در مالهای سراسر هنگکنگ، مردم بهطور خودجوش آهنگی را میخواندند که تبدیل به یک داستان عجیب شده است. این فقط یک آهنگ نیست. برخی میگویند این آهنگ به سرود ملی غیررسمی هنگکنگیها تبدیل شده است. هنگکنگ، شهر نیمهمستقل چینیها، برای سه ماه است که شاهد حضور معترضان طرفدار دموکراسی است که بهدلایل متعدد، از جمله کسب حق رای جهانشمول حاضر به عقبنشینی نیستند.
در مقاطع مختلف اعتراضها بهروز شدند. هر چند ابتدا برای لایحه استرداد مجرمین به چین این اعتراضها شکل گرفت اما مردم دیگر با کنار گذاشتن آن لایحه نیز آرام نشدهاند و در مقاطعی اعتراضها به خشونت نیز کشیده شد. اما در چند هفته گذشته معترضان یک وحدت تازه یافتهاند. آنها ترانه تازه سروده شدهای را که سرود ملیشان شده است میخوانند: «به هنگکنگ افتخار کن.» شبهای چهارشنبه و پنجشنبه مردم هنگکنگ با حضور در مگامالهای این دولتشهر این سرود را یکصدا خواندند. ترانهای که میگوید: «باید آزادی بر هنگکنگ سلطنت کند.»
در هفتهای که گذشت در مسابقه مقدماتی جامجهانی بین هنگکنگ و ایران، مردمی که برای تماشای مسابقه به استادیوم رفته بودند، زمانی که سرود ملی چین پخش شد، شروع به «هو» کردند و پیش از پخش سرود چین این آهنگ تازه ساختهشده را خواندند. سازنده این آهنگ که فقط نام انگلیسی خود را که توماس است در اختیار سیانان گذاشت، گفت: «یک ملودی میخواستم که بتواند معترضان را متحد کند.» سازنده این آهنگ گفت که از ترس دستگیری نمیتواند نام کامل خود را اعلام کند. او افزود: «من میتوانستم برای معترضان کلاه محافظ بخرم، میتوانستم آنها را از خشونت فیزیکی نجات دهم اما گفتم شاید بتوانم چیز بیشتری در اختیار آنها قرار دهم. چیزی روحی و معنوی. فکر کردم این آهنگ بهترین چیز برای متحد کردن مردم معترض است.»
از اواخر ماه اوت که کلیپ این آهنگ روی یوتیوب قرار گرفت بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار بیننده داشته است. ورژن ارکسترالی این آهنگ نیز تاکنون یک میلیون بازدید داشته است. آنها در کلیپ خود از دود سفید استفاده میکنند که سمبلی از گاز اشکآوری است که به سوی معترضان پرتاب میشود. برخی از معترضان میگویند که این ترانه و آهنگ به سرود ملی هنگکنگ تبدیل شده است. هنگکنگیها یک ملت نیستند و جزئی از چین بهحساب میآیند اما با قوانین جداگانهای زندگی میکنند که به آن «یک ملت و دو نظام» میگویند.
پکن نیز بهشدت روی مباحث ملیگرایانه حساس است. زمانی که پرچم چین از سوی معترضان به زمین انداخته شد، رسانههای تحت حاکمیت چین مانند گلوبالتایمز آنها را مشتی افراد «رادیکال» خواند. اوایل این ماه هم سخنگوی دفتر هنگکنگ و ماکائو اذعان کرد که معترضان در داخل هنگکنگ بهدنبال استقلال هستند. موضوعی که چین را برآشفته و حساس خواهد کرد.
- 17
- 1