جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۷:۴۵ - ۰۳ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۰۷۸۴
بین الملل

نقض ۱۳ قطعنامه و مقررات بین‌المللی با اقدام ترامپ

ترامپ بیت المقدس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
اقدام آمریکا درخصوص قدس نقض ۱۳ قطعنامه و مقررات بین المللی بود، هرچند که این اقدام از لحاظ حقوقی تاثیری در وضعیت این شهر مقدس ندارد و قدس همچنان به عنوان یک شهر اشغالی شناخته می‌شود.

به گزارش تسنیم، بدنبال اقدام رئیس جمهور آمریکا در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی روزنامه العربی الجدید چاپ لندن با دو تن از استادان حقوق بین الملل در رام الله واقع درکرانه باختری رود اردن به گفت وگو نشست تا این اقدام "دونالد ترامپ"  را  از منظر حقوقی مورد بحث و بررسی قرار دهد.

 

"رزق شقیر" معتقد است به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و انتقال سفارت آمریکا بدانجا هیچ تاثیری در وضعیت این شهر  مقدس از لحاظ حقوقی نخواهد داشت و قدس همچنان به عنوان یک شهر اشغالی شناخته می شود. "ممحمد شلالده" نیز براین باور است "ترامپ با به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونستی ۱۳ قطعنامه و مقررات بین المللی را زیر پا گذاشته است." اکنون متن این گفت وگو  را با هم می خوانیم:

 

نگاه حقوقی و قانونی سازمان ملل به شهر قدس چیست؟

شقز:  اقدام دونالد ترامپ درخصوص قدس اشتباه بود چرا که این اقدام برخلاف قوانین و مقررات بین المللی است که در شورای امنیت و جمعیت عمومی سازمان ملل به تصویب رسیده است.  این نهادهای بین المللی تاکید دارند که قدس از لحاظ حقوقی و قانونی یک شهر اشغالی شناخته می شود و اقدامات رژیم صهیونیستی در این شهر غیر قانونی و باطل است. زیرا  با احکام و قوانین بین المللی تعارض دارند.

 

شلالده استاد حقوق دانشگاه قدس نیز گفت: تمام اقداماتی که توسط  رژیم صهیونیستی به عنوان دولت اشغالگر در شهر قدس انجام شده بر اساس  پیمان  ۱۹۰۷ لاهه و کنوانسیون چهارم  ژنو سال ۱۹۴۹ باطل است و هیچ اثر قانونی ندارند. بر اساس قوانین و مقررات سازمان ملل، اشغالگری اسرائیل هیچ تاثیر حقوقی یا قانونی بر حق حاکمیت ملت فلسطین بر سرزمین شان ندارد.  به همین دلیل، اشغال قدس سبب نمی شود که حق حاکمیت فلسطینیان بر این شهر به رژیم صهیونیستی منتقل شود.

 

موضع واشنگتن نسبت به مصوبات سازمان ملل چیست؟

شلالده: این مصوبات و مقررات شامل آمریکا هم می شود. در زمان تصویب آنها واشنگتن به آنها رای مثبت داد و از حق وتو  استفاده نکرد. در اینجا باید بگویم قوانین بین المللی هرگز قابل تغییر نیست و نمی توان از مصوبات شورای امنیت عدول کرد لذا آمریکا کشوری نیست که تعیین کند، قوانین بین المللی یا مصوبات شورای امنیت تغییر یابد. درحقیقت، واشنگتن در برخی از پیمان های بین المللی طرف مهمی نیست مثل پیمان رم که امضاء نکرد یا دو پروتکل الحاقی به کنوانسیون ژنو در سال ۱۹۷۷ و پیمان لاهه در سال ۱۹۰۷.

 

 آیا این احتمال وجود دارد که واژه  "اشغال" از  روی قدس برداشته شود؟

شقیر:  رژیم صهیونیستی همچنان به عنوان نیروی اشغالگر شناخته خواهد شد و کار به مرحله‌ای نمی رسد که مجمع عمومی سازمان ملل بگوید قدس دیگر جزء سرزمین های اشغالی نیست.  براساس قوانین بین المللی و  مصوبات مجمع عمومی سازمان ملل تمام شهر قدس (غربی و شرقی) اشغالی شناخته می شود حتی در توافقنامه تقسیم این شهر، قدس جزء اراضی رژیم صهیونیستی محسوب نشده است.

 

با توجه  به اقدام آمریکا  درخصوص قدس آیا صهیونیست‌ها می‌توانند بر این شهر  سیطره کامل پیدا کنند؟

شقیر: تمام توافقات و پیمان های بین المللی که از اشغالگری سخن می گویند، ارکان مستحکمی در نظام حقوقی جهانی هستند که عمرشان بیش از ۱۰۰ سال است. بر اساس مجموعه قوانین این نظام حقوقی، تسلط بر سرزمین دیگری با استفاده از نیروی نظامی و الحاق آن  را به سرزمین خود ممنوع است. به رغم وجود چنین قوانینی، آمریکا قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت.  هرچند این اقدام واشنگتن از لحاظ سیاسی بسیار خطر ناک است اما قادر نیست اساس قوانین بین المللی  را ویران سازد و بر قطعنامه های شورای امنیت تاثیری بگذارد.

 

آیا کشورهایی وجود دارند که از آمریکا درخصوص قدس پیروی کنند؟

شقیر:  فکر نمی کنم کشوری  وجود داشته باشند که با این اقدام واشنگتن همراهی کند  زیرا  به نابودی قوانین بین المللی و پذیرش تلویحی اشغالگری منجر می شود. در اینجا باید به  این نکته اشاره شود، آمریکا با وتوی قطعنامه پیشنهادی مصر در خصوص قدس، آینده این شهر را تغییر داد و این سبب شد تا فلسطینیان با مشکل بزرگی مواجه شوند.

 

چه اقدامی می‌توانند نهادهای فلسطینی و عربی در قبال قدس انجام دهند؟

شلالده: نظامیان رژیم صهیونیستی این روزها سرگرم نقض حقوق بشر و سرکوب فلسطینیان در قدس و دیگر شهرهای فلسطینی هستند. این اقدام صهیونیست ها نقض آشکار قوانین و مقررات بین المللی و حقوق بشر است. در اینجا باید موضع  یکپاچه‌ای در برابر این جنایت ها گرفته شود و تمام سازمان های فلسطینی و عربی و جهانی بر الزامات قانونی و مصوبات سازمان ملل تاکید کنند  و حاکمیت رژیم صهیونیستی بر  قدس را به رسمیت نشاسند. ناگفته نماند این رژیم تدابیری با هدف تغییر وضعیت قدس اتخاذ کرده تا بر اساس آن بتواند مصوبه کنست (پارلمان) را  درخصوص قدس اجرایی سازد و این شهر مقدس را به اسرائیل ملحق کند.

 

اقدام ترامپ درخصوص قدس براساس چه مبنایی بود؟

شلالده: براساس اقدامات باطل صهیونیست ها بود. مقامات صهیونیستی تصویب کرده بودند که قدس به اسرائیل ملحق شود. همچنین تاثیر لابی صهیونیستی را در اقدام ترامپ نباید نادیده گرفت. البته کنگره آمریکا در اکتبر ۱۹۹۵ طرح انتقال سفارت این کشور به قدس را تصویب کرد. این اقدام آمریکا، مهر تائیدی بر تصمیم صهیونیست ها  جهت انضمام قدس به اسرائیل بود. به هرحال، به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی توسط آمریکا مخالف تمام قطعنامه ها و مصوبات مجمع عمومی سازمان ملل و شورای امنیت درخصوص سرزمین های اشغالی از جمله قدس است.

 

نقض ۱۳ قطعنامه و مقررات بین‌المللی

وی در پایان با استناد به اصول و قوانین بین المللی و حقوق بشر تصریح کرد: آمریکا با به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و انتقال سفارتخانه خود به آن شهر ۱۳ قطعنامه و مقررات بین المللی و حقوق بشر را نقض کرده است. از جمله آنها می توان به نقض منشور سازمان ملل و قانون بین المللی در ممنوعیت اشغالگری، مخالفت با مصوبه جمعیت عمومی سازمان ملل در سال ۱۹۴۷ مبنی بر نظارت سازمان ملل بر قدس، نقض قطعنامه ۲۲۵۳ محمع عمومی سازمان ملل، قطعنامه ۲۵ دسامبر ۱۹۷۱ شورای امنیت مبنی بر باطل بودن اقدامات رژیم صهیونیستی برای تغییر در وضعیت قدس و انضمام این شهر به اسرائیل، قطعنامه ۵۰/۲۲ مجمع عمومی که انتقال مراکز دیپلماسی را به قدس ممنوع ساخته ...... می توان اشاره کرد.

 

 

 

 

 

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش