یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۳۸ - ۰۲ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۰۴۶۳
بین الملل

انتفاضه قدس ادامه دارد

بیت المقدس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
پس از به بن بست رسیدن اقدام آمریکا علیه قدس اشغالی، رأی مجمع عمومی سازمان ملل به «قطعنامه قدس» امروز شرایط را بیش از پیش برای تداوم انتفاضه فلسطینیان مهیّا کرده است.

به گزارش  مهر، مجمع عمومی سازمان ملل متحد پنجشنبه شب با ۱۲۸ رأی موافق، ۹ رأی مخالف و ۳۵ رأی ممتنع، پیش‌نویس قطعنامه مربوط به وضعیت قدس را به تصویب رساند.

 

بر اساس این قطعنامه، مجمع عمومی سازمان ملل قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت نشناخت. کشورهای مخالف با این قطعنامه آمریکا، گواتمالا، هندوراس، جزایر مارشال، میکرونزی، نائورو، پالائو، توگو و رژیم صهیونیستی بودند. به دنبال تصویب قطعنامه پیشنهادی درخصوص قدس اشغالی، گروه های مقاومت فلسطین ازجمله جنبش های حماس و جهاد اسلامی، از این اقدام جامعه بین الملل قدردانی کردند.

 

در همین ارتباط، اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس نسبت به تصویب پیش نویس قطعنامه درخصوص قدس در مجمع عمومی سازمان ملل واکنش نشان داد. وی اظهار داشت: «کشورهایی که به این قطعنامه رای مثبت دادند، خواست ملت های آزاد در مخالفت با سلطه آمریکا و سیاست های زورگویانه این کشور را منعکس کردند». 

 

وی همچنین در ادامه سخنان خود در این خصوص تصریح کرد: «این قطعنامه ثابت کرد که زبان تهدید در مقابل قانون بی فایده است و اصول نیرومندتر از منافع است». رئیس دفتر سیاسی حماس همچنین از دولت آمریکا خواست تا به اراده جامعه جهانی گردن نهاده و از تصمیم اخیرشان صرفنظر کند.

 

تشکیلات خودگردان فلسطین نیز با صدور بیانیه ای تصویب قطعنامه درباره قدس در صحن مجمع عمومی سازمان ملل را ستود. از سوی دیگر، «ابراهیم کالین» سخنگوی رئیس جمهور ترکیه در واکنش به تصویب «قطعنامه قدس» در مجمع عمومی سازمان ملل، از اقدام این سازمان بین المللی برای اعلام رسمی مخالفت خود با تصمیم آمریکا در قبال قدس استقبال کرد.

 

کالین در یک پیام توئیتری نوشت: «رأی مثبت سازمان ملل به قطعنامه وضعیت قدس یک رأی تاریخی برای فلسطین و شهر قدس اشغالی به شمار می رود». تصمیم قاطعانه مجمع عمومی سازمان ملل همچنین استقبال ملت‌های مسلمان و آزادهِ معترض به شناسایی قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی از سوی آمریکا را به همراه داشت.

 

کشورهای ذره بینی حامی ترامپ در «قطعنامه قدس»

کالین: رأی مثبت سازمان ملل به قطعنامه وضعیت قدس یک رأی تاریخی برای فلسطین و شهر قدس اشغالی به شمار می رودجزایر مارشال : جمهوری جزایر مارشال مجموعه‌ای از جزایر عمدتا مرجانی در اقیانوس آرام است که بالای خط استوا واقع شده‌ است. این کشور قبلا تحت سلطه آمریکا بود و ۵۲ هزار نفر جمعیت دارد.

 

ایالت فدرال میکرونزی: کشوری متشکل از چندین جزیره کوچک در اقیانوس آرام. این جزایر که تنها ۱۰ هزار نفر جمعیت دارد و پایتخت رسمی هم ندارد، قبلا تحت سلطه و حاکمیت آمریکا بوده است.

 

بیت المقدس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

نائورو: کشوری جزیره ای که کوچکترین کشور جزیره ای دنیا با ۲۱ کیلومتر مربع مساحت است. این کشور همچنین کوچکترین جمهوری مستقل به شمار می رود و پایتخت هم ندارد. جمعیت این کشور هم ۱۰ هزار نفر است.

 

پالائو: یکی از کشورهای جزیره ای بسیار کوچک در اقیانوس آرام و شرق فیلیپین است که حدود ۲۰ هزار نفر جمعیت دارد.

 

جمهوری توگو: کشوری آفریقایی در مجاورت غنا و بورکینافاسو که از کوچکترین کشورهای آفریقایی به شمار می رود و تنها ۷ هزار نفر جمعیت دارد و با اسرائیل نیز روابط و مناسبات دارد.

 

جمهوری هندوراس: یکی از جمهوری های آمریکای مرکزی که مشرف به اقیانوس آرام بوده و ۸ میلیون نفر جمعیت دارد.

 

جمهوری گواتمالا: یکی از جمهوری های آمریکای مرکزی با ۱۶ میلیون نفر جمعیت است و از جمله پرتراکم ترین کشورهای آمریکای مرکزی است.

 

«نه بزرگ» به آمریکا و صهیونیسم

واقعیت این است که رأی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به «قطعنامه قدس» یک «نه بزرگ» به ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی بود. آمریکایی ها بسیار امیدوار بودند که در طرح واقعیت این است که رأی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به «قطعنامه قدس» یک «نه بزرگ» به ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی بودجدید خود علیه قدس اشغالی بتوانند دیگر کشورها و یا حداقل متحدان و هم‌پیمانان‌شان را با خود همراه سازند؛ اتفاقی که برخلاف پیش بینی های آن‌ها و محاسبات اشتباه‌شان رخ نداد.

 

رأی ۱۲۸ کشور عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مخالفت با تصمیم ترامپ علیه قدس اشغالی این پیام را به آمریکایی ها مخابره کرد که آنها نمی‌توانند با اتخاذ رویکردهای یکجانبه گرایانه و قلدرمآبانه به اهداف خود در اراضی اشغالی جامه عمل بپوشانند. 

 

انزوای ایالات متحده

مخالفت اعضای مجمع عمومی سازمان ملل با تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، دولتمردان این کشور و در رأس آنها ترامپ را به شدت منزوی کرده است. حتی رسانه های آمریکایی ـ صهیونیستی همچون «نیویورک تایمز» و «هاآرتص» نیز بر روی این مسأله صحه گذاشته و آن را تأیید می کنند؛ هرچند که مقامات آمریکایی با متوسل شدن به راهکارهای گوناگون همچون محاسبه تعداد نمایندگان غایب دولتها در نشست مجمع عمومی و احتساب آنها در جرگه حامیان واشنگتن، تلاش می کنند به نوعی خود را خارج از انزوا جلوه دهند.

 

شاید قطعنامه اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد در خصوص قدس اشغالی پشتوانه اجرایی و عملیاتی نداشته باشد، اما بدون شک این قطعنامه به نمادی از مخالفت جامعه جهانی با سیاست های دیکتاتورمآبانه و قلدرمآبانه ایالات متحده تبدیل خواهد شد.

 

شرایط برای انتفاضه مهیاست

رأی سازمان ملل در مخالفت با  آمریکا نوعی انگیزه معنوی را در میان فلسطینیان ایجاد کرده است و به همین دلیل امروز شرایط برای تداوم انتفاضه بیش از هر زمان دیگری مهیا شده استاز تحولاتی که طی سه هفته اخیر به وقوع پیوست ـ از شناسایی قدس اشغالی به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی تا مخالفت مجمع عمومی سازمان ملل با واشنگتن ـ می توان نتیجه گرفت که در شرایط کنونی زمینه برای انتفاضه سوم در قدس اشغالی در مقابله و مواجهه با صهیونیستها بیش از پیش فراهم شده است.

 

رأی مجمع عمومی سازمان ملل در مخالفت با ایالات متحده آمریکا و تصمیمش درخصوص قدس اشغالی، نوعی انگیزه معنوی را در میان فلسطینیان ایجاد کرده است و به همین دلیل امروز شرایط برای تداوم انتفاضه بیش از هر زمان دیگری مهیا شده است.

 

بیت المقدس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

درهمین ارتباط، «داود شهاب» سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین معتقد است: «رأی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به قطعنامه قدس اشغالی یک پیروزی معنوی برای فلسطینیان است». وی همچنین می افزاید: «امروز فضا باری تداوم انتفاضه بیش از هر وقت دیگری فراهم است». 

 

شکست روند سازش

با تمامی این ها، اتفاقاتی که در خصوص مسأله فلسطین طی هفته های اخیر به وقوع پیوست و البته همچنان نیز این اتفاقات ادامه دارند، این واقعیت را بار دیگر به اثبات رساند که برخی گروه حداقل کاری که در شرایط کنونی گروه هایی نظیر تشکیلات خودگردان فلسطین می توانند انجام دهند این است که رسما و صراحتا و علنا ناکامی و شکست نهایی مذاکرات سازش با رژیم صهیونیستی را اعلام کنندهای فلسطینی و در رأس آنها تشکیلات خودگردان باید در سیاست های خود درقبال رژیم صهیونیستی و متحدان منطقه ای و بین المللی اش تجدیدنظر کرده و در روابطشان با آنها بازنگری کنند.

حداقل کاری که در شرایط کنونی گروه هایی نظیر تشکیلات خودگردان فلسطین می توانند انجام دهند این است که رسما و صراحتا و علنا ناکامی و شکست نهایی مذاکرات سازش با رژیم صهیونیستی را اعلام کنند.

گام دیگری که تشکیلات خودگردان فلسطین باید بردارد، قطع روابط امنیتی و مناسبات نظامی با رژیم صهیونیستی است. مذاکرات سازش پس از اتفاقاتی که رخ داد دیگر نمی تواند کوچکترین جایگاهی در نزد افکار عمومی مردم فلسطین داشته باشد. 

 

سخن پایانی 

امروز مهمترین نیاز فلسطین حفظ و تقویت وحدت میان احزاب و جریان های سیاسی است. بدون تردید ایالات متحده آمریکا درقبال آنچه که درحال رخ دادن است دست بسته نخواهد ایستاد و به توطئه چینی های جدیدتری مبادرت خواهد ورزیدپر واضح است که امروز روند تحولات فلسطین وارد مرحله تازه ای شده است؛ مرحله ای که در آن قدرت های جهانی دیگر حاضر به همصدایی با اهداف و مقاصد ایالات متحده آمریکا و صهیونیسم در اراضی اشغالی نیستند.

 

احزاب، جریان ها و گروه های فلسطینی در این برهه از زمان و به دنبال تحولاتی که رخ داده است می توانند از نتیجه این تحولات نهایت بهره‌برداری را داشته باشند. امروز مهمترین نیاز جامعه فلسطین حفظ و تقویت وحدت میان احزاب و جریان های سیاسی از یک سوی و احزاب و شهروند فلسطینی از سوی دیگر است.

 

بدون تردید ایالات متحده آمریکا درقبال آنچه که درحال رخ دادن است دست بسته نخواهد ایستاد و به توطئه چینی های جدیدتری مبادرت خواهد ورزید؛ مسأله ای که «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین به خوبی به آن اشاره کرد و گفت: «طبق اطلاعات موثقی که در دست داریم کاخ سفید به دنبال اتخاذ گام های دیگری علیه قدس اشغالی است».

 

بنابراین، حفظ و تقویت عنصر وحدت در داخل اراضی اشغالی تنها راهکار مقابله با توطئه های آتی دولتمردان آمریکایی خواهد بود.

 

 

 

 

 

  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش