به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در جریان شام سالانه موسسه یهودی امنیت ملی آمریکا در واشنگتن گفت: این درستترین کاری است که مقامات ترکیه باید انجام دهند و این یک مساله بشردوستانه برای ترکیه محسوب میشود. بسیار امیدوارم که پیش از آنکه خیلی دیر شود اندرو برانسون، کشیش آمریکایی و همسرش بتوانند مجددا به آمریکا بازگردند.
پامپئو در پاسخ به این سوال که آزادی اندرو برانسون چقدر در روابط آمریکا – ترکیه تاثیرگذار خواهد بود، گفت: این یک اقدام مهم محسوب میشود.
پرونده برانسون به مهمترین مساله در روابط دیپلماتیک خدشه دار شده میان آنکارا و واشنگتن تبدیل شده که به دنبال آن آمریکا تحریمها و تعرفههایی را علیه آنکارا اعمال کرده است.
برانسون به ارتباط داشتن با شبه نظامیان کرد و طرفداران فتح الله گولن، مبلغ اسلامی مستقر در آمریکا که ترکیه آن را مقصر کودتای نافرجام سال ۲۰۱۶ میلادی میداند، متهم شده است.
این کشیش آمریکایی این اتهامات را رد کرده و واشنگتن خواستار آزادی فوری وی شده است.
برانسون که از اکتبر سال ۲۰۱۶ میلادی زندانی و یا تحت حصر خانگی قرار گرفته اگر محکوم شناخته شود با ۳۵ سال حبس مواجه خواهد شد. ماه گذشته میلادی اصلیترین دادستان پرونده وی جایگزین شد؛ اقدامی که از سوی وکیل برانسون مورد استقبال قرار گرفته و به گفته وی نشانهای از تغییر در نیت سیاسی ترکیه محسوب میشود.
علیرغم فشار دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه تاکید کرده که هیچ نفوذی در قوه قضائیه ندارد و دادگاهها درخصوص سرنوشت برانسون تصمیم خواهند گرفت.
- 13
- 4