به گزارش روز سه شنبه رسانه های پاکستان: عمران خان در همایش بین المللی پیروان مذهب سیک در شهر لاهور افزود: پاکستان و هند دو کشور اتمی هستند وهرگونه تشدید تنش ها میان آنان به نفع جامعه جهانی نخواهد بود.
وی با رد ایده استفاده از گزینه جنگ، تاکید کرد: پاکستان به استفاده از راهکار جنگ برای حل مسائل اعتقادی ندارد.
عمران خان اظهار داشت: حتی آنانی که با ایجاد جنگ درصدد حل مشکلات بودند به رغم پیروزی، با شکست روبرو شدند زیرا سال ها طول می کشد تا تلفات جنگ جبران شود.
نخست وزیر پاکستان تاکید کرد: مناقشه کشمیر از طریق مذاکرات قابل حل است زیرا جنگ هرگز راه حل درست برای رسیدگی به این مسئله نیست.
وزارت امور خارجه پاکستان روز گذشته اعلام کرد: هیچ تغییری در سیاست هستهای این کشور صورت نگرفته و اظهارات اخیر نخست وزیر پاکستان در این خصوص اشتباه تفسیر شده است.
این وزارتخانه با صدور بیانیهای اعلام کرد: رویکرد اتمی اسلام آباد تغییر نکرده و این کشور هرگز به دنبال نزاع هستهای با کشور همسایه یعنی هند نیست.
عمران خان هفته گذشته مذاکره با هند را به لغو تصمیم دهلینو درباره وضع کشمیر مشروط کرد و هشدار داد: سایه تهدید رویارویی هستهای بر شبه قاره سنگینی میکند.
همزمان با تشدید اوضاع کشمیر که باعث صف آرایی مجدد پاکستان و هند برای چندمین بار طی ماه های اخیر شده، بسیاری از کشورهای جهان و نهادهای بین المللی از جمله اندیشکده ها ضمن هشدار جدی نسبت به بالا رفتن امکان رویارویی میان رقبای هسته ای در جنوب آسیا، بر ضرورت ازسرگیری مذاکرات میان اسلام آباد و دهلی نو تاکید دارند.
تشدید تنش ها دیپلماتیک میان پاکستان و هند بر سر کشمیر به اواسط ماه گذشته برمی گردد. دولت دهلی نو در آن روز از لغو اصل امتیازات ویژه کشمیر تحت کنترل هند که در قانون اساسی این کشور برای این منطقه در نظر گرفته شده بود، خبر داد.
طبق اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند، منطقه جامو و کشمیر به جز در مسایل دفاعی و امور خارجی، در مسایل داخلی از خودمختاری برخوردار بودند.
پاکستان و هند، کشمیر دارای اکثریت مسلمان نشین را بخشی از قلمرو خودشان می دانند. این دو کشور در گذشته دو بار بر سر کشمیر با یکدیگر جنگ کردند.
پس از لغو اختیارات ویژه منطقه کشمیر از سوی هند، پاکستان مبادلات تجاری و فرهنگی با هند را قطع، سفیر هند را اخراج کرد و سطح تعاملات دیپلماتیک میان دو کشور را کاهش داد.
- 11
- 2