یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۴۲ - ۱۰ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۲۳۹۱
بین الملل

انتخابات میان‌دوره‌ای ۲۰۱۸ نقشه راه انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰

انتخابات میان‌دوره‌ای 2018 امریکا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

دموکرات‌های امریکا ۶ نوامبر (۱۵ آبان ماه) به بزرگترین پیروزی خود در تاریخ انتخابات میان‌دوره‌ای این کشور دست یافتند و ۲۳۵ کرسی از ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان امریکا را از آن خود کردند. البته بخت آنها در سنا برخلاف مجلس نمایندگان بلند نبود و نه تنها نتوانستند بر شمار کرسی‌های خود در سنا بیفزایند که حتی موفق به حفظ آنها هم نشدند و با از دست دادن ۴ کرسی به کسب ۴۵ کرسی در سنا رضایت دادند تا جمهوریخواهان با ۵۳ کرسی اکثریت این مجلس را به دست گیرند.

 

یکی از ویژگی‌های برجسته این انتخابات مشارکت بالای مردمی در آن بود. در این انتخابات ۴۹ درصد از واجدین شرایط رأی دهی رأی خود را به صندوق انداختند که بالاترین آمار مشارکت مردمی در یک انتخابات میاندوره‌ای امریکا از جنگ جهانی دوم به این سو به حساب می‌آید.

 

نگاهی آماری به نتایج به دست آمده نشان می‌دهد، دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان با ۵۳.۱ درصد در مقابل ۴۵.۲ درصد در مجموع آرای به دست آمده، پیروزی را از آن خود کردند. آنچه دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان رقم زدند و ۴۰ کرسی بر کرسی‌های خود افزودند، رخدادی افسانه‌ای برای آنها بود. آمارها نشان می‌دهد، دموکرات‌ها در این انتخابات موفق شدند ۵۹.۲ میلیون رأی را به نفع خود جمع‌آوری کنند. در حالی که در انتخابات قبلی مجلس نمایندگان که سال ۲۰۱۶ برگزار شد، ۵۰.۳ میلیون رأی به دست آورده بودند.

 

تفاوت میزان آرای جمع‌آوری شده برای دموکرات‌ها در این دو انتخابات نزدیک به ۹ میلیون رأی بوده‌است. البته باید اذعان داشت، در این انتخابات وضعیت برای جمهوریخواهان نیز بد نبود. آنها نیز نسبت به انتخابات قبلی مجلس نمایندگان ۸.۸ میلیون رأی بیشتر به دست آوردند. این‌که بعد از انتخابات، دونالد ترامپ با افتخار اعلام کرد جمهوریخواهان در این انتخابات شکست خورده نبودند، به دلیل همین افزایش آمار شرکت کنندگان جمهوریخواه در این انتخابات بود که می‌تواند جمهوریخواهان را به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ امیدوارتر کند.

 

اهمیت انتخابات میان‌دوره‌ای برگزار شده نیز از همین منظر است که می‌توان آن را نقشه راهی برای انتخابات ریاست جمهوری۲۰۲۰ دانست. این انتخابات درس‌های زیادی را برای کاندیداهای بالقوه هر دو حزب برای انتخابات آینده در بر داشت. اما در بین این درس‌ها چهار نکته کلیدی‌تر است.

 

پول

در سیستم انتخاباتی امریکا هیچ چیز به اندازه پول و جمع‌آوری آن برای کمپین انتخاباتی مهم نیست. به‌طور سنتی جمهوریخواهان که اغلب، ثروتمندان حامیان آنها را تشکیل می‌دهند، در این زمینه موفق‌تر هستند. اما در انتخابات میاندوره‌ای دموکرات‌ها موفق‌تر نشان دادند. در این بین کمک‌های مالی کمپین «به‌تو اورورکه»، کاندیدای دموکرات شگفت‌آور بود. او به تنهایی ۳۸ میلیون دلار کمک مردمی دریافت کرد. اورورکه این کمک‌ها را نه فقط از ایالت تگزاس که از سراسر امریکا جمع‌آوری کرد. از همین رو بسیاری معتقدند، او هر چند در انتخابات مجلس نمایندگان تگزاس شکست خورد اما می‌تواند امید دموکرات‌ها در انتخابات ۲۰۲۰ باشد.

 

شهرک‌های فراشهری

شهرک‌های فراشهری در امریکا به‌طور معمول به جمهوریخواهان روی خوش نشان می‌دهند. اما در انتخابات میان‌دوره‌ای ۲۰۱۸ دموکرات‌ها دل این شهرک‌ها را ربودند و آرای آنها را در مجلس نمایندگان به سود خود جمع کردند. روزنامه «یو‌اس‌ای تودی» در تحلیلی درباره همین مسأله نوشت: ۸۰ درصد ساکنان این شهرک‌ها که در حومه شهرهای بزرگ واقع شده و مناطقی خوش آب و هوا با خانه‌هایی ییلاقی هستند، تحصیل‌کرده و از درآمد خوبی بهره‌مند هستند.

 

علت این‌که آنها دموکرات‌تر از قبل شده‌اند، این است که ترامپ به‌طور معمول در سیاست‌های خود آنها را نادیده می‌گیرد و در مقابل توجه خود را به مناطق روستایی معطوف می‌کند. این در حالی است که در جامعه امروز امریکا تمایل به زندگی در این شهرک‌ها بالا رفته و با توجه به روند افزایشی ساکنان این شهرک‌ها، رأی دهندگان این مناطق می‌توانند در انتخابات ۲۰۲۰ تأثیر زیادی داشته باشند.

 

انتخابات میان‌دوره‌ای 2018 امریکا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 

آرای زنان

شکاف‌های جنسیتی در رأی دهندگان امریکایی به طرز محسوسی در حال عمیق شدن است. به‌طور معمول در امریکا زنان کمتر از مردان علاقه‌مند به حضور در انتخابات هستند. اما در دو سالی که از ریاست جمهوری دونالد ترامپ می‌گذرد، این تمایل در زنان تقویت شده‌است. اما مسأله در اینجا است که زنان بشدت از کمپین‌های جمهوریخواهان فاصله گرفته و خود را به دموکرات‌ها نزدیک کرده‌اند. اگر در انتخابات ۲۰۱۶، ۵۴ درصد زنان به هیلاری کلینتون رأی دادند، حالا در انتخابات میان‌دوره‌ای ۲۰۱۸ میزان رأی زنان به دموکرات‌ها به ۵۹ درصد افزایش یافته‌است و البته به همین میزان تعداد زنان علاقه‌مند به کاندیداتوری در حزب دموکرات هم رشد قابل توجهی داشته است.

 

رأی دهندگان جوان

تمایل جوانان امریکایی به شرکت در انتخابات در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ و میان‌دوره‌ای ۲۰۱۸ کاهش قابل توجهی را نشان می‌دهد. با این حال تمایل همین تعداد اندک جوانان به دموکرات‌ها بیش از جمهوریخواهان بوده‌است. اما نمی‌توان فراموش کرد که جامعه امریکا، جامعه‌ای پیر است و شمار افراد بالای ۶۵ سال در آن نسبت به دو دهه قبل سه درصد افزایش را نشان می‌دهد.

 

انتخابات میان‌دوره‌ای 2018 امریکا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 

لاله مهرزاد

 

iran-newspaper.com
  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش