دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۵۶ - ۰۹ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۲۳۹۱
بین الملل

قدرت واژگان، ابزار ترامپ برای پیروزی

دونالد ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
اینکه سبک لفاظی رئیس‌جمهوری آمریکا در جریان تراژدی‌ها و تهدیدهای هفته گذشته زیر ذره‌بین قرار گرفته است، مطلب جدیدی نیست. دونالد ترامپ از همان لحظه آغازین کمپین ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۵ به شخصیت دردسرآفرین خویش بالیده است. استهزاء، تحریک خشونت، گام‌های سیاسی تحریک‌آمیز، زبان آتش‌افروز که از دید منتقدان هراس‌افکنانه می‌نماید، گاف نیستند. آنها ابزارهایی با نیم نگاهی به هدف هستند: پیروزی.

به گزارش ایسنا، لیندا فلدمن در مطلبی برای پایگاه کریستین ساینس مانیتور می‌نویسد: سه‌شنبه بار دیگر شاهد چنین اقدامی بودیم؛ طرح یک دستور اجرایی علیه حق شهروندی بر پایه تولد. این هدف، همانطور که ترامپ به پایگاه آکسیوس گفت، برای خاتمه دادن به ارائه حق شهروندی به افراد متولد در خاک آمریکا، بدون توجه به حق شهروندی والدین آنهاست. این ایده فورا با نارضایتی مواجه شد و استدلال بر سر متمم چهاردهم قانون اساسی که بر ارائه سخاوتمندانه حق شهروندی تاکید دارد، بالا گرفت.   

 

بسیاری از کارشناسان حقوقی، شانس موفقیت این ایده را در دادگاه ناچیز می‌پندارند اما زمانبندی اعلام آن بسیار گویاست؛ یک هفته مانده به انتخابات کنگره، ترامپ در حال احیای بحث داغ و تفرقه‌برانگیز مهاجرت است و امید دارد که حامیانش را برای مشارکت در رای‌گیری فعال کند.

 

برای اهداف ترامپ، این سبک آکنده از زبان‌بازی و لفاظی، هم در لحن و هم محتوا، اثرگذار است. یا دست‌کم می‌تواند اینطور تفسیر شود. آخر اینکه او با همین سبک به ریاست جمهوری رسیده است.

 

بر خلاف ادعای اخیر ترامپ در مصاحبه با فاکس نیوز، مدت‌هاست که از او خواسته می‌شود - حتی از طرف اعضای خانواده‌اش - تا اندکی لحنش را تغییر دهد. در مارس ۲۰۱۶، در آستانه انتخابات درون حزبی فلوریدا، او شخصا اذعان کرد که دختر و همسرش از او می‌خواهند عملکردی در "شان یک رئیس‌جمهوری" نشان دهد.   

 

پیام دونالد ترامپ در زمان کاندیداتوری گاها این بود: "مرا انتخاب کنید و ببینید که من چطور رئیس‌جمهوری می‌توانم باشم." اما با ورود به کاخ سفید، او این وعده را فراموش کرد و ترجیح داد در حالت کارزار انتخاباتی باقی بماند. دیوید وینستون، از ناظران انتخاباتی جمهوری‌خواه معتقد است: ایده ارائه رفتاری تحریک‌آمیز بخشی از دکترین شخصی او برای دوره‌ای بوده است اما بحث موفقیت، کورکننده است؛ هم در حوزه سیاسی و هم سایر حوزه‌ها. به علت اینکه شما موفق هستید، تصور می‌کنید تمام آنچه شما انجام می‌دهید، صحیح هستند. این امر می‌تواند بر قابلیت تشخص فرد برای انتقاد از عملکردش سایه بیفکند.  

 

برخی از حامیان ترامپ هم نظر مشابهی دارند. برخی از آنان امیدوارند که ترامپ با کاستن از شمار توئیت‌هایش رفتاری در خور رئیس‌جمهوری آمریکا نشان دهد. کارشناسان حوزه سخنان ریاست جمهوری معتقدند این استدلال که رئیس‌جمهوری آمریکا تنها قصد سرگرم ساختن مخاطبانش را دارد، محل تامل است. مارتین مدهرست،‌ پروفسور ارتباطات و علوم سیاسی در دانشگاه بیلر تگزاس می‌گوید: شاید این بهانه چندان خوبی نباشد، اما در برخی از نمونه‌های اخیر، شاید صحیح بوده باشد. این مرد چیزی جز شومن نیست. با این حال سخت است میان تمام رفتارهای روزانه او شامل تحقیر و تهدید و استهزاء، تمایز قائل شد.   

 

با این حال مسائل مرتبط با لفاظی ریاست جمهوری خصوصا در زمان تشدید قطبیت سیاسی، روندی که پس از انتخاب ترامپ شاهد بودیم، اهمیت دارد. جورج ادواردز، کارشناس علوم سیاسی در دانشگاه ای&ام تگزاس می‌گوید: زمانیکه شما تهدیدها را شعله‌ور می‌کنید، در واقع کمک چندانی به اتحاد آمریکایی‌ها نمی‌کنید. می‌توانید چند کلمه‌ای درباره لزوم اتحاد صحبت کنید اما وقتی کل سخنرانی‌های شما چنین محتوایی ندارد، تفرقه اجتماعی را تشدید می‌کند.

 

جمهوری‌خواهان اینگونه استدلال می‌کنند که دموکرات‌ها هم در تحریک این گفتمان چندان بی‌تقصیر نیستند. از نگاه منتقدان، استدلال "دو طرف" شکلی خطرناک از تعادل غلط است. ادواردز می‌گوید: لفاظی ترامپ، لفاظی ترس است. او بر تهدیدات علیه امنیت افراد تاکید دارد، مدعی است جرایم رو به افزایش است، تروریست‌های اسلام‌گرا تهدیدی وخیم هستند و همین فرایند را درباره وضعیت اقتصادی، تجارت خارجی، گرم شدن جهانی، مهاجرت، مقررات و قانون بهداشت و درمان دنبال می‌کند. تمامی اینها می‌توانند زندگی شما را ویران کنند.

 

 

  • 20
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش