به گزارش اعتمادآنلاین به نقل از اسپوتنیک، ارل راسموسن، معاون رئیسجمهور مرکز اوراسیا مستقر در واشنگتن گفت: «من انتظار ندارم که این مسئله منجر به ظهور دیپلماسی واقعی شود. درواقع، باعث به وجود آمدن یک محیط ژئوپلیتیک شدیدتر میشود که متحدان قدیمی را هم در برمیگیرد.»
راسموسن هشدار داد که بعید است پومپئو اقدامات لازم برای بهبود روابط بین ایالاتمتحده و روسیه را انجام دهد.من فکر میکنم که پومپئو کاری برای کمک به مسئله روسیه انجام نمیدهد و ممکن است همهچیز بدتر شود.
این تحلیلگر در ادامه خاطرنشان کرد که پومپئو در بحرانهای اصلی که امریکا باید با آنها مقابله کند، روحیه و موضع ستیزهجو دارد و بعید به نظر میرسد که بهعنوان وزیر امور خارجه، متفاوت عمل کند. موضعگیریهایش درباره روسیه، ایران و کره شمالی بهاحتمالزیاد به پیشرفت دیپلماتیک کمک نخواهد کرد.
سابقه گذشته پومپئو در کنگره و بهعنوان مدیر سازمان سیا و همچنین نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل نشان میدهد که آنها بهجای استفاده از دیپلماسی سازنده، ترجیح میدهند به دیگر ملیتها توهین کنند و تلاشی برای حل بحرانهای بینالملل نمیکنند.
برکناری تیلرسون یک حرکت شگفتانگیز بود، اما غیرمنتظره نبود. من فکر میکنم که تنشهایی میان تیلرسون، کاخ سفید و کنگره وجود داشت. درحالیکه بسیاری از رکس تیلرسون انتقاد کردهاند، من بر این باورم که او در این برهه زمانی برای این مقام بسیار مناسب بود. او چشماندازهای تجاری را فراهم کرد و همچنین بهترین شخصی بود که تلاش میکرد روابط با روسیه را بهبود ببخشد.
راسموسن پیشبینی میکند که پومپئو با دیدگاه نظامی و سیاسی در وزارت امور خارجه عمل میکند و احتمالاً به جناح راست تمایل دارد.
مایکل برنر، استاد دانشگاه پیتزبورگ معتقد است که تیلرسون تلاشهایی برای حفظ توافق هستهای با ایران انجام داد. البته این تغییرات، تأثیرات اساسی بر سیاست خارجی امریکا نخواهد داشت؛ چراکه قدرت تیلرسون در مورد چند موضوع ازجمله توافق هستهای با ایران ضعیف شده بود.
برنر هشدار داد که این امر احتمالاً موجب اختلال ایالاتمتحده در زمینههای مختلف میشود و تهدیدی برای جهان خواهد بود. پومپئو در تحریمهای ترامپ علیه چین نقش داشت. او همه را به چشم دشمن میبیند.
- 16
- 4