دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۱:۵۲ - ۱۷ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۴۱۶۱
بین الملل

گاردین: این انتخابات پیروزی ترامپ نبود/ دموکرات ها سدی در برابر برنامه های ترامپ ایجاد می کنند

دونالد ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
روزنامه گاردین در تحلیلی درباره نتایج انتخابات میاندوره ای آمریکا نوشت: کنترل دموکرات ها بر مجلس نمایندگان سدی در مقابل برنامه های دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور ایجاد خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، این روزنامه انگلیسی در تحلیل خود آورده است: در نهایت، موج آبی سنگینی به راه نیفتاد. موج هر چیزی را که در مقابل خود داشته باشد، می شوید و می برد. اما در حالی که جمهوریخواهان اکثریت خود را در سنا افزایش داده و در رقابت بر سر کرسی فرمانداری ها در ایالت های فلوریدا، اوهایو، آیووا و نیوهمپشایر پیروز شده اند، دموکرات های نمی توانند مدعی شود که افکار رای دهندگان به طرز گسترده و تعیین کننده ای به نفع آنها تغییر کرده است.

 

اما اکنون یک سد ایجاد شده است. دموکرات ها بر مجلس نمایندگان کنترل پیدا کردند. برای اولین بار پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶ اینک فرصتی پیش آمده است تا نوعی نظارت قوه مقننه بر ریاست جمهوری وی اعمال شود. دموکرات های می توانند دستور کار خاص خود را تعیین کرده و دستور کار رئیس جمهوری را مسدود کنند. این اولین بار بعد از آغاز ریاست جمهوری ترامپ است که پتانسیلی برای انتقال مقاومت [در برابر ترامپ] از خیابان های به کنگره، ایجاد شده است.

 

گاردین با تاکید بر اینکه «این انتخابات پیروزی ترامپ نبود» در ادامه نوشت: دموکرات ها هشت درصد بیشتر از جمهوریخواهان آرای مردمی را کسب کردند و نشان دادند که ترامپ باری بر دوش جمهوریخواهان است. این یک رای گیری علیه ترامپ و برنامه های وی بود. به همین دلیل بود که رای دهندگان جوان و لاتین تبار حضور گسترده ای در انتخابات داشتند و زنان و حومه نشینان قرعه خود را به نام دموکرات ها زدند. بسیاری از زنان و اقلیت ها در پاسخ به پیروزی انتخاباتی ۲۰۱۶ ترامپ بود که تصمیم گرفتند در این دوره نامزد شوند و کنگره فعلی را از لحاظ جنسیت و قومیت به یکی از متنوع ترین کنگره های تاریخ آمریکا تبدیل کنند.

 

اما این شکستی نبود که بسیاری ها برای ترامپ آرزو می کردند یا او را سزاوار آن می دانستند.

 

گاردین درباره دیدگاه رای دهندگان آمریکایی به رئیس جمهوری خود نوشت: وقتی ترامپ در سال ۲۰۱۶ پیروز شد، برخی از مردم به درستی فهمیده بودند که او شاید روش حکمرانی متفاوتی در مقایسه با مبارزات انتخاباتی اش اتخاذ کند. آنها استدلال می کردند که باید به او شک کرد. این افراد در آن هنگام نسبت به دیدگاه خود مطمئن نبودند اما حالا نمی توان در این نگرش تردید کرد. او (ترامپ) یک فرد ریاکار است.

 

این روزنامه رای گیری این دوره در آمریکا در چنین توصیف کرد: این بار مبارزات انتخاباتی غیرعادی برگزار شد؛ آن هم در دوره پرالتهابی که وحشت افکنی ملی گرایان سفیدپوست جریان دارد. پاسخ ترامپ به این مساله نه تنها رویکرد بیگانه ستیزی، زن ستیزی و حملات شخصی وی به افراد را تضعیف نکرد بلکه آن را تقویت کرد. او در دوره فعالیتش همواره درباره همه چیز دروغ گفته است.

 

به نظر می رسد بخشی از رای دهندگان آمریکایی با نادیده گرفتن ذات ترامپ مشکلی نداشته باشند. آنها مشکلی با رای دادن به وی نداشتند. بسیاری از رای دهندگان حتی رفتار او را پذیرفتند. گروهی از هواداران وی در ایالت جورجیا شعار می دادند: «آن زن را زندانی کنید.» منظور آنها «هیلاری کلینتون» نبود بلکه آنان به زنی اشاره داشتند که «برت کاوانا» قاضی دیوان عالی را به آزار جنسی متهم کرده بود.

 

گاردین به نحوه مبارزات انتخاباتی نامزدهای دموکرات نیز پرداخت و افزود: دموکرات ها مستقیما به سیاست ها و مواضع حمله نکردند. نامزدهای انتخاباتی دموکرات ها، در عوض، بر برنامه های بهداشت و درمان و مسائل محلی تمرکز کردند و در مجموع با دروغ های ترامپ در خصوص کاروان مهاجران و وعده وی برای لغو اعطای تابعیت به کودکانی که در آمریکا به دنیا آمده اند، مقابله نکردند. آنها حتی سخنی از استیضاح رئیس جمهوری به میان نیاوردند.

 

این روزنامه انگلیسی بخش های ضعیف عملکرد دموکرات ها را برشمرد و نوشت: در ایالتی مانند ویسکانسین، بحث فرزندان مهاجرانی که از والدین خود جدا شده اند، به ندرت مطرح شد. دموکرات ها، به جز چند استثنا، جایگزین مثبت و امیدبخشی برای ویران شهر ترامپ ارائه نکردند. از این منظر، دموکرات ها مجرای ضعیفی برای انتقال انرژی ای هستند که از تظاهرات های گسترده و نگرانی عمومی در مورد لحن و ادبیات ترامپ ناشی شده است. این انرژی از لحاظ انتخاباتی نمی تواند جای دیگری برود و دموکرات از لحاظ سیاسی کار سیاسی چندان ارزشمندی در رابطه با آن انجام نداده اند.

 

بنابراین، این انتخابات شاهد عادی سازی ملی گرایی سفیدپوست ها، به مثابه یک ایدئولوژی غالب، بود. یکی از مبارزات انتخاباتی آشکارا بر همین اساس انجام شد. «استیو کینگ» نامزد عضویت در مجلس نمایندگان از ایالت آیووا مهاجران بدون مدارک شناسایی را با گله احشام مقایسه کرده بود. او همچین از یک حامی گرایش های نئونازی برای شهرداری تورنتو در کانادا حمایت کرده بود. 

 

 

  • 15
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش