دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۴۲ - ۲۳ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۵۹۵۱
بین الملل

برنامه دموکرات‌ها برای سال پایانی ترامپ

سيد جلال ساداتيان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

با فروكش كردن تب و تاب انتخابات ميان‌دوره‌اي آمريكا واعلام نتايج آن،بسياري از تحليلگران بر اين باورند كه ترامپ يكي از رييس جمهور هاي تك دوره در تاريخ آمريكا خواهد بود.با به دست گرفتن مجلس نمايندگان توسط دموكرات ها وايجاد دودستگي در صحنه سياسي آمريكا ،ترامپ موقعيت سختي را درپيش دارد و در آینده می‌تواند سیاست این کشور را در برخی از پرونده‌های داخلی و خارجی با تغییراتی همراه كند. براي بررسي بيشتر انتخابات اخير وپيامد آن با سيد جلال ساداتيان،سفير سابق ايران در لندن ،گفت و گويي داشته ايم كه در ادامه به آن مي پردازيم:

 

با توجه به کنترل نمایندگان دموکرات در مجلس نمایندگان و تمایل آن‌ها برای تحریم بیشتر روسیه ،نتایج انتخابات چه پیامدهایی برای رابطه آمریکا با روسیه خواهد داشت؟

در این ارتباط مجلس نمایندگان که دموکرات‌ها اكثريت آن را به دست آورده، تهدید کرده بودند که اگر اکثریت را به دست بیاورند كار تحقیق و تفحص راجع به مواردی که ترامپ انجام داده شروع خواهند کرد.یکی از این تردیدها در ارتباط با دخالت روسیه در انتخابات آمریکا بود .دموكرات ها فکر می‌کردند که تاکنون اکثریت را حزب جمهوری‌خواه داشته اجازه پیگیری موضوع را نداده است، در نتیجه این کار را دنبال خواهند کرد.

 

نکته دوم این است که آقای ترامپ به شفافیت راجع به مالیات های کارهای تجاری و اقتصادی اش توضيحات واسناد لازم را ندارد و او را مورد سوال قرار خواهند داد.راجع به رفتارها، دستورات و اقداماتی که تا کنون داشته، سوالات بسیاری را مطرح می‌کنند.ترامپ در اولین مصاحبه مطبوعاتی اش بعد از انتخابات سعی کرد که بگوید دست بالا را دارم و هنوز از محبوبیت در جامعه برخوردارم ومن بودم که باعث شدم این تعداد از سناتورها رای بیاورند و افرادی که راي نیاوردند، پیشنهاد من را برای حمایت از خود را نپذیرفتند که اگر آن‌ها می‌پذیرفتند رای می‌آوردند.

 

به اين معني كه محبوبیت من باعث شد مجلس سنا رای آورد وسپس تهدید کرد که اگر شما (مجلس نمایندگان) بخواهید وارد تحقیق شوید من مجلس سنا را به جان شما می اندازم و ما هم می‌توانیم با شما وارد درگیری شويم. اوبه صراحت تهدید کرد باید با ما بسازیدو وارد معامله و تعامل شويد. اگر این کار را نکنید، جنگ به راه می‌افتد و من به مردم خواهم گفت که شما مانع پیشرفت کشور شده ايد. این تهدیدات به طورصريح در گفت‌وگو‌های ترامپ و مصاحبه مطبوعاتی بعد از انتخابات مطرح شد. اینکه مجلس نمایندگان بعد از این ماجرا این تهدیدات را در نظر بگیرند و موارد گفته شده را دنبال نکنند، یک راه حل است.راه حل دوم این است که با مجلس سنا وارد تعامل شود و به شکلی با آقای ترامپ کنار بیایند.

 

همه چیز محتمل است یعنی زمانی که ماجرای دخالت های خارجی را پیش بكشند ممکن است روسیه در این میان در معرض تهدیدات بیشتری قرار بگیرد و روابط با آمریکا تحت تاثير قرار بگیرد.مجلس نمایندگان برای آنکه ترامپ را استیضاح و مورد سوال قرار دهند، ممکن است تهدیداتی را به روسیه و روابط‌شان با اين كشور وارد كند .در شرایطی که مانند دو سال گذشته با ترامپ وارد تعامل شوند و مطبوعات و رسانه‌ها بخواهند موضوع را زنده نگه دارند و در زمان انتخابات از این موضوع بیشتر استفاده کنند و مانع راي آوردن مجدد او شوند.

 

همان‌طور که عرض کردم این موضوعات به طور كلي احتمالات است و زمانی باید بگذرد. از عملکرد مجلس نمایندگان می توانیم حدس بزنیم که قصد تعامل دارند یا ابزار قرار دادن این موضوع در دست خود هستند و در زمان لازم كه می‌تواند ۶ ماه آخر دولت ترامپ، منتهی به انتخابات باشد و بیشترین ضربه به اعتبار ترامپ وارد کنند.

 

نانسی پلوسی، رییس آتی مجلس نمایندگان اعلام کرده است كه ترامپ قابل استيضاح است. در این‌صورت چه پیامدهایي براي انتخابات ۲۰۲۰ براي ترامپ خواهد داشت؟

اگر استيضاح در حدي باشد كه ترامپ متهم وسپس معرفي به دستگاه قضا شود واتهامات آن اثبات شود، ممكن است دو حالت پيش بيايد: ١-ترامپ به دليل اجتناب از قضاياي پيشتر مانند داستان نیکسون كه اعلام کردند حزب مخالف را شنود کردند که این اقدام خلاف قانون بوده و برای جلوگیری از آن کناره گیری کرد وريچارد فورد، معاون او به روی کار آمد و مدت باقیمانده ریاست‌جمهوری را ادامه داد. اگر این استيضاح صورت بگیرد معاون ترامپ باید تا پایان دوره ریاست جمهوری آن را ادامه دهد.

 

٢-ترامپ مقاومت کند و بگوید که چنین موضوعی نبوده است و دادگاه هم تا پایان دوره ریاست جمهوری رسیدگي به این موضوع را ادامه دهد و اگر محکوم شد تبعات محكوميت را تحمل کند ولي تا وقتي كه فرصت دارد، بر قدرت خود باقی بماند.

 

حدس شخصی من این است که بیشتر یک تهدید از جانب دموکرات ها برای ترامپ خواهد بود تا او را وادار به دادن یک سری امتیازات کنند واز اين امتيازات بهره لازم را ببرند و در سال پایانی ریاست جمهوری ایشان این قضايا را بیشتر مطرح کنند تا حيثيت او را زیر سوال ببرند تا اینکه بخواهند واقعی او را استیضاح کنند و برکنار شود.

 

به نظر شما آیا کابینه ترامپ تغییر خواهد كرد؟

ترامپ دست به تغییراتش خوب است و تغییرات بسیاری را انجام داده است. هر کسی که با او مخالفت کرده بلافاصله کنار گذاشته یا فشار وارد کرده تا خود استعفا دهد. کما اینکه وزیر دفاع را وادار به کناره‌گیری کردند و او هم گفت من به خواسته شما اعلام کناره‌گیری می‌کنم.

 

چرا یک جریان سوم نمی تواند در آمریکا قدرت را به‌دست گیرد و فقط دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات در قدرت هستند؟

هر دو حزب دموکرات و جمهوری خواه بخش عمده ای از صنایع آمریکا به علاوه تجارت مربوط به آن را در اختیار داشتند.جمهوري خواهان بیشترصنايع تسلیحاتی را در اختیار داشتند که درآمدهای کلانی را به دست آوردند و از این طریق توانستند هزینه‌های خود را تامین کنند.هر حزبی در سراسر آمریکا باید هزینه کند و رسانه‌ها و خبرنگاران خود را تامین کند و دايم بتوانند در صحنه باشند.حزب سومی که از این توان مالی برخوردار باشد و بتواند ایده ها و عقاید خود را تقویت کند و شبکه خود را در سرتاسر آمریکا گسترده کند ،وجود ندارد كه هم انگیزه سیاسی و هم توان مالی داشته باشد .

 

چنين افرادي در این سال‌ها پیدا نشدند. دموکرات‌ها بیشتر صنایع نفت و گاز را در اختیار داشتند وجمهوري خواهان در صنايع اسلحه‌سازي فعال بودند. این دوحزب بسيار قوي هستند.در این مقطع زمانی ترامپ به عنوان شخصي ثروتمند مطرح بود ومجموعه هتل‌ها و افراد او در اختیار حزب بودند و با هواپیمای شخصی براي تبلیغات به مناطق مختلف مي‌رفت. به عنوان حزب سوم هر نامی که برای آن بگذاریم به طور مثال حزب ليبرال،چه کسی را دارند که بتواند پول هزینه کند و لابی‌های لازم را انجام دهد و رسانه هاي قوي را در صحنه روابط عمومی آمریکا داشته باشد ؟ اگر روزي مجموعه این عوامل به این نتیجه برسند که حزب سوم داشته باشند، تمام امکانات را بسیج می کنند تا حزب سومی را تقویت کنند.

 

فاطمه خسروی

 

ghanoondaily.ir
  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش