چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۳۳ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۷۳۹۳
بین الملل

تقلب در انتخابات یا توجیه شکست دموکرات‌ها؟

انتخابات در آمریکا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

دعوای انتخابات پرحرف و حدیث «آمریکا» هنوز ادامه دارد. انتخاباتی که برخلاف بسیاری از نظرسنجی‌ها و پیش‌بینی‌های تحلیلگران سیاسی و اجتماعی، «دونالد ترامپ» پیروز آن شد و به اتاق بیضی کاخ سفید راه یافت. در همان ایام حزب شکست‌خورده، یعنی «دموکرات‌ها»، این کاندیدای «جمهوریخواه» را متهم به ارتباط با «روسیه» و تخلفات گسترده در انتخابات کردند. در همین راستا، ۱۶ فوریه، ۱۳ شهروند روسیه و سه نهاد این کشور در پرونده تحقیقات پلیس فدرال آمریکا به دخالت در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ متهم شدند.

 

به گزارش «ایسنا»، این ۱۳ فرد متهم هستند که با سفر به آمریکا خود را به جای شهروندان آمریکایی جا زده‌اند تا در شبکه‌های اجتماعی وجهه عمومی دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا را در مقابل «هیلاری کلینتون»، رقیب انتخاباتی او ارتقا بخشند. «رابرت مولر»، بازرس ویژه پرونده تحقیق درباره نقش روسیه در انتخابات آمریکا، سه نفر از متهمانی که از آنها نام برده شده را به تلاش برای شنود و پنج نفر دیگر را به جعل هویت متهم کرده است. به گفته بازرس ویژه، بعضی از متهمان از سیستم‌های کامپیوتری در آمریکا برای پنهان کردن مکان اصلی فعالیت خود در روسیه استفاده کرده‌اند. مولر گفته است، متهمان، خود را جای شهروندان آمریکا جا زده و با هویت‌های جعلی در گروه‌ها و شبکه‌های اجتماعی در پی جذب مخاطبان آمریکایی بودند.

 

بر‌اساس گزارش اتهامی بازرس ویژه پرونده احتمال دخالت روسیه در انتخابات آمریکا، این تلاش‌ها از دو سال قبل از انتخابات سال ۲۰۱۶ شروع شده بود. به گزارش «بی‌بی‌سی»، این گزارش با اینکه برخلاف ادعاهای پیشین، میان کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ و روسیه، ارتباطی برقرار نمی‌کند، بااین‌حال، می‌تواند بحث‌ها درباره نقش روسیه در انتخابات آمریکا را داغ‌تر کند. کاخ سفید به اطلاع یافتن ترامپ از این لیست و اتهام از سوی «راد روزنشتاین» معاون وزیر دادستان آمریکا و «کریستوفر رای»، مدیر دفتر تحقیقات فدرال اشاره کرد.

 

راد روزنشتاین، معاون دادستان کل آمریکا گفت: «دلایلی درباره فعالیت متهمان روس که بر نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ تاثیر گذاشته باشد، وجود ندارد». وی در کنفرانس خبری در روز جمعه افزود، روسیه افرادی را برای ایجاد شبکه‌های اجتماعی و حساب‌های کاربری و استفاده از این سایت‌ها و صحبت با آمریکایی‌های غیرمطلع به‌لحاظ سیاسی که هیچ اطلاعی از جریان انتخابات ریاست‌جمهوری نداشته‌اند به آمریکا فرستاده بود. به گفته روزنشتاین، آمریکایی‌هایی که در این فعالیت‌ها شرکت داشتند مطلع نبودند که روسیه پشت این تلاش‌ها است. وی تصریح کرد: «روسیه، آمریکایی‌ها را به منظور برگزاری تظاهرات و انجام فعالیت‌های سیاسی بدون اینکه آنها بدانند، تحریک کرد. منبع تامین مالی این برنامه‌ها مسکو است».

 

معاون دادستان کل آمریکا تاکید کرد، کسانی که در جریان تظاهرات در نیویورک به خیابان‌ها آمدند دعوت به فعالیت انتخاباتی در حمایت از نامزدی دونالد ترامپ و نیز برای رقیبش کلینتون کردند. وی خاطرنشان کرد، افرادی برای جمع‌آوری اطلاعات جاسوسی و ایجاد یک کمپین مردمی و گروه‌های سیاسی و حساب‌های کاربری در شبکه‌های اجتماعی به کلورادو، تگزاس، نیویورک و مناطق دیگر سفر کردند و این طرح به اسم یکی از محله‌های سن‌پترزبورگ نام‌گذاری شده بود. وی تصریح کرد: «برخی از این افراد با اشخاصی که در کمپین ترامپ فعالیت داشتند بدون اینکه از ارتباط‌شان با روسیه مطلع باشند، تماس گرفتند.»

 

شایان ذکر است وزارت دادگستری آمریکا در اردیبهشت ماه «رابرت مولر»، رییس اسبق پلیس فدرال (FBI) را به‌عنوان بازرس ویژه «پرونده روسیه» تعیین کرد. مولر از مرداد ماه با یک تیم مجرب به‌طور جدی این پرونده را پیگیری می‌کند. به گزارش «یورونیوز» او پیش‌تر از چند نفر از فعالان ستاد انتخاباتی و یاران دونالد ترامپ، از جمله «جف سشنز»، دادستان کل ایالات‌متحده و «مارک پمپئو»، رییس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) بازجویی کرده است. تیم رابرت‌ مولر در تلاش است که مشخص کند آیا روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا برای کمک به دونالد ترامپ در پیروزی در مقابل هیلاری کلینتون کمک کرده است. آیا ارتباطی بین تیم تبلیغاتی ترامپ و روسیه وجود داشته است و آیا ترامپ تلاش کرده از بازرسی‌ها جلوگیری کند. 

 

ترامپ تکذیب کرد، روسیه آن را دروغ خواند

دونالد ترامپ بارها اتهامات وارده را «بی‌اساس» خوانده و پرونده روسیه را «دسیسه‌ای فراگیر» علیه خودش می‌داند. در تازه‌ترین واکنش هم ترامپ از طریق توییتر اعلام کرد که ستاد انتخاباتی او هیچ‌گونه همکاری مخفیانه‌ای با روسیه نداشته است. به گزارش «یورونیوز» ترامپ همچنین در توییت خود نوشت: «روسیه در سال ۲۰۱۴ کمپین ضد آمریکایی خود را پیش از اعلام نامزدی من به ریاست‌جمهوری آغاز کرده بود.

 

نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا به‌هیچ‌وجه دستکاری نشده و ستاد انتخاباتی من نیز هیچ اقدام اشتباهی صورت نداده است و هیچ توافقی هم با روسیه صورت نگرفته است.» روسیه نیز هرگونه دخالت در انتخابات آمریکا را رد کرده است. «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ «کرملین» اظهارات رابرت مولر را کاملا بی‌اساس خواند. «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امورخارجه روسیه نیز اعلام کرد که اتهامات آمریکا بی‌اساس است. زاخارووا در فیس‌بوک خود دراین‌باره نوشت: «۱۳ شهروند روسیه در انتخابات آمریکا دخالت کرده‌اند؟

 

۱۳ نفر در برابر دستگاه اطلاعاتی‌ای که میلیاردها دلار بودجه دارد؟ در مقابل سازمان‌های جاسوسی و ضدجاسوسی که مدرنترین فناوری‌ها را در اختیار دارند؟!» زاخاروا ادامه داد «این است واقعیت سیاست کنونی آمریکا. » «یوگنی پریگوژین» از افراد نزدیک به «ولادیمیر پوتین»، رییس‌جمهور روسیه نیز یکی از کسانی است که نامش در این تحقیق برده شده است. او دخالت در انتخابات آمریکا را رد کرده و درعین‌حال به خبرگزاری «ریانووستی» گفته اصلا ناراحت نیست که نامش در این فهرست است. 

 

تقلب یا توجیه شکست؟ 

با اینکه شرایط انتخابات ۲۰۱۶ به صورتی بود که بسیاری تصور می‌کردند کلینتون پیروز بلامنازع انتخابات است اما ترامپ توانست بازی را به شکلی مدیریت کند که نتیجه‌ای خارق‌العاده رقم بخورد. حال سوال اساسی اینکه حتی در صورت اثبات تمام ادعاها و وابستگی‌ها آیا اساسا پس از گذشت یک سال امکان دارد دولت ترامپ از این حیطه با مخاطره جدی روبه‌رو شود یا صرفا این تلاش‌ها در راستای التیام زخم‌های دموکرات‌هاست؟

 

 

 

 

  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش