذا انتظار می رود که کشورهای عربی و اسلامی مواضع قاطعانه تری در قبال آمریکایی ها اتخاذ کنند.

 

 امروز دیگر تحت هیچ شرایطی جایز نیست که کشورهای عربی ـ اسلامی به روابط و مناسبات عادی و طبیعی خود با ایالات متحده آمریکا ادامه دهند. آنها باید در این روابط و مناسبات تجدیدنظر جدی کنند.

 

ما انتظار داریم مواضع قاطعانه تری از سوی حکام عربی ـ اسلامی علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی اتخاذ شود؛ مواضعی که به درخواست ملت ها برای مقابله جدی با سیاست های آمریکا و صهیونیسم جامه عمل می پوشاند. این چیزی است که ملت فلسطین می خواهد.

 

*آیا پس از تصمیم رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در خصوص قدس اشغالی می توان گفت که روند سازش توسط تشکیلات خودگردان فلسطین به پایان رسیده است و این تشکیلات دیگر نمی تواند بر گزینه سازش در تعامل با صهیونیستها تکیه کند؟

گروه های مقاومت فلسطین از همان ابتدا هم هیچ حسابی روی مذاکرات سازش با رژیم صهیونیستی باز نکرده بودند. ما از همان ابتدا موضع منفی خود در قبال هرگونه مذاکرات و چانه زنی با گروه های مقاومت فلسطین از همان ابتدا هم هیچ حسابی روی مذاکرات سازش با رژیم صهیونیستی باز نکرده بودندرژیم صهیونیستی را اعلام کرده بودیم. در هیچ برهه ای ما از این مذاکرات حمایت نکردیم.

 

در حال حاضر اوضاع بدتر از گذشته شده است. امور به شکل دیگری رقم خورده است. امروز و با مشاهده تحرکات آمریکایی علیه قدس اشغالی، دیگر جایز نیست که برخی گروه های داخلی گوش خود را به سخنان آمریکایی ها فرا دهند. همچنین از کشورهای عربی و اسلامی هم انتظار داریم که دیگر به سخنان آمریکایی ها گوش ندهند. ما دیگر نمی خواهیم آمریکایی ها هیچ نقشی در مسأله فلسطین داشته باشند. 

 

 

 

 

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش