یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۲۱ - ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۴۲۹۸
بین الملل

پیامدهای تبرئه شدن دونالد ترامپ از موضوع دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶

دونالد ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
کشمکش‌های مداوم میان دموکرات‌ها و دونالد ترامپ بر سر موضوعات مختلف، پس از انتشار گزارش بازرس مولر درخصوص احتمال تبانی کارزار انتخاباتی ترامپ با روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶، وارد مسیر جدیدی شد.

دموکرات‌ها از همان زمان با روی کار آمدن ترامپ در کاخ سفید، اهرم فشار پرقدرت موسوم به «روسیه گیت» را بالای سر ترامپ نگه داشته و همواره به افکار عمومی این چنین القاء می‌کردند که روشن شدن این موضوع می‌تواند خط بطلانی بر دوران ریاست‌جمهوری ترامپ باشد.

 

در همین راستا و در حالی که موضوع «روسیه گیت» بیش از هر زمان دیگری با التهابات خاص خود در محافل سیاسی و اجتماعی آمریکا دنبال می‌شد، به ناگهان گزارش بازرس مولر درخصوص عدم وجود نشانه‌هایی از دخالت تیم ترامپ در همکاری با روسیه به مثابه آب سردی بر پیکر دموکرات‌های آمریکایی نشست. متعاقب این ماجرا، دموکرات‌ها به صورت هراسان ضمن محکوم کردن ویلیام بار دادستان کل به دروغگویی، اعلام کردند که وی جمع‌بندی بحث‌برانگیزی در خصوص گزارش ۴۴۸ صفحه‌ای رابرت مولر داشته و در حالی که گزارش بازرس ویژه دو سال به طول انجامیده، دادستان کل در ظرف ۴۸ ساعت، ترامپ را از اتهاماتش تبرئه کرده است.

 

در همین رابطه، بنابر گزارشی که یورونیوز منتشر کرده، نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان و جرالد نادلر رئیس کمیته قضایی کنگره، دادستان کل ایالات متحده را به دروغگویی متهم کرده و وی را به اقدامات قضایی تهدید کردند. این در حالی است که ویلیام بار برای پاسخ به سوال قانون‌گذاران در کنگره حاضر شده، اما گفته می‌شود که هیچ سخنی از نامه رابرت مولر مبنی بر اینکه وی به بخش‌های مهمی از گزارش بازرس ویژه توجهی نکرده، به میان نیاورده است.

 

هدیه دموکرات‌ها به ترامپ برای انتخابات ۲۰۲۰

در چنین شرایطی و در حالی که گفته می‌شود دموکرات‌ها به رغم اکثریت‌شان در کنگره دارای اختلافات اساسی در خصوص استیضاح ترامپ بوده و در موارد مهمی ناچار به عقب‌نشینی در مقابل رئیس‌جمهوری شده‌اند، تبرئه شدن ترامپ در موضوع «روسیه گیت»، از دید ناظران نه تنها ضربه سختی به استراتژی آنها وارد کرده، بلکه هدیه‌ای بوده که در آستانه انتخابات ۲۰۲۰ تقدیم رئیس‌جمهوری شده است.

 

در همین راستا، هفته گذشته نوام چامسکی فیلسوف و زبانشناس مشهور آمریکایی طی گفت‌وگویی با سایت Truthdig، تصریح کرد: دموکرات‌ها در حال کمک کردن به ترامپ هستند. به موضوع «روسیه گیت» توجه کنید. معلوم نیست این همه جنجال برای چه بود؟ در حالی که خودشان می‌دانستند مدارک روشنی درباره دخالت روسیه در انتخابات ندارند. اگر هم روس‌ها در انتخابات سال ۲۰۱۶ دخالتی داشتند، این امر بسیار کمتر از مداخله اسرائیلی‌ها در انتخابات آمریکا است. یعنی مسکو هر اقدامی هم صورت داده باشد، در مقابل اقدامات اسرائیل بسیار ناچیز است.

 

به همین دلیل دموکرات‌ها همه چیز را بر روی مسئله دخالت روسیه در انتخابات سرمایه‌گذاری کردند که این امر هدیه‌ای بزرگ به ترامپ بود. در واقع آنها در مورد موضوعات اصلی مانند تغییرات آب و هوایی، گرم شدن زمین و سلاح‌های هسته‌ای تمرکز چندانی نداشته و تنها به دنبل مسائل حاشیه‌ای برای موفقیت‌های سیاسی مقطعی هستند. به همین دلیل بسیار متحمل است که از هم اکنون انتخابات ۲۰۲۰ را به ترامپ واگذار کرده باشند.

 

قدم بعدی دموکرات‌ها چیست؟

به همین دلیل درحالی که درخصوص مقابله با ترامپ در جبهه دموکرات‌ها شکاف ایجاد شده و نتایج نظرسنجی‌ها نیز نشان می‌دهد که بیش از دو سوم آمریکایی‌ها مخالف استیضاح رئیس‌جمهوری هستند، ناظران معتقدند که دموکرات‌ها پس از ضربه سخت «روسیه گیت» و هدر رفتن سرمایه اصلی‌شان برای از میان برداشتن دونالد ترامپ در سال ۲۰۲۰، از هم اکنون به فکر گشودن پرونده‌هایی جدیدتر هستند. آنها علاوه بر اینکه تلاش می‌کنند از طریق کنگره که اکثریت آن را بر عهده دارد سد راه ترامپ شوند، قصد دارند مواردی مانند وضعیت مالیاتی و نیز فعالیت‌های تجاری او را مورد بررسی قرار دهند.

 

این در حالی است که رئیس ایالات متحده آمریکا هنوز چند پرونده باز دیگر هم دارد. از جمله پرونده پرداخت حق‌السکوت به دو زن در جریان رقابت‌های انتخاباتی که از سوی مایکل کوهن، وکیل سابق ترامپ افشاء شده و تلاش داجر استون، مشاور سابق رئیس جمهوری برای تاثیرگذاری بر تحقیقات رابرت مولر. همچنین پل مانافورت، رئیس ستاد انتخاباتی ترامپ نیز سال گذشته به ۸ مورد تخلف بانکی و مالیاتی محکوم شد. بنابراین دموکرات‌ها امیدوارند که تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ میلادی از خلال بررسی پرونده مالیاتی ترامپ نیز شواهدی مبنی بر محکومیت او پیدا کنند؛ امری که هم اکنون و با توجه به فضای کنونی آمریکا بعید به نظر می‌رسد که بتواند جلوی حرکت ماشین سیاسی قدرتمند‌ جمهوری‌خواهان در شرایط فعلی را بگیرد.

 

محمدرضا ستاری

 

 

ebtekarnews.com
  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش