به گزارش فارس، صبح یکشنبه گروهی از معترضان هنگکنگی با تجمع در برابر کنسولگری آمریکا، از آمریکا خواستند برای «نجات» آنها، مداخله کند.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، در این تجمع، معترضان با در دست گرفتن پرچم آمریکا خطاب به ترامپ گفتند: «هنگکنگ را آزاد کن».
در برخی از پلاکاردهایی که این افراد به دست داشتند، ترامپ در حالی به تصویر کشیده شده بود که با تجهیزات نظامی هنگکنگ را فتح کرده است.
در جریان اعتراضاتی که چند ماه است که در هنگکنگ در جریان است، بسیاری از معترضان پرچم آمریکا و انگلیس به دست داشتهاند.
پیش از این وزارت خارجه چین با انتشار اسنادی، افشا کرده بود که مقامهای کنسولگری آمریکا در هنگکنگ به صورت مخفیانه با سران اعتراضات، از جمله رهبران یک جنبش جداییطلب، دیدار و هماهنگی دارند.
پکن از واشنگتن خواسته است تا «دست سیاهش» را از هنگکنگ خارج کند.
«مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا روز شنبه خواستار خویشتنداری چین در برابر این معترضان شده بود.
ناآرامیها در هنگکنگ از نهم خرداد ماه و در اعتراض به تصویب لایحه استرداد مجرمین در مجلس این کشور آغاز شد. این لایحه استرداد مجرمان به چین را میسر میکرد، اما به گفته معترضان موجب به خطر افتادن استقلال هنگکنگ میشد.
با وجود آنکه این لایحه همان ابتدا تعلیق و هفته گذشته به کلی لغو شد، معترضان هنگ کنگ همچنان به تظاهرات خشن خود که بر اساس شواهد محکمی، آمریکا نیز در آن نقش دارد، ادامه دادند و خواستار حقوق و آزادیهای بیشتری شدند.
کارگروه اقدام مالی (FATF) لغو این لایحه را ضربهای به نظام مقابله با پولشویی توصیف کرده و هشدار داده است که عدم استرداد مجرمین از هنگکنگ به سرزمین اصلی چین، میتواند این منطقه را به محلی برای پولشویی بدل کند.
هنگکنگ از سال ۱۸۴۲ تا ۱۹۹۷ تحت سیطره بریتانیا بوده است، اما در سال ۱۹۹۷ و پس از پایان یافتن پیمان پیشین با بریتانیا، به جمهوری چین پیوست.
چین بارها با رد اتهام مداخله در امور هنگکنگ، رسیدگی به اعتراضات را جزو امور داخلی خود میداند. دولت چین اخیراً تهدید کرده است در مقابل آتشافروزیها و مداخلات دولتهای خارجی نظیر آمریکا و انگلیس در امور هنگکنگ «بخششی در کار نخواهد بود».
- 13
- 5