دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۵۸ - ۲۴ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۳۵۷۷
بین الملل

جان بولتون چاره‌ای ندارد جز این که نقش یک مخالف جنگ را بر عهده بگیرد

جان بولتون,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
بلومبرگ در مطلبی به قلم نوح فيلدمان نوشت: پیش بینی این است که مطمئنا انتصاب جان بولتون همه را ناراحت کرده است اما وی در مقام مشاور امنیت ملی میانه روتر خواهد شد. زمانی که رادیکال ها به مقام رسمی دست پیدا می کنند میانه روتر می شوند؛ زیرا فشار بوروکراسی آن ها را به میانه روی سوق می دهد.

به گزارش انتخاب، در ادامه این گزارش آمده است: این چیزی است که من از جان بولتون انتظار دارم. وی همواره به عنوان یک دست راستی با ساختار بوروکراسی مبارزه کرده است. بنابراین پیش بینی من این است که جان بولتون به دلائل مختلفی میانه روتر خواهد شد.

 

در وضعیت فعلی در دولت ترامپ؛ تقریبا از جناح چپ هیچ کسی نمی تواند جان بولتون را مجبور به عقب نشینی کند.بنابراین وی بدون هیچ گونه مخالفتی درصدد تحقق بخشی به ایده های خود است و همین خود را به نزدیک ترین واقع گرایان در محافل ( چرخه) سیاست خارجی تبدیل کرده است.

 

جان بولتون اکنون به این درک رسیده است که گزینه ای ندارد جز این که وی نقش یک مخالف جنگ را بر عهده بگیرد و از رئیس جمهور بخواهد تا پیامد اقدامات و مداخله تهاجمی را در نظر بگیرد. جان بولتون از منظر ایدئولوژیک نومحافظه کار نیست و همچنین وی مخالف ایجاد دموکراسی و ایده آلیسم مرتبط با آن است. در عوض وی به عنوان پیچ و مهره جناح راستی قدرت ملی درصدد این است که آمریکا نیاز دارد تا قدرت خود را به نمایش بگذارد و در زمانی که از لحاظ عملی نیاز به زور باشد از آن استفاده کند.

 

در واقع این بدان معناست که وی همچنین به این مسئله را مورد توجه قرار داده است که کاربرد زور می تواند نتیجه معکوسی داشته باشد. اگرچه دونالد ترامپ به این فکر می کند که دور تا دور خود را مشاورانی احاطه کرده اند که با انگیزه های افراطی وی مخالفت نمی کنند اما این محتمل نیست بلکه جان بولتون ترامپ را محدود خواهد کرد. هسته ی این مفهوم بر خلاف روال پیش بینی ها نسبت به جان بولتون است اما وی همواره به موقعیت و جایگاه های مختلفی را در جناح راست افراطی در سیاست خارجی جمهوری خواهان برعهده داشته است. وی هیچ وقت خارج از این طیف نبوده است.

 

بنابراین در این جا روان شناسی طبقه اجتماعی امری مناسب است. پدر جان بولتون یک مامور آتش نشانی بالتیمور بوده است ولی جان بولتون با تحصیلات تکمیلی به مدرسه مقدماتی تجلی را گذرانده و لیسانس خود را سوم کام لود از دانشگاه ییل گرفت و از دانشکده حقوق همان‌جا جی دی را دریافت کرد. (مدرک جی دی یک دکترای حرفه‌ای و نخستین درجه تخصصی عالی در حقوق است.).

 

وی همچنین در وزارت دادگستری و وزارت خارجه حضور داشته است . وی در وزارت امور خارجه در نقش دستیار وزیر امور خارجه همکاری کرده است. جان بولتون همچنین معاون وزیر امور خارجه در حوزه کنترل تسلیحات و امنیت بین الملل در دوره جرج بوش بوده است. این منصب وی را مجبور کرد که در داخل مرزهای دولت بماند.

 

همچنین در نهادها و موسسات سازمانی آمریکا ، اتاق فکرهای موسسات محافظه کار نقش و جایگاه برجسته ای داشته است. وی همچنین نویسنده ویکلی استاندارد ( یک سازمان محافظه کار) است. علاوه بر این مفسر شبکه فاکس نیوز است نه یک شرکت کننده بریت بارت. نکته برجسته این است که تفکرات وی همواره متمایل به سمت نهادها و موسسات دست راستی است و وی هیچ وقت ضد رادیکال ها نبوده است و بلکه همیشه از مواضع راست ترین جناح حمایت کرده است. با توجه به تغییرات جدید در آمریکا، مایک پمپئو جایگزین رکس تیلرسون وزیرخارجه سابق شد.

 

مایک پمپئو به عنوان یک ایدئولوگ سابق کنگره از جان بولتون دست راستی تر است. اگر جینا هاسپل به عنوان مدیر آژانس اطلاعات مرکزی تایید شود این سازمان احتمالا با اعلام هشدار مواجه خواهد شد.

 

دراین راستا تنها چهره ای که می تواند با جان بولتون و دست راستی ها مبارزه کند جیمز متیس وزیر دفاع است. اما این مورد بستگی دارد که آیا جیمز متیس در جایگاه و منصب خود باقی می ماند؟ جیمز ماتیس و افسران ارشد نظامی آمریکا علاقه بیشتری نسبت به ترامپ در زمینه مداخله خارجی دارند. برای نمونه آن ها خواهان حفظ نیروهای نظامی آمریکا در سوریه حتی بعد از شکست داعش هستند.

 

بنابراین جان بولتون احتمالا در اولین فرصت کاری خود، به سیاست های مداخله گرایانه جناح راست افراطی و پیامدهای این سیاست ها فشار وارد می کند. اما اگر خلاف این باشد این یک فاجعه است. اگر در چند سال آینده، آمریکا در مکان های جدیدی از جمله شبه جزیره مبارزه می کند پس نظر من اشتباه است بنابراین بولتون هم بر طبق نقش قدیمی اش عمل می کند.

 

گذشته از تجارت، اگر ما فقط سیاست خارجی را ببینیم، همچنان به نظر می رسد تغییرات در دولت مانند سال اول-که شباهتی به دولت اوباما ندارد-نشانه ای خواهد بود که به هر حال عو عو کرد کردن بولتون بدتر از گاز گرفتنش خواهد بود.

 

 

  • 13
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش