یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۳۵ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۱۸۹۳
بین الملل

کاراکاس اخراج دیپلمات‌های آمریکایی را تعلیق کرد

تاکتیک مادورو برای مدیریت بحران

نیکولاس مادورو,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

به گزارش دنیای اقتصاد، مادورو برای مدیریت بحران داخلی تصمیم گرفته است به آمریکا سیگنال مذاکراتی ارسال کند. در همین چارچوب وزیر خارجه ونزوئلا از آمادگی کاراکاس برای مذاکره با دولت آمریکا خبر داد. او تاکید کرد که دولت کاراکاس برای مذاکره با دولت دونالد ترامپ،‌ رئیس‌جمهوری آمریکا آماده بوده و هست. در تحولی دیگر وزارت خارجه ونزوئلا نیز اعلام کرد که دولت مادورو یک روند ۳۰ روزه را برای گفت‌وگو با مقام‌های آمریکایی درباره ایجاد یک دفتر حافظ منافع در ونزوئلا و یک دفتر مشابه در آمریکا در نظر گرفته و خروج دیپلمات‌های آمریکایی را از ونزوئلا به حالت تعلیق درآورده است.

 

تاکتیک مادورو برای مدیریت بحران سلسله تحولات ونزوئلا آنچنان سریع پیش می‌رود که گویی دولت نیکولاس مادورو در وضعیت آچمز قرار گرفته و برای چند روز بیشتر در قدرت ماندن به تقلا افتاده است. از یکسو روسیه و چین روز شنبه ۶ بهمن ماه در جریان جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد، مانع از صدور بیانیه درباره بحران سیاسی این کشور شدند و نماینده روسیه در این نشست آمریکا را متهم کرد که علیه رئیس‌جمهوری فعلی ونزوئلا کودتا به راه انداخته است.

 

از سوی دیگر، مایک پمپئو، وزیر امورخارجه آمریکا در نشست روز شنبه شورای امنیت نه تنها از جامعه بین‌الملل خواست تا ارتباط مالی خود با دولت نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا را قطع کنند بلکه خواستار به رسمیت شناخته شدن مجمع ملی ونزوئلا به‌عنوان تنها نهاد دموکراتیک این کشور شد. همزمان در ونزوئلا خوان گوایدو و نیکولاس مادورو حامیان خود را به خیابان آورده تا ضمن وزن‌کشی خیابانی، تعداد حامیان را به رخ یکدیگر بکشند.

 

وزیرخارجه ونزوئلا در سازمان ملل ضمن رد ضرب‌الاجل هشت روزه‌ کشورهای اروپایی برای برگزاری انتخابات، آمادگی کاراکاس برای مذاکره با دولت آمریکا را اعلام کرد. خورخه آریزا،‌ وزیرخارجه ونزوئلا در جلسه شورای امنیت اظهار کرد: «هیچ‌کس نمی‌تواند برای ما مهلت تعیین کند و به ما بگوید باید درخواست انتخابات جدید را بدهیم یا نه. شما چه کسی هستید که به دولت ما که دارای حاکمیت است، هشدار می‌دهید؟» وی خاطرنشان کرد، امانوئل مکرون،‌ رئیس‌جمهوری فرانسه باید به‌جای مداخله در امور داخلی ونزوئلا بحران جلیقه زردهای کشورش را حل کند.

 

وزیرخارجه ونزوئلا همچنین تاکید کرد، دولت کاراکاس همچنان برای مذاکره با دولت دونالد ترامپ،‌ رئیس‌جمهوری آمریکا آماده بوده و هست. آریزا گفت: «ما از زمان انتخاب هوگو چاوز رئیس‌جمهوری فقید ونزوئلا در فوریه ۱۹۹۹ و از همان ابتدای ریاست‌جمهوری نیکولاس مادورو برای برقراری ارتباط با دولت آمریکا تلاش‌هایی کردیم اما تمام تلاش‌های ما از سوی طرف آمریکایی به در بسته خورد.» آریزا خاطرنشان کرد، واشنگتن تنها پشت کودتا در ونزوئلا نایستاده بلکه در راس آن است. مادورو به دیپلمات‌های آمریکایی سه روز فرصت داده بود تا ونزوئلا را ترک کنند اما دونالد ترامپ گفت از این دستور تبعیت نمی‌کند و مادورو دیگر رئیس‌جمهوری مشروع ونزوئلا نیست.

 

این مساله بروز یک تقابل احتمالی را میان آمریکا و ونزوئلا نوید می‌داد اما دیروز وزارت خارجه ونزوئلا در بیانیه‌ای اعلام کرد که دولت مادورو یک روند ۳۰ روزه را برای گفت‌وگو با مقام‌های آمریکایی درباره ایجاد یک دفتر حافظ منافع در ونزوئلا و یک دفتر مشابه در آمریکا در نظر گرفته و خروج دیپلمات‌های آمریکایی را از ونزوئلا به حالت تعلیق درآورده است. «مایکل نیکولاس» و «مایلا آرماس»، در گزارش ۲۶ ژانویه برای رویترز نوشتند که ایالات‌متحده از کشورهای جهان خواسته «تا طرف خود را در ونزوئلا انتخاب کنند».

 

آمریکا خواستار قطع تعاملات مالی کشورهای جهان با دولت مادورو شده و اروپا درصدد شناسایی گوایدو به‌عنوان رئیس‌جمهور مشروع است. این گزارشگران به نقل از وزیرخارجه آمریکا می‌افزایند که «تجربه سوسیالیستی» اقتصاد کشور را دچار فروپاشی کرده و مردم ونزوئلا را به فقر مبتلا کرده است. پمپئو خطاب به کشورهای جهان افزود: «یا در کنار نیروهای آزاد هستید یا در کنار مادورو.» مادورو در آچمز اقتصادی اما سه اتفاق مهم باعث شده که ارکان قدرت دولت مادورو سست شود و هر روز بر ضعف دولت وی افزوده شود. اولین اتفاق این بود که وابسته نظامی ونزوئلا در آمریکا از دولت کاراکاس جدا شده و قصد ماندن در آمریکا را دارد.

 

سرهنگ «خوزه لوئیس سیلوا»، وابسته نظامی ونزوئلا در آمریکا در پیام ویدئویی ضبط شده در سفارت ونزوئلا در واشنگتن ضمن گسست از مادورو گفت که دولت گوایدو را به رسمیت می‌شناسد. او در این پیام افزود: «امروز با مردم ونزوئلا صحبت می‌کنم به‌ویژه برادرانم در نیروهای مسلح کشور از آنها می‌خواهم تا خوان گوایدو را به‌عنوان تنها رئیس‌جمهوری مشروع کشور به رسمیت بشناسند.»

 

سیلوا ادامه داد: «مقامات عالی‌رتبه، ارتش ونزوئلا و مقام‌های مدیریتی نیروهای مسلح را گروگان گرفته‌اند.» پیام او به نیروهای مسلح کشورش این بود که «با مردم خود بدرفتاری نکنید». وی افزود: «به ما برای دفاع از تمامیت ارضی کشورمان سلاح داده‌اند. هرگز به ما یاد ندادند که بگوییم این سلاح برای حمله به مردم است، برای دفاع از دولت کنونی برای ماندن در قدرت است.» دومین اقدام از سوی بانک لندن اتخاذ شد.

 

«راب پیچتا»، گزارشگر سی‌ان‌ان در گزارش ۲۶ ژانویه نوشت که بانک لندن به مقام‌های دولت مادورو اجازه برداشت ۲/ ۱ میلیارد دلار طلا را نداد و عملا دارایی آنها را مسدود کرد. برخی منابع به شرط فاش نشدن نام به سی‌ان‌ان گفتند که این میزان طلا بخشی از ۸ میلیارد دلار ذخیره خارجی است که در اختیار بانک مرکزی ونزوئلا قرار دارد. این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که مقام‌های ارشد آمریکایی از دولت بریتانیا خواستند تا دسترسی مادورو و مقام‌های دولت او به دارایی‌های کشورشان را قطع کند و در عوض شرایطی فراهم آورد که این دارایی‌ها در اختیار خوان گوایدو قرار گیرد.

 

مقام‌های دولت بریتانیا می‌گویند که در کنار آمریکا قرار گرفته و گوایدو را گزینه اصلی رهبری و احیای دموکراسی، اقتصاد و آزادی در این کشور می‌دانند. گزارشگر سی‌ان‌ان می‌افزاید ایالات‌متحده می‌گوید ۲۰ میلیون دلار برای غذا و کمبودهای دارویی به ونزوئلا اختصاص می‌دهد و زمانی که وضعیت به لحاظ لجستیک مناسب شود کمک‌ها تعلق خواهد گرفت. تا کنون درگیری‌ها در ونزوئلا ۳۰ کشته و ۳۵۰ بازداشتی به همراه داشته است. ونزوئلا از اقمار روسیه اما سومین اتفاق که به نظر از همه مهم‌تر است نقش روسیه در تحولات ونزوئلاست. همان‌طور که کره‌شمالی در زمره اقمار چین محسوب می‌شود و پکن تا کنون اجازه حمله نظامی یا فروپاشی اقتصادی این کشور را نداده است به نظر می‌رسد که ونزوئلا هم همین جایگاه را در نگاه کرملین دارد.

 

اساسا برخی ناظران خارجی بر این باورند که یکی از دلایل بقای دولت مادورو کمک‌هایی است که روسیه به این کشور می‌کند. بخش انگلیسی خبرگزاری آلمان (دویچه وله) در گزارشی در همین رابطه می‌نویسد: «در صورت کنار رفتن مادورو، روسیه بزرگ‌ترین بازنده خواهد بود. وام‌های کلان مسکو به کاراکاس تنها بخشی از پازلی هستند که دولت ونزوئلا را سر پا نگه داشته است.»

 

رژیم مادورو در تقلا برای باقی ماندن در قدرت است و در این راه به قدرت مسکو بسیار متکی است. این گزارش می‌افزاید: «روسنفت، غول نفتی روسیه، در سال ۲۰۱۷ وامی ۶ میلیارد دلاری به ونزوئلا داد. قرار بود طرف ونزوئلایی این وام را با دادن سهام ۵ پروژه مهم و شرکت انرژی «Petroleos de Venezuela SA» به روسنفت بازپرداخت کند.مابقی پول هم با تحویل نفت تسویه خواهد شد. در اواخر ۲۰۱۸ روسنفت مالک ۲۵ تا ۴۰ درصد از این پنج پروژه بود اما تحویل نفت با تاخیر مواجه شد به‌گونه‌ای‌که باعث شد «ایگور سچین»، مدیر اجرایی روسنفت در ماه نوامبر به کاراکاس برود. با در نظر گرفتن اینکه این معامله در سال ۲۰۱۹ منقضی می‌شود، پر بیراه نیست اگر تصور کنیم که روسنفت بیشتر پول خود را به‌دست آورده است.

 

محتمل است که اگر دولت جدیدی سر کار‌ آید سرمایه‌های به‌کار گرفته شده از سوی سرمایه‌گذاران خارجی را مصادره کند. بنابراین، روس‌ها می‌ترسند با کنار رفتن مادورو سرمایه‌گذاری‌هایشان در این کشور بر باد برود و دولت جدید آنها را مصادره کند. حتی سهام روسنفت در بازار بورس روسیه هم دچار نوساناتی شده است. مساله زمانی پیچیده‌تر می‌شود که دریابیم روسیه وام‌هایی دیگر هم برای خرید تسلیحات روسی در اختیار دولت مادورو قرار داده بود. دویچه‌وله به نقل از رسانه‌های روسی می‌نویسد که مسکو طی دو دهه گذشته حدود ۱۱ میلیارد دلار به خاطر این هدف در اختیارا کاراکاس قرار داده است. معلوم نیست چقدر از این مبلغ بازپرداخت شده است.

 

گزارش‌هایی هست دال بر اینکه مسکو درحال سازماندهی دوباره به بدهی‌های ونزوئلا بر اساس شرایط مطلوب است. معلوم نیست دولت جدید ونزوئلا تمایلی برای بازپرداخت این وام داشته باشد. با این حال، دویچه‌وله می‌افزاید اگر هم ونزوئلا کل این وام را تسویه نکند ضرر چندانی نصیب روسیه نخواهد شد زیرا از این وام‌ها برای تولید کلاشینکوف، جت‌های نظامی، هلی‌کوپتر، تانک و دیگر تسلیحات روسی استفاده شده است. اگرچه شاید بتوان چشم بر موارد بالا بست اما مساله نفت چیزی است که مسکو نمی‌تواند از آن چشم بپوشد.

 

متخصصان بر این باورند که ونزوئلا بیش از هر کشور دیگری در جهان دارای ذخایر نفتی است. به دلیل دو دهه سوءمدیریت در دوران چاوز و مادورو، نفت این کشور نقش چندانی در عرصه جهانی ندارد. اما دولت جدید ممکن است بتواند این صنعت را احیا کند. به همین ترتیب ممکن است در دولت جدید شرکت‌های آمریکایی برای سرمایه‌گذاری در صنعت نفت ونزوئلا اجازه حضور یابند. این می‌تواند زمین بازی جدیدی برای ونزوئلا ایجاد کند و قیمت‌های نفت را پایین آورد و این بدترین سناریو برای مسکو است که اقتصادش به درآمدهای نفتی و گازی متکی است و می‌کوشند تا قیمت‌های نفت را بالاتر نگه دارند. بنابراین نفع مسکو در ماندن دولت مادورو است.

 

نیکولاس مادورو,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 

 

  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش