دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۰۶ - ۰۴ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۰۹۶۹
بین الملل

ترامپ، عرصه را برای اردوغان گشود

ترامپ و اردوغان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

دو روز پس از اعلام تصمیم مناقشه‌انگیزش، دونالد ترامپ در صفحه توئیتر خود نوشت رجب طیب اردوغان همتای ترکیه‌ای‌اش به او اطلاع داده که «تتمه داعش در سوریه را نابود خواهد کرد». یکی از فرماندهان نیروهای دموکراتیک سوریه، واگذاری عرصه به ترکیه را خیانتی آشکار به کردها دانست.

 

رئیس‌جمهوری امریکا در توئیتری که یکشنبه منتشر کرد، نوشت: «اردوغان مردی است که می‌تواند این کار را انجام بدهد، ترکیه دقیقاً کنار آنهاست. سربازان ما در راه خانه هستند!» به گزارش الجزیره، این توئیت ترامپ در حالی منتشر شد که پیش از این، کاخ سفید هرگونه مذاکره با ترکیه در جریان خروج نیروهای امریکا از سوریه را تکذیب کرده بود. او روز شنبه هم اعلام کرد که کشورهای منطقه بویژه ترکیه باید قادر باشند که «با هر آنچه که در سوریه باقی‌ مانده است مقابله کنند».

 

او اعلام کرد، طی تماسی تلفنی با اردوغان، خروج نیروهای امریکایی از سوریه در نهایت «آرامش و همکاری فوق‌العاده» صورت خواهد گرفت. ترامپ درباره محتوای این تماس تلفنی افزود: «ما درباره داعش، مشارکت مشترکمان در سوریه و خروج نیروهای امریکایی بر اساس همکاری بالا و با آرامش با یکدیگر صحبت کردیم. حالا پس از سال‌ها، سربازان ما دارند به خانه می‌آیند».

 

ترامپ گفت که در ادامه گفت‌و‌گوی تلفنی‌شان بر سر توسعه تجارت میان دو کشور با یکدیگر صحبت کرده‌اند و به وضعیت شکرآبی که از تابستان میانشان ایجاد شده بود، هر چه سریع‌تر پایان بدهند. اردوغان نیز درباره مکالمه تلفنی‌اش با ترامپ در توئیتر خود نوشت: «من تماسی سازنده با دونالد ترامپ داشتم و هر دوی ما توافق کردیم که در حوزه‌های متعدد، از جمله روابط تجاری و مشارکت در سوریه، همکاری‌مان را گسترش دهیم.»

 

اکنون امریکا در خاک سوریه، ۲ هزار نیرو دارد. پس از آنکه ترامپ در هفته گذشته اعلام کرد نیروهای امریکایی حاضر در سوریه را از این کشور خارج می‌کند، جیمز ماتیس، وزیر دفاع و برت مک گرک، نماینده ویژه ایالات متحده در ائتلاف بین‌المللی ضد داعش از مقام خود کناره‌گیری کردند. ترامپ در پیامی که روز یکشنبه منتشر کرد خبر داد ماتیس یک هفته دیگر سمتش را تحویل می‌دهد و برای او جانشینی انتخاب کرد. از سوی دیگر، شمار گسترده‌ای از اعضای جمهوری‌خواه کنگره و متحدان بین‌المللی امریکا هم از این تصمیم ابراز نگرانی کردند و متحدان اروپایی و منطقه‌ای این کشور نیز صراحتاً مخالفت خود را با این تصمیم اعلام کردند.

 

حتی امانوئل مکرون یکشنبه در جریان نشستی خبری در چاد گفت: «هم‌پیمان شدن یعنی شانه به شانه مبارزه کردن. این امر برای رئیس یک دولت و ارتش مهم‌ترین نکته است. متحد باید قابل اتکا و اعتماد باشد.»

 

رئیس‌جمهوری امریکا سال پیش هم تمایل خود را برای خروج نظامیان امریکایی از سوریه اعلام کرده بود، اما پس از مدتی با رایزنی رهبران سیاسی کشورهای متحد امریکا و سیاستمداران امریکایی گفت که سربازان این کشور همچنان و به‌صورت موقت در سوریه باقی خواهند ماند. اما ظاهراً این بار برای به ثمرنشاندن این تصمیم عزمی راسخ دارد و حتی دستور او برای خروج نیروهای امریکایی از سوریه در پنتاگون امضا شده است.

 

به گزارش آسوشیتدپرس، یکی از مقام‌های ارشد کاخ سفید، گفت که اردوغان در میان صحبت‌هایش با ترامپ به او قول داده که کار داعش را تمام کند. این منبع فاش کرده که اردوغان خطاب به همتای امریکایی‌اش چنین گفته است: «آقای ترامپ، من به‌عنوان دوست شما، قول می‌دهم تا کار را یکسره کنم. ما یک بار داعش را تا آستانه نابودی کشانده‌ایم. اگر کمک‌های لجستیک شما به ما جاری باشد، این اتفاق بار دیگر خواهد افتاد.»

 

نیروهای ترکیه در مرز سوریه

مکالمه تلفنی اردوغان و ترامپ در میانه افزایش تحرکات ترکیه در مرز با سوریه روی داد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، روز یکشنبه، اردوغان فرمان داد نیروهایی نظامی در منطقه اعزام شوند. او که طی هفته‌های اخیر، بارها تهدید کرده که در شمال سوریه دست به عملیات نظامی بزند، روز شنبه گفت شاید عملیات برنامه‌ریزی شده خود علیه گروه «نیروهای دموکراتیک سوریه» را به تأخیر بیندازد.

 

با وجود این، بسیاری از بازیگران اروپایی و حتی هم‌حزبی‌های ترامپ در کنگره ایالات متحده نگران آینده شبه‌نظامیان نیروهای دموکراتیک سوریه هستند و می‌گویند پس از خروج نیروهای امریکا از سوریه، این احتمال وجود دارد که ترکیه با دست بازتر این جریان نزدیک به پ‌ک‌ک را در سوریه سرکوب کند. روز گذشته نیز هزاران غیرنظامی سوری از ترس وقوع درگیری در شرق فرات از این منطقه خارج شدند. مرکز موسوم به دیده‌بان حقوق بشر سوریه که به مخالفان این کشور تعلق دارد، اعلام کرد ده‌ها خودرو حدود چهار هزار غیرنظامی سوری را از شرق فرات خارج کردند.

 

واشنگتن سال‌هاست که از نیروهای دموکراتیک سوریه حمایت می‌کند و به آنها تضمین داده اگر این گروه با داعش مبارزه کند، حمایت امریکا را به همراه خواهد داشت. ترکیه گروه پ‌ک‌ک را که از حمایت امریکا برخوردار است، گروهی تروریستی قلمداد می‌کند و همواره از امریکا خواسته است دست از حمایت این گروه بردارد. ترکیه طی دو سال اخیر، دو عملیات با نام‌های «سپر فرات» و «شاخه زیتون» علیه کردها اجرا کرده است.

 

به‌گزارش واشنگتن‌پست، ژنرال مظلوم عبدی، فرمانده نیروهای دموکراتیک سوریه، تصمیم ترامپ برای باز کردن عرصه به نفع ترکیه را خیانتی آشکار به کردها می‌داند. او در مصاحبه‌ای تلفنی با واشنگتن‌پست، گفت: «این چیزی است که ما هرگز نمی‌پذیریم. ما تا الان تمام تلاشمان را برای راضی کردن آنها کرده‌ایم. به همین خاطر است که کاملاً غافلگیر شده‌ایم. ما برای چنین تصمیمی آماده نیستیم.»

 

اما با وجود هیاهوهای بسیار بر سر تصمیم ترامپ، سخنگوی این گروه اعلام کرد که تاکنون به شکل عملی هیچ عقب‌نشینی‌ای از سوی نیروهای امریکایی از سوریه انجام نشده است.

 

از سوی دیگر، در حالی که پس از اعلام تصمیم ترامپ، رسانه‌ها خبر دادند که سربازان امریکایی قرار است راهی پایگاهی در اربیل عراق شوند، جبار یاور، دبیرکل وزارت پیشمرگ‌ اقلیم کردستان عراق روز گذشته در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد سربازان امریکایی بدون مجوز نمی‌توانند وارد اربیل شوند. او در سخنان خود افزود: «نمی‌توان پذیرفت که نیروهای امریکایی که از سوریه عقب‌نشینی می‌کنند، بدون موافقت دولت مرکزی در بغداد، به پایگاه‌های امریکایی موجود در اربیل منتقل شوند و انجام چنین کاری بدون اطلاع دولت به معنای نقض حاکمیت کشور است.»

 

سفر رئیس دفتر امنیت ملی سوریه به مصر

در حالی که امریکا با خروج نیروهای خود از سوریه، از ترکیه خواسته جای خالی‌اش را پر کند، دولت این کشور در تلاش است روابط دیپلماتیک خود را با کشورهای منطقه ترمیم کند. در همین راستا، روزنامه الوطن سوریه جزئیاتی جدید از سفر کم‌سابقه علی مملوک رئیس دفتر امنیت ملی سوریه به مصر منتشر و اعلام کرد سفر او به قاهره برای احیای وحدت عربی انجام گرفته است. بنا به گفته منابع مطلع، هدف دو کشور احیای روابط سوریه و مصر در درجه اول و روابط کشورهای عربی در وهله دوم است بخصوص که مصر نقش برجسته‌ای در این زمینه دارد و قرار است مقام‌های مصر نیز بزودی به دمشق بروند.

 

هفته پیش نیز عمر البشیر، رئیس‌جمهوری سودان به دمشق سفر کرده بود تا اولین رئیس جمهوری کشورهای عربی باشد که از زمان شروع درگیری‌ها در سوریه در مارس ۲۰۱۱ به دمشق سفر کرده است.

 

فرحناز دهقی

 

iran-newspaper.com
  • 11
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش