دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۳۹ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۲۳۳۲
بین الملل

طرح جدید ترزا می تصویب شد؛ خروج لندن به تعوق افتاد/  اعلام آمادگی آلمان و فرانسه برای تعویق تاریخ برگزیت

ترزا می,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
پارلمان بریتانیا به طرح جدید ترزا می، نخست وزیر که شامل تعویق احتمالی آغاز خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا(برکسیت) می‌شود، رای مثبت داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ اختلافات درباره چگونگی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، یک نشست پرتنش دیگر پارلمان انگلیس را رقم زد و تعویق چند باره رای گیری درباره طرح دولت انگلیس برای چگونگی خروج از اتحادیه اروپا ،رویارویی ها را در داخل و خارج پارلمان افزایش داد.

 

نمایندگان مجلس عوام انگلیس در نشست روز چهارشنبه پس از ساعت ها بررسی و گفتگو ،۱۲ پیشنهاد برای باز کردن گره برگزیت ارائه کردند که شامگاه از میان آن ها پنج پیشنهاد به رای گذاشته شد که البته هر یک با واکنش هایی همراه بود اما بیش از همه سخنان "جرمی کوربین" رهبر حزب کارگر ، بزرگترین حزب رقیب دولت و پاسخ های نخست وزیر به آن، واکنش ها را در نشست نمایندگان پارلمان برانگیخت.

 

"جرمی کوربین" در این نشست گفت: " در بریتانیا فقر کودکان افزایش یافته ، فقر بازنشستگان بیشتر شده ، بی خانمانی رو به فزونی است، صنعت در معرض رکود است، سیاست قطع کمک های دولتی پایان نمی پذیرد، قشرهای محروم فقیرتر می شوند اما ثروتمندان پولدارتر می شوند و روش دولت در جدایی از اتحادیه اروپا شرایط را بدتر می کند. آیا این همه بی عدالتی، نخست وزیر را به خود نمی آورد؟"

 

رهبر حزب کارگر که بارها از سیاست های نخست وزیر انگلیس به ویژه درباره چگونگی جدایی از اتحادیه اروپا انتقاد کرده است، بار دیگر نخست وزیر را به وقت کشی متهم کرد و از او خواست به مجلس اطمینان دهد که خروج بدون توافق را کنار می گذارد. 

 

نخست وزیر انگلیس اما در برابر پرسش ها و اظهارات "جرمی کوربین" رهبر حزب کارگر، بخش های مورد نظر خود را برگزید و در سخنانی گفت: صنعت در معرض رکود نیست، درآمد فقیران در ۲۰ سال اخیر، اکنون به بالاترین میزان رسیده است، مالیات بر درآمد قشرهای کم درآمد کم شده است، مالیات بر سوخت بالاتر نرفته است و همیشه مردم طبقه پایین، هزینه سیاست های حزب کارگر را داده اند ."

 

از میان پیشنهادهای ارائه شده به پارلمان انگلیس، رئیس مجلس که در انگلیس سخنگو خوانده می شود، اعلام کرد: پنج پیشنهاد را به رای می گذارد که مهمترین آن پیشنهادی است که دولت را موظف می کند در صورتیکه که توافق اصلاح شده اش درباره چگونگی خروج هم رای نیاورد، مهلت خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (را که نهم فروردین ۱۳۹۸ یعنی یک ماه دیگر به پایان می رسد) تمدید کند که دولت با اینکه معتقداست تمدید مشکلی را حل نمی کند ،آن را پذیرفت . 

 

موضوعی که سران آلمان و فرانسه نیز تلویحا موافقت خود را با آن اعلام کردند، هر چند که "امانوئل مکرون" رئیس جمهور فرانسه موضع سختگیرانه تری درباره آن گرفت و اعلام کرد: تنها در صورتی با این پیشنهاد موافقت می کند که دولت بریتانیا برای دست یابی به توافق پیشنهاد مشخصی ارائه کند.

 

این در حالی است که هر گونه تغییر در توافق دولت انگلیس با اتحادیه اروپا نیازمند تائید ۲۷ کشور دیگر عضو اتحادیه اروپاست.

 

خروج انگلیس از اتحادیه اروپا که اول آسان می نمود روز به روز مشکل هایش را آشکارتر کرده است. 

 

دو و نیم سال پس از همه پرسی که نشان داد کمی بیش از نیمی از رای دهندگان ( حدود ۵۲ درصد) با جدایی کشورشان از اتحادیه اروپا موافقند و حدود دو سال پس اعلام رسمی این موضوع به اتحادیه اروپا، دولت انگلیس هنوز نتوانسته است توافق مورد قبول همگان ارائه دهد.

 

همزمان با افزایش تنش ها در داخل پارلمان انگلیس ، فضای بیرونی پارلمان انگلیس هم صحنه صف آرایی و رویارویی موافقان و مخالفان برگزیت شده است و هر کدام با همه توان از دولت و پارلمان انگلیس می خواهند به خواست آنان توجه کنند. 

 

یک شهروند انگلیسی موافق جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا به ما گفت : خواست اصلی ما این است که بر اساس نتیجه همه پرسی عمل و انگلیس از اتحادیه اروپا خارج شود.

 

وی افزود: اگر دولت به این خواست آنان عمل نکند با اینکه دموکراسی را زیر سوال برده این خطر را هم ایجاد می کند که مردم به نافرمانی اجتماعی و اقدامات خشونت بار دست بزنند که در این صورت پیامدهای آن غیر قابل پیش بینی خواهد بود . 

 

در مقابل طرفداران ماندن در اتحادیه اروپا جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا را فاجعه بار می دانند.  در حالی که قرار است دولت انگلیس در ۹ فروردین ۱۳۹۸ این کشور را از اتحادیه اروپا خارج کند، بعید است بتواند تفرقه را از دولت، مجلس، احزاب سیاسی و جامعه این کشور هم تا آن زمان، بیرون آورد.

 

یورونیوز در این باره نوشته است: 

ترزا مِی، نخست وزیر بریتانیا روز چهارشنبه از نمایندگان پارلمان بریتانیا خواست که در صورت مخالفت دوباره آنها با توافق انجام شده میان او و اتحادیه اروپا در مورد برکسیت، به طرحی رای دهند که به او اجازه می‌دهد، موعد آغاز خروج این کشور از اتحادیه اروپا را از تاریخ فعلی که ۲۹ ماه مارس است، به تاریخ دیگری موکول کند.

 

بر اساس این طرح، خانم می روز ۱۲ ماه مارس یا بعدتر از آن، نسخه اصلاح شده توافق بریتانیا و اتحادیه اروپا را برای اجرای برکسیت به معرض رای نمایندگان خواهد گذاشت.

 

در صورتی که نسخه جدید نیز توسط پارلمان رد شود، خانم می یک روز بعد، طرح خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا را مطرح خواهد کرد. اما اگر این طرح نیز با مخالفت نمایندگان مواجه شود، آن گاه نخست وزیر بریتانیا در تاریخ ۱۴ ماه مارس، ایده تعویق کوتاه‌مدت خروج این کشور از اتحادیه اروپا را به معرض رای پارلمان خواهد گذاشت.

 

خانم می تاکید کرد خود او با این ایده به شدت مخالف است.

 

او تاکنون با تهدید به استعفا و انحلال دولت در مقابل تهدید خروج بدون توافق بریتانیا از اتحادیه اروپا مقاومت کرده و به نظر می‌رسد از این حربه بار دیگر نیز استفاده کند.

 

البته تعویق برکسیت نیز نیازمند انجام توافق تازه با اتحادیه اروپا خواهد بود.

 

توافق اولیه بریتانیا و اتحادیه اروپا برای اجرای برکسیت در ماه ژانویه گذشته از سوی پارلمان این کشور رد شد.

 

 اعلام آمادگی آلمان و فرانسه برای تعویق تاریخ برگزیت
به گزارش تسنیم به نقل از هفته نامه "اشپیگل"، "آنگلا مرکل"، صدر اعظم آلمان و "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه برای به تعویق انداختن تاریخ برگزیت به درخواست انگلیس اعلام آمادگی کردند. این دو مقام اروپایی البته مذاکرات مجدد درباره توافق برگزیت را رد کردند.

 

"آنگلا مرکل"، در دیدار با "امانوئل ماکرون" در پاریس اعلام کرد که اگر انگلیس زمان بیشتری نیاز داشته باشد ما از این امر اجتناب نمی کنیم. ما البته همزمان کاملا در این باره اتفاق نظر داریم که توافق برگزیت همچنان معتبر است.

 

مرکل همچنین تصریح کرد که با ترزا می، نخست وزیر انگلیس در حاشیه نشست اتحادیه اروپا با اتحادیه عرب در مصر گفتگو کرده است. وی افزود: ما طبیعتا برای خروج منظم انگلیس از اتحادیه اروپا تلاش می کنیم. ما درباره چنین گامی متاسفیم اما این یک واقعیت است و ما باید حالا یک راه حل خوب پیدا کنیم.

 

ماکرون نیز در این دیدار تصریح کرد که حالا زمان آن است که انگلیس تصمیم بگیرد. برای تمدید تاریخ برگزیت باید یک دیدگاه شفاف و روشن وجود داشته باشد. ما در این باره اتفاق نظر داریم که اگر انگلیس زمان بیشتری نیاز داشته باشد توافق برگزیت نمی تواند از نو مورد مذاکره قرار گیرد.

 

ترزا می، نخست وزیر انگلیس روز گذشته برای اولین بار اعتراف کرد که لندن می تواند بعد از تاریخ مقرر ۲۹ ماه مارس هم اتحادیه اروپا را ترک کند. وی اظهار داشت که در پارلمان انگلیس درباره تعویق تاریخ برگزیت رای گیری خواهد کرد. اگر طرح برگزیت ترزا می تا ۱۲ ماه مارس بار دیگر در پارلمان انگلیس شکست بخورد ترزا می می خواهد نمایندگان را بر سر دوراهی انتخاب بین خروج نامنظم از اتحادیه اروپا و یا یک تمدید کوتاه مدت تاریخ برگزیت قرار دهد.

 

 

  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش