جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
۱۰:۴۸ - ۱۷ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۴۴۵۸
بین الملل

ادامه اعتراضات در فرانسه باوجود عقب نشینی دولت

اعتراضات در فرانسه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

اوضاع برای مکرون اصلا جالب نیست؛ او تا همین حالا، دو بار عقب نشینی کرده اما اعتراضات از رونق نیفتاده و انگار اصلا داستان جلیقه زردها، مالیات سوخت نبوده بلکه این موضوع تنها بهانه ای برای شروع بوده است! شروع طوفانی سهمگین که رییس جمهور بدون حزب را با خود خواهد برد!

 

در كشوري چون فرانسه وقتی که سیاستمدار بدون حمایت یک حزب به رهبری یک کشور می رسد، باید انتظار روزی را هم بکشد که تمام احزاب کشور، علیه او متحد شوند!از سو ی دیگر، بازتولید عبارتی مثل «ارتش متحد اروپایی» چیزی نیست كه به مذاق ناسیونالیست‌ها خوش بیاید! مکرون فراموش کرده است که یک کشور در اروپا از یونان و ایتالیا گرفته تا بریتانیا و آلمان، خوش ندارد که اتحاد و جهانی شدن را ببیند و میلیون ها یورو خرج این از هم‌پاشیدگی اروپایی کرده‌است. تازه آن کشور در آن سوی اقیانوس آتلانتیک هم یک رهبر همفکر دارد که برای از هم گسیختگی کل جهان، سخت تلاش می کند! به نظر می رسد، شعله ور شدن آتش اعتراضات در فرانسه، هزینه تئوری ارتش واحد اروپایی باشد! اینکه جلیقه زردها تنها دو سه روز پس از تئوری مکرون ، خیابان های پاریس و دیگر شهرها را فتح می کنند، قطعا تصادفی نیست! این گونه حرف زدن مکرون، هزینه زیادی را روی دستش گذاشته و حالا خانم معلمی چون «بریژیت ماری-کلود» هم نمی تواند فرمول خاموش کردن اعتراضات سراسری را به شاگرد خوش تیپ خود بدهد! اگر کار آن «دونفر» طبق نقشه خوب پیش برود، مکرون به زودی از صحنه سیاسی فرانسه کنار می رود تا درس عبرتی باشد برای کسانی که در اروپا به اتحاد بیشتر فکر می کنند! آن هم اتحاد نظامی! اگر ناتو هم تا حالا، سرپا مانده دلیلش مشخص است چون ریش و قیچی دست یکی دیگر است!

 

نمایندگان جلیقه‌زردها می‌گویند: زندگی در فرانسه برای بیشتر مردم دشوار شده و این در حالی است که گروهی از اقلیت جامعه فرانسوی ثروت‌اندوزی می‌کنند.با آن که دولت فرانسه در برابر فشار جنبش جلیقه‌زردها اجرای طرح افزایش مالیات سوخت را لغو کرد، اما اعتراض‌ها در فرانسه فروکش نکرده است. در چند روز اخیر گروهی از دانش‌آموزان دبیرستان‌ها در پاریس، مارسی، تولوز،‌ نانت و چند شهر دیگر فرانسه نیز به جمع معترضان پیوسته‌اند.

 

جالب اینجاست که در بسیاری از فروشگاه‌های فرانسه اجناسی که پایان تاریخ مصرف‌شان نزدیک است و تا یکی دو روز بعد فرا می‌رسد، به نصف قیمت و بعضی وقت‌ها کمتر از آن به فروش می‌رسند.

 

اماکن توریستی پاریس امروز تعطیل است

مکان‌های گردشگری در پاریس امروز شنبه به دلیل نگرانی از خشونت خیابانی احتمالی «جلیقه‌زردها» تعطیل خواهند بود.

 

مخالفان ضد دولتی که به دلیل پوشیدن جلیقه زرد رنگ به جلیقه‌زردها معروف شده‌اند، با سیاست‌های دولت امانوئل مکرون، ريیس‌جمهوری فرانسه مخالف هستند.

 

تازه ترین موضع گیری آقای نخست وزیر

ادوار فیلیپ، نخست‌وزیر فرانسه گفته است كه بیش از ۸۹ هزار نیروی پلیس روز شنبه در نقاط مختلف کشور حضور خواهند داشت. همچنین خودروهای زرهی در پاریس مستقر خواهند شد.

 

تهدید مخالفان از سوی وزیر کشور

کریستوف کاستانر، وزیر کشور فرانسه هم گفته است در برابر اقدامات خشن معترضان، مماشاتی صورت نخواهد گرفت.او گفته است گروه‌های افراطی خواهان سرنگون کردن نظام هستند. وزیر کشور فرانسه البته در عین حال میان معترضان آرام و گروه‎‌های افراطی فرق قايل شده و گفته است خشم گروه اول را درک می‌کند.

 

اولتیماتوم پلیس به مغازه داران برای تعطیلی کسب و کارشان

پلیس فرانسه از مغازه‌داران و رستوران‌های شانزه لیزه پاریس خواسته است روز شنبه باز نباشند. شماری از موزه‌های پایتخت فرانسه هم تعطیل خواهند بود.

 

یک‌شنبه اعتراضی در راه است

«سه ژه ته» یکی از بزرگ‌ترین سندیکاهای کارگری فرانسه از کامیونداران و راننده خودروهای سنگین خواسته است تا از فردا یک‌شنبه به مدت ۴۸ ساعت در اعتراض به دولت اعتصاب کنند.سندیکای « نیروی کارگران» هم خواهان اعتصاب کارکنان حمل و نقل خودروهای سنگین شده است. قرار است این اعتصاب از ساعت ۱۰ شب روز یک‌شنبه آغاز شود.این سندیکاها دلیل اصلی این اعتصاب‌ها را عدم توافق با دولت بر سر اجرای تعهدات کارفرمایان با راننده کامیون‌ها می‌دانند و می‌گویند دولت باید در این باره پاسخگو باشد.هیچ ارتباطی بین اقدام به اعتصاب اتحادیه‌های کارگری و جنبش جلیقه زردها وجود ندارد.تاکنون هیچ کدام از سندیکاهای مهم و اصلی کارگران فرانسه به جز یکی از سندیکاهای کوچک پلیس به جنبش جلیقه زردها نپیوسته است.اتحادیه های کارگری در فرانسه بسیار قدرتمند هستند و در بیشتر بحران‌های اقتصادی و اعتراض های خیابانی دولت ناگزیر باید با رهبران این سندیکاها وارد مذاکره شود.سال گذشته سندیکاهای کارگری ماه‌ها به‌دلیل تغییر قانون کار و خصوصی سازی بخشی از راه آهن سراسری کشور دست به تظاهرات و اعتراضات طولانی زدند.دولت فرانسه نگران پیوستن سندیکاهای کارگری به جنبش جلیقه زردهاست.

 

درباره واقعیت های اقتصاد فرانسه

در فاصله ۳۰ ساله میان ۱۹۷۰ تا ۲۰۰۰میلادی، فقر در فرانسه به میزان ۶۰ درصد کاهش یافت. اما از سال ۲۰۰۰ به بعد دوباره روند صعودی گرفت؛ به طوری که در سال ۲۰۱۶، ۹میلیون نفر در این کشور زیر خط فقر زندگی می‌کردند.

 

نمایندگان جلیقه‌زردها می‌گویند كه زندگی در فرانسه برای بیشتر مردم دشوار شده و این در حالی است که گروهی از اقلیت جامعه فرانسوی ثروت‌اندوزی می‌کنند.

 

با آنکه دولت فرانسه در برابر فشار جنبش جلیقه‌زردها اجرای طرح افزایش مالیات سوخت را لغو کرد اما اعتراض‌ها در فرانسه فروکش نکرده است. در چند روز اخیر گروهی از دانش‌آموزان دبیرستان‌هاي پاریس، مارسی، تولوز،‌ نانت و چند شهر دیگر فرانسه نیز به جمع معترضان‌پیوسته‌اند.

 

انتشار تصاویردردسرساز

دیروز جمعه، انتشار ویدیوی بازداشت ده‌ها دانش‌آموز در حومه پاریس، خشم افکار عمومی در فرانسه را برانگیخت.روز پنج‌شنبه و همزمان با بالا گرفتن اعتراض‌ها علیه امانوئل مکرون، ريیس جمهوری فرانسه در میان دانش‌آموزان، حومه‌های شمالی و شرقی پاریس صحنه شدیدترین درگیری‌ها میان دانش‌آموزان مخالف با سیاست‌های آموزشی دولت با پلیس ضد شورش بود.عصر پنج‌شنبه، گروه «دیده‌بان خشونت‌های پلیس» فرانسه در حساب توییتر خود فیلمی از بازداشت ده‌ها دانش‌آموز در شهر مانت-لا-ژولی ( Mantes-la-Jolie) در حومه پاریس را منتشر کرد.

 

پلیس ضد شورش محصلان مدرسه سنت‌ اگزوپری منطقه را مجبور به زانو زدن و حلقه کردن دست‌ها پشت سر کرده بود. احتمالا فیلمبردار این صحنه -که معلوم نیست چه کسی بوده- می‌گوید: «این‌هم کلاس بچه‌های خوب».این ویدیو هزاران بار در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده و واکنش خشمگینانه کاربران را برانگیخته است. بسیاری از کاربران این تصاویر را با بازداشت‌های عراقی از سوی نظامیان آمریکایی مقایسه کرده اند.در جریان خشونت‌های روز پنج‌شنبه چندین خودرو در ییولین و کلیشی-سو-بوآ، در حومه پاریس به آتش کشیده شد. پلیس ضد شورش در این روز بیش از ۷۰۰ دانش‌آموز را بازداشت کرد.

 

بسیاری از دانش‌آموزان فرانسوی به تغییر قانون اخذ دیپلم دوره متوسطه و چگونگی ورود به دانشگاه، معترضند.

 

مهدی دل روشن

 

ghanoondaily.ir
  • 9
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش