دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۵۵ - ۰۳ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۰۶۴۹
بین الملل

با گرفتاری های دیگر رهبران جهانی

مکرون جای خالی ترامپ و می و مرکل را پر می کند

امانوئل مکرون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

امانوئل مکرون، ۷ ماه بعد از رسیدن به قدرت، تبدیل به یک رهبری جهانی شده است. دونالد ترامپ، رهبری امریکا بر دنیا را از دست داده و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز از اختلافات سیاسی پیچیده در آلمان رنج می برد، در حالی که ترزا می، نخست وزیر بریتانیا بر خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تمرکز کرده است.

 

جنایتکار جنگی، بنیامین نتانیاهو، مذاکراتی را با رئیس جمهور مکرون در پاریس انجام داد و از او بار دیگر شنید که فرانسه مخالف اجرای یک جانبه انتخاب بیت المقدس به پایتختی اسرائیل است برای این که این شهر باید هم پایتخت فلسطین و هم پایتخت اسرائیل باشد. پایتخت فلسطین بیت المقدس است، اما پایتخت اسرائیلی بعضی مناطق اطراف آن است.

 

رئیس جمهور مکرون میزبان دومین نشست سالانه تغییرات آب و هوایی است و گفت که دنیا می رود تا درگیری آب و هوایی را ببازد. او همچنین گفت که تصمیم ندارد عملیات صلحی را به جای عملیاتی که ترامپ می خواهد، ارائه دهد.فرانسه از تصمیم ترامپ با انتقال سفارت امریکا به اسرائیل انتقاد کرد و انتقاد خود را در شورای امنیت نیز تکرار کرد.

 

به اعتقاد من مکرون بی طرفی به شیوه لبنانی را در پیش گرفته است، از این روش مدیاهای امریکایی خوششان نمی آید که دنبال خبر می گردند یا اگر خبر نبود آن را اختراع می کنند، در همین چارچوب بود که در مدیای آنها خواندم که مکرون تلاش می کند بعد از این که جایگاه ایالات متحده کاهش یافت، نقشی در خاورمیانه ایفا کند.

 

از جاهای بسیاری شنیدم که مکرون در لبنان دخالت می کند تا استقلال کشور حفظ شود و از تقسیم بندی های داخلی آن یا دشمنی اسرائیل علیه آن جلوگیری شود. سعد الحریری، نخست وزیر لبنان در حالی که در ریاض بود استعفا داد، بعد رئیس جمهوری فرانسه او را به پاریس دعوت کرد که در آن جا مذاکراتی برای دفع خطر از لبنان انجام شد، بعد از آن او در بیروت از استعفای خود منصرف شد.

 

مدیای امریکا غافل یا کسالت آور است، شاید هم به نوعی هر دو را با هم جمع کرده باشد، مدیاهای امریکایی دائما القا می کردند که اقتصاد لبنان وابسته به عربستان است و برای همین در معرض خطر است. خطر برای کیست؟ اسرائیل؟ از زمانی که بزرگ شدم و دنیا را درک کردم من می دانم که هزاران لبنانی در عربستان کار کرده اند و موفق شده اند، عربستانی ها هیچ گاه از لبنان دست نشستند حتی در آن روزهایی که همه چیز خوب بود و همه در صلح و صفا بودند، و همچنان هم به آن باز می گردند همان طور که قبلا می رفتند. در جایی خواندم که بدهی ملی در لبنان ۱۴۴ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور شده است. عربستان همیشه به لبنان کمک کرده اند.

 

ایالات متحده در گذشته نقش مهمی در لبنان ایفا می کرد، اما نقشش به تدریج کاهش یافت تا آن جا که با آمدن ترامپ به کاخ سفید حتی اثری از آن در سیاست خارجی امریکا دیده نمی شود. او مدعی صداقت با عربستان سعودی و امارات متحده عربی و مصر و دیگر کشورهای عربی است. اما این کشورها همگی با عبارت های گوناگون و به صراحت تصمیم او را در انتقال سفارت امریکا از تل آویو به بیت المقدس محکوم کردند. مدیای عربی شدیدترین حملات را متوجه ترامپ و سیاست های او کرده است. همین بس که به تصمیم اتحادیه عرب در برابر انتقال سفارت بنگریم تا عمق اختلافات فعلی عربی – امریکایی را درک کنیم.

 

جنایتکار جنگی نتانیاهو فلسطینی ها را نصیحت کرد که تصمیم ترامپ را بپذیرند. به او می گویم که او نمی داند چقدر اسرائیل و سیاست های آن در تک تک کشورهای عربی مورد نفرت است. با دوستانم در خان الخلیلی بودم که یکی از گردشگران تاجر اسرائیلی وارد شد، با آمدن او یک مغازه دار شعار «الله اکبر» سر داد و همسایه هایش وارد عمل شدند از ترس این که مبادا اسرائیلی ها چیزی از او بدزدند. این احساس هر مصری است با وجود این که مصر معاهده صلح با اسرائیل دارد، همان طور که هر اردنی و هر عرب و هر مسلمان در هر کشوری چنین احساسی دارد.

 

الآن مکرون تلاش می کند که به لبنان کمک کند و تجاوزات ترامپ را رد می کند، در نتیجه مدیای امریکایی طرفدار اسرائیل را عصبانی می کند همان طور که در آنها خواندم که از او در برابر آن چه در دنیا می گذرد انتقاد می کردند و می گفتند که او با فرانسوی ها صحبت نمی کند. این حرف کاملا دروغ است، اوضاع داخلی او در فرانسه خیلی خوب است، او به قضایای جهانی به همراه قضایای کشورش توجه می کند، در حالی که مرکل یا می نمی توانند کاری از پیش ببرند و در کار خارجی پیشرفتی نداشته اند.

 

آنها معتقدند که مکرون برای نجات سعد حریری دخالت کرد، در حالی که این حرف صحیح نیست. الآن حرف هایی شنیده می شود مبنی بر این که اسرائیل ممکن است درصدد تجاوز دیگری به لبنان با هدف ضربه زدن به قدرت حزب الله باشد. اسرائیل در گذشته سه بار جنگید و پیروز نشد، در حالی که جنگ هایش را با تعادل به پایان رساند. الآن حزب الله بسیار قدرتمندتر از تابستان ۲۰۰۶ است، و اگر اسرائیل بخواهد حمله ای به لبنان انجام دهد، هزینه سنگینی پرداخت خواهد کرد.

 

به امانوئل مکرون بر می گردم، تلاش های خارجی اش را تایید می کنم، به خصوص در کشورهای ما و به طور خاص در لبنان، احساس می کنم که او نیت خیری دارد. همین که مکرون هزار بار از دونالد ترامپ بهتر است، کفایت می کند.

 

 

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش