جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۲۷ - ۰۹ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۲۲۸۹
بین الملل

امید پیونگ‌یانگ، محور چيني-روسی است

پیونگ‌یانگ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

کره‌شمالي حتي اگر دست به آزمايش موشکي هم نزند، مي‌تواند در بطن و کانون تقابل‌هاي بين‌المللي قرار گيرد. در واقع داستان از جايي شروع شد که دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور آمريکا از چين به‌واسطه دورزدن تحريم‌هاي سازمان ملل و ارسال نفت به پيونگ‌يانگ، ابراز نارضايتي کرد. ترامپ روز پنجشنبه در توييتي با اشاره به اينکه مُچِ چين حين رساندن نفت به کره‌شمالي گرفته شده، نوشت که اين اقدام چين مانع رسيدن به يک راه‌حل صلح‌آميز درخصوص برنامه هسته‌اي کره‌شمالي مي‌شود.

 

هرچند چين روز گذشته رسما ادعاهايي را که درخصوص فروش غيرقانوني و پنهاني محصولات نفتي به کره‌شمالي مطرح شده بود، انکار کرد اما خبر توقيف يک کشتي چيني در کره‌جنوبي به اتهام انتقال نفت به کره‌شمالي، ابعاد تازه‌اي به اين قضيه بخشيده است. اين انتقاد از چين در شرايطي صورت مي‌گيرد که در راهبرد امنيتي جديد آمريکا نيز از چين به عنوان يک رقيب استراتژيک ياد شده بود.

 

سندي که رو شد

روز جمعه و يک روز بعد از انتقاد ترامپ از رويکرد چين در قبال کره‌شمالي، کره‌جنوبي از توقيف يک کشتي هنگ‌کنگي که مظنون به انتقال نفت به کره‌شمالي برخلاف تحريم‌هاي بين‌المللي بود، خبر داد. طبق اعلام مقامات کره‌جنوبي، اين کشتي ١٤ هزار تن محصولات نفتي را ١١ اکتبر در کره‌جنوبي و به مقصد تايوان بار زده است. اما در عوض در تاريخ ١٩ اکتبر، حدود ٦٠٠ تن از اين محصولات نفتي را به يک کشتي کره‌شمالي منتقل کرده است.

 

قطع‌نامه اخير شوراي امنيت سازمان ملل که تحريم‌هاي جديدي را عليه پيونگ‌يانگ وضع کرده، به تمام کشورهاي عضو اين سازمان اجازه توقيف، بازرسي و ضبط کشتي‌هايي را مي‌دهد که مظنون به انتقال اقلام ممنوعه به مقصد کره‌شمالي يا از مبدأ اين کشور هستند. از ٢٥ خدمه اين کشتي توقيف‌شده، ٢٣ نفر داراي مليت چيني و دو نفر نيز اهل ميانمار هستند که بعد از پايان بازجويي‌ها به آنها اجازه خروج از کره‌جنوبي داده خواهد شد. قرار است کره‌جنوبي نتايج اين بازجويي‌ها را به کميته تحريم‌هاي شوراي امنيت سازمان ملل گزارش دهد. مقامات چيني تا اين لحظه حاضر به پاسخ‌گويي درخصوص اين اتهام نشده‌اند.

 

 

 گمانه‌زني‌ها درخصوص انتقال نفت از چين به کره‌شمالي بعد از آن بالا گرفت که يک روزنامه در کره‌جنوبي به نقل از مقامات دولتي فاش کرد که ماهواره‌هاي جاسوسي آمريکا موفق به شناسايي کشتي‌هاي چيني در حال انتقال نفت به کره‌شمالي شده‌اند. طبق گزارش اين روزنامه، از ماه اکتبر تاکنون کشتي‌هاي چيني حدود ٣٠ بار در حال انتقال نفت به کشتي‌هاي کره‌شمالي رصد شده‌اند. البته مقامات آمريکايي تا اين لحظه جزئيات اين گزارش را تأييد نکرده‌اند.

 

 

گزينه‌هاي ترامپ

ترامپ هر گونه توافق تجاري با چين را به همکاري اين کشور درخصوص بحران هسته‌اي کره‌شمالي منوط کرده است. او در همان زمان تبليغات انتخاباتي‌اش نيز با انتقاد از روابط تجاري با پکن، چين را به تجاوز به آمريکا متهم کرده بود. با اين حال رئيس‌جمهور آمريکا در مصاحبه اخير خود اين‌طور گفته است: «اگر چيني‌ها به من درخصوص کره‌شمالي کمک کنند، مي‌توانم نگاه متفاوتي به تجارت داشته باشم، حداقل براي يک دوره زماني و اين کاري است که تا امروز انجام داده‌ام. اما وقتي نفت به کره‌شمالي برسد، اصلا براي من خوشايند نيست.» به نظر ترامپ با اين کار مي‌کوشد با افزايش فشار، پکن را بر سر دوراهي انتخاب تجارت با آمريکا يا حمايت از پيونگ‌يانگ قرار دهد.

 

پيش‌تر نيز ايالات ‌متحده فهرستي از ١٠ کشتي را تهيه كرده و از شوراي امنيت سازمان ملل خواسته بود اين کشتي‌ها را به خاطر انتقال اقلام ممنوعه از کره‌شمالي در ليست سياه قرار دهد. دولت ترامپ در پاسخ به آزمايش‌هاي موشکي کره‌شمالي، مکررا خواستار تشديد تحريم‌ها عليه پيونگ‌يانگ شده است. هرچند در يک نوبت شوراي امنيت سازمان ملل با صدور قطع‌نامه‌اي تحريم‌ها عليه اين کشور را تشديد کرد اما از نظر ايالات ‌متحده، اين تحريم‌ها بدون کمک و پايبندي روسيه و چين، چندان راه به جايي نخواهد برد.

 

در حال حاضر، ايالات ‌متحده در حال تهيه پيش‌نويس قطع‌نامه‌اي است که در آن با کاهش ٩٠ درصد صادرات محصولات نفتي به کره‌شمالي، کل صادرات محصولات نفتي به اين کشور را به ٥٠٠ هزار بشکه در سال کاهش دهد. در ماه سپتامبر، شوراي امنيت براي صادرات محصولات نفتي به کره‌شمالي،  سقف دو ميليون بشکه در سال را تعيين کرد. وزارت خزانه‌داري ايالات‌ متحده ماه گذشته شش شرکت کشتي‌راني و تجاري و ٢٠ کشتي اين دو شرکت را تحريم و در ادامه اقدام به انتشار عکس‌هايي کرد که يک کشتي کره‌شمالي را در حال نقض تحريم‌ها و انتقال نفت نشان مي‌داد.

 

محور چيني-روسي، اميد پيونگ‌يانگ

در واکنش به اتهامات وارده، هوآ چانيونگ، سخنگوي وزارت خارجه چين در يک کنفرانس خبري، ضمن انکار ارتباط پکن با فروش نفت به کره‌شمالي، بر پايبندي کشورش به قطع‌نامه‌هاي شوراي امنيت سازمان ملل تأکيد کرد. او همچنين خاطرنشان کرد که چين هيچ‌گاه به شرکت‌هاي چيني و شهروندانش اجازه نقض قطع‌نامه‌ها را نمي‌دهد.

 

او درخصوص انتقال نفت از يک کشتي چيني به يک نفت‌کش متعلق به کره‌شمالي در تاريخ ١٩ اکتبر، عنوان کرد که کشتي فوق‌الذکر از ماه آگوست در هيچ‌يک از بنادر چين لنگرگيري نکرده است. در واقع اين واکنش به اين معناست که کشور چين انتقال نفت از يک کشتي چيني به نفت‌کش‌هاي کره‌شمالي را تأييد کرده اما اينکه اين نفت از چين و با هماهنگي مقامات دولتي صورت گرفته را منکر شده است.

 

او همچنين تأکيد کرد در صورتي که هرگونه تخطي از سوي کشتي‌هاي چين از قطع‌نامه‌هاي سازمان ملل محرز شود، کشورش طبق قوانين و مقررات با خاطيان برخورد خواهد کرد. چين به لطف مرز مشترک بيشتر و پيوندهاي نزديک با پيونگ‌يانگ، همچنان اصلي‌ترين شريک تجاري کره‌شمالي محسوب مي‌شود به‌طوري که ٩٠ درصد از تجارت خارجي کره‌شمالي را در اختيار دارد.

 

 

مدتي پيش نيز گزارش‌هايي درخصوص مراودات پنهاني روسيه و کره‌شمالي از طريق يکي از شهرهاي مرزي اين کشور منتشر شده بود. حدود دو ماه پيش «واشنگتن‌پست» از افزايش عبور و مرور تانکرهاي نفت‌کش ميان بنادر کره‌شمالي و ولادي‌وستوک، شهري در منتهااليه شرقي روسيه خبر داده بود که به نوعي مرز مشترک دو کشور به حساب مي‌آيد.

 

بنا بر اين گزارش، شهروندان روسي با هدف سرپوش‌گذاشتن بر بده‌بستان‌هاي تجاري خود با پيونگ‌يانگ اقدام به تأسيس مجموعه شرکت‌هايي سوري کرده‌اند. کالاهاي قاچاق‌شده از روسيه به کره‌شمالي اکثرا گازوئيل و ديگر انواع سوخت‌هاي فسيلي است که براي اقتصاد کره‌شمالي نقشي حياتي داشته و کره‌شمالي قادر به توليد آنها نيست. در گذشته نيز مواردي از صادرات تجهيزات صنعتي و سنگ‌هاي معدني از روسيه به کره‌شمالي گزارش شده بود.

 

 

 

sharghdaily.ir
  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش