چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۱۰:۵۳ - ۱۳ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۳۴۲۱
بین الملل

مجلسی: پوشش خبری اعتراض‌های پاریس، کاملاً اشتباه و ناقص است

فریدون مجلسی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
تظاهرات «جلیقه زردها» یک پدیده اجتماعی برآمده از سیاست غلط اقتصادی در فرانسه است اما این موضوع ربطی به تقابل با سرمایه‌داری ندارد، بلکه آنها معیشت خود را در خطر دیده‌اند.

«فریدون مجلسی» تحلیلگر مسائل بین‌الملل در تشریح دلایل و ریشه‌ اعتراض‌های اخیر فرانسه در گفت‌وگو با ایلنا اظهار کرد: قبل از هر چیز باید به یک عرف نانوشته در فرانسه توجه کنیم که نشان می‌دهد مردم فرانسه از قدیم الایام تاکنون، افراطی بوده‌اند؛ این افراطی بودن مترادف با شورشی بودن آنها یا خشونت‌طلب بودن نیست بلکه به این معنی است که آنها خودشان یک دولت را بر سر کار می‌آورند و پس از مدتی در قبال همان دولت، موضع منفی اتخاذ می‌کنند.

 

شهروندان فرانسوی همانند شهروندان سایر کشورها با رای دادن به یک چهره و شنیدن برنامه‌هایش، وی را برای مدت چهار سال یا نهایتاً هشت سال به عنوان رئیس‌جمهوری کشورشان انتخاب می‌کنند و پس از آن‌که از او و عملکردش خسته می‌شوند، اقدام به کنار گذاشتن وی می‌کنند.

 

وی ادامه داد: این روش و روند در فرانسه را باید «ادامه حیات سیاسی برای بقای دموکراسی» بدانیم. از این‌رو با اشاره به این پیش‌فرض، اگر ناآرامی‌ها و اعتراض‌های اخیر در پاریس را زیر ذره‌بین ببریم بدون تردید به این خروجی می‌رسیم که عده‌ای به دلیل سرایت یک تصمیم پر خطر که از سوی دولت فرانسه اتخاذ شده و بر معیشت‌شان تاثیر می‌گذارد به خیابان‌ها آمده‌اند تا مطالبات خودشان را پیگیری کنند.

 

باید توجه داشته باشیم که «جلیقه زردها» نمادی از طیف رانندگان، کشاورزان و طبقه کارگر فرانسه به شمار می‌آیند و افزایش قیمت سوخت تاثیر مستقیم بر زندگی آنها داشته و همین موضوع موجب مطالبه‌گری آنها در عرصه عمومی شده است. اکثر راننده‌ها در فرانسه جلیقه‌های زرد بر تن دارند و به دلیل اینکه این جلیقه‌ها با رنگ فسفری پوشش داده شده‌اند باعث بهتر دیده شدن آنها در شب می‌شود؛ از این جهت است که معترضان این جلیقه‌ها را بر تن می‌کنند تا به دولت بفهمانند که الیزه باید آنها را ببیند.

 

صدا و سیما علاوه بر خطای تحلیلی، موضع هزینه‌زا اتخاذ کرده است

این دیپلمات اسبق کشورمان با بیان اینکه رسانه‌های داخلی ایران به صورت کاملاً اشتباه این رویداد مهم را پوشش دادند، گفت: متاسفانه برخی از رسانه‌ها و خصوصاً صدا و سیما این رویداد اجتماعی که محصول سیاست‌گذاری غلط دولت فرانسه در حوزه اقتصاد و انرژی بوده را به عنوان یک جنبش ضد سرمایه‌داری تحلیل کردند که کاملاً غلط است. درست است که این مدل از اعتراض‌ها در فرانسه کاملاً طبیعی است و در گذشته هم شاهد چنین رویدادهایی بوده‌ایم (مانند اعتراض‌های گسترده در مورد تغییر قانون کار این کشور)، اما لحن رسانه ملی ما به گونه‌ای بود که مطبوعات و رسانه‌های خارجی این برداشت را کردند که ایران از کسانی که اموال عمومی و نمادهای ملی فرانسه را تخریب می‌کنند حمایت کرده است. 

 

وی افزود: در بسیاری از تیترها و تحلیل‌ها اینگونه به مخاطبان القاء شده که این اعتراض‌ها به نوعی یک حرکت ضد سرمایه‌داری است اما بحث اینجاست که قبل از هر چیز باید تعریف سرمایه‌داری مشخص شود. تا جایی که در برخی از گزارش‌ها و برنامه‌ها حمایت از «مارین لوپن» به چشم می‌خورد و سعی بر آن بوده تا رنگ واپس‌گرایی به این پرونده زده شود که متاسفانه بوی نژادپرستی می‌دهد. واقعیت این است که رانندگان و حتی کشاورزان فرانسه برای امرار معاش خود به سوخت نیاز دارند و افزایش قیمت انرژی که منتهی به افزایش هزینه‌های زندگی می‌شود محرک اصلی این دور از اعتراض‌های فرانسه به حساب می‌آید. مولفه‌ای به نام سوخت، زندگی و امرار معاش رانندگان را تهدید کرده و از سوی دیگر کشاورزان هم با این مشکل روبه‌رو هستند، لذا در اینجاست که موضوع انرژی باعث پیوند این دو قشر در خیزش‌های اخیر شده است.

 

جنبش وال استریت یک چیز بود، جلیقه زردها چیز دیگر 

مجلسی با بیان اینکه خیزش‌های اخیر فرانسه شباهت‌هایی با جنبش وال‌استریت دارد، عنوان کرد: برخی معتقدند که اعتراض‌های اخیر در فرانسه همانند جنبش وال‌استریت است که البته من با این حرف کاملاً موافق نیستم. درست است که جنبش وال استریت بر ضد سرمایه‌داری بود اما باید توجه داشته باشیم که در میان کسانی که در جنبش وال استریت حضور داشتند، آنارشیست‌ها هم حاضر بودند.

 

بسیاری از کسانی که در وال‌استریت حاضر شدند، از تخریب اموال و هیجان‌های زود گذر لذت می‌بردند و این طیف به علاوه آنارشیست‌ها و گروه‌های دست راستی وارد میدان شدند و آن تصاویر را خلق کردند. این روند در فرانسه کاملاً متفاوت است؛ از نظر عده و حتی از حیث طیف‌هایی که در پاریس حضور داشتند، به هیچ وجه نمی‌توانیم میان آنها شباهت‌های اساسی قائل شویم. چراکه این خیزش‌های در فرانسه جزئی از آزادی بیان است و حتی عده‌ای از معترضان از خارج پاریس وارد این شهر شدند.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: باید به این درک برسیم  که تحولات در نظام بین‌الملل یا به لفظ دیگری، دهکده جهانی، موجب شده تا تغییرهای اجتماعی صورت بگیرد. به موازات همین موضوع باید بفهمیم که انحصار صادرات و اجناس درجه یک از دست اروپا خارج شده و کشورهایی مانند چین، کره‎‌جنوبی و ژاپن وارد رقابت بسیار عجیب و غریبی با اروپا و آمریکا شده‌اند.

 

این بدان معناست که غربی‌ها نمی‌توانند به واسطه لوکس فروشی یا تحمیل اجناس خود، رفاه شهروندانشان را تامین کنند. آنچه مشخص خواهد بود این است که «امانوئل مکرون» به عنوان هدایت‌کننده فرانسه در جریان مذاکره با مخالفان، با تزریق یک مُسَکن تدریجی اوضاع را آرام می‌کند و حتی احتمال دارد نرخ بلیط مترو را افزایش ندهد اما به هر ترتیب محبوبیتش را از دست خواهد داد و نهایتا نفر دیگری وارد الیزه می‌شود. بنابراین مشکلات آرام خواهد شد اما پرسش اصلی این است که رئیس‌جمهور بعدی چگونه می‌خواهد رفاه مردم را با ارزش‌های افزوده برابر کند.    

 

  • 9
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش