به گزارش تسنیم، روزنامه «راسیسکایا گازیتا» نوشت: "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه ایجاد یک سازمان تخصصی برای حل و فصل مشکلات به وجود آمده در تنگه هرمز را بعید ندانست.
پوتین در سخنان خود در جریان مباحثات برگزار شده در «اجلاس اقتصادی شرق» که در شهر ولادیوستوک روسیه، گفت: «با توجه به توسعه نیروهای نظامی و ناوگان نظامی-دریایی ما و بطور کلی از لحاظ نظامی-فنی حضور نظامی روسیه در این منطقه (تنگه هرمز) مشکلی برای ما نخواهد بود. مسئله اینجاست که تمامی این اقدامات باید موثر بوده و به حل و فصل اوضاع و افزایش سطح امنیت در منطقه خلیج فارس و به خصوص در تنگه هرمز منجر شود.»
وی افزود: «چند سال قبل روسیه ابتکارعمل ایجاد مکانیسمی بین المللی با توجه به منافع همه کشورهای منطقه و طرفینی که به عادی سازی اوضاع در این مسیر دریایی (تنگه هرمز) علاقهمند هستند را مطرح کرد. صحبت بر سر مشارکت روسیه، کشورهای آسیایی و حتی آمریکاست و در آینده نزدیک این مسئله میتواند حتی به تشکیل یک ساختار بین المللی تخصصی در این باره منجر شود.»
به گفته وی، مقامات مسکو این مسئله را با همتایان خود، از جمله شرکای چینی مورد بررسی قرار داده و خواهد داد.
رئیس جمهوری روسیه تاکید کرد که این کشور بدون تردید علاقه مند است تا وخامت اوضاع در این منطقه کاهش یافته و همه نقش آفرینان در روند حل و فصل مشکلات، از جمله مسائل مربوط به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در برنامه هستهای ایران، بر اساس اسناد بین المللی که از سوی قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل مورد تایید قرار گرفته، مشارکت داشته باشند.
روسیه در استقرار موشکهای برد متوسط پیشقدم نخواهد بود
ولادیمیر پوتین همچنین اعلام کرد که این کشور در استقرار موشکهای ممنوع شده در چارچوب پیمان نابودی موشکهای دارای برد متوسط و کوتاهتر پیشقدم نخواهد شد، البته چنین موشکهایی را تولید میکند، ولی مستقر نخواهد کرد.
وی گفت: «ما از قبل علناً اعلام کردهایم که پس از آن که آمریکاییها چنین موشک هایی را آزمایش کردند، مسلماً ما چنین موشکهایی را تولید خواهیم کرد ولی تا زمانی که سیستمهای موشکی آمریکایی با استفاده از این نوع موشکها استقرار زمینی پیدا نکرده باشند ،دست به چنین اقدامی نخواهیم زد.»
پوتین افزود: « اظهارات رئیس پنتاگون درباره اینکه آمریکا آماده است تا موشکهای برد متوسط را در خاک ژاپن و کره جنوبی مستقر کند، باعث خرسندی روسیه نشده و مسلماً نگرانیهای مشخصی در این باره وجود دارد. اگر بخواهم صادقانه بگویم این مسئله بارها در مذاکرات ما با شیزو آبه، نخست وزیر ژاپن، حتی قبل از تولید آنها توسط آمریکاییها مطرح شده است.»
رئیس جمهوری روسیه تاکید کرد اگر موشکهای آمریکایی در خاک ژاپن و کره جنوبی استقرار پیدا کنند، قطعاً این مسئله به بهانه متوقف کردن تهدیدات از جانب کره شمالی خواهد بود، ولی این چنین اقدامی برای ما مشکل خاص و قابل توجهی به وجود نخواهد آورد، برای این که سیستمهای موشکی ما بخشهای قابل توجهی از خاک روسیه از جمله شرق دور را تحت پوشش قابل اطمینان قرار خواهند داد.
وی یادآور شد که خروج آمریکا از پیمان موشکی اقدامی غیرسازنده بوده و استقرار امنیت بین المللی و رژیم کنترل تسلیحات را از بین برده است.
پیشنهاد پوتین به ترامپ درباره خرید تسلیحات نظامی جدید، ازجمله سلاحهای مافوق صوت
ولادیمیر پوتین همچنین اعلام کرد که در جریان دیدار آخر خود با دونالد ترامپ، همتای آمریکایی خود در اوسکای ژاپن، به وی پیشنهاد کرده تا تسلیحات نظامی جدید، از جمله سلاحهای مافوق صوت که هیچ یک از کشورهای دیگر جهان، از جمله خود ایالات متحده آنها را در اختیار ندارند، را از روسیه خریداری کند، ولی ایالات متحده اعلام کرده که خود قصد دارد تولید سلاحهای مشابه را آغاز کنند. به گفته وی، در هر صورت روسیه آمادگی دارد تا در باره این مسئله گفتوگو کند، البته تاکنون پاسخ مشخص از سوی طرف آمریکایی دریافت نکرده است.
رئیس جمهوری روسیه همچنین اعلام کرد که کشور ترکیه پس از خرید سامانههای موشکی اس-۴۰۰ میتواند با اطمینان امنیت آسمان خود را تامین کند و بطور کلی نقش ترکیه در مسائل بین المللی و منطقهای افزایش پیدا میکند.
ولادیمیر پوتین همچنین گفت که مخالفتی با از سرگیری ترکیب گروه ۸ ندارد و روسیه آمادگی دارد تا میزبان رهبران کشورهای عضو این باشگاه باشد. به گفته وی، طبق قوانین داخلی این گروه، میزبانی دورهای این گروه برعهده روسیه است و مسکو با خوشحالی در انتظار پذیرا شدن سران این کشورها خواهد بود.
- 4
- 5