چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۶ - ۱۶ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۳۲۵۲
بین الملل

سوسیالیسم یا نومحافظه‌کاری جای میانه‌روی انگلیسی را می‌گیرد؟

کابوس بریتانیا در آستانه کریسمس

کریسمس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
سپهر سیاسی بریتانیا که برای قرن‌های متمادی مهد میانه‌روی و اجتناب از رویکرد‌های رمانتیک مرسوم در جهان خارج بوده است، امروز به همان آفت رادیکالیسم گرفتار شده است و رای‌دهندگان بریتانیایی در فاصله یک هفته تا انتخابات باید بین دو گزینه جرمی کوربین سوسیالیست و بوریس جانسون نومحافظه‌کار یکی را انتخاب کنند؛ انتخابی که می‌تواند در صورت پیروزی هر یک، جامعه بریتانیا را یا با برگزیت سخت مواجه سازد یا با برنامه‌های اقتصادی چپ. به نوشته «اکونومیست»، در برزخ سیاسی کنونی بهترین امید برای حفظ میراث میانه‌روی در بریتانیا، طیف لیبرال دموکرات‌ است.

به گزارش دنیای اقتصاد، مجله اکونومیست طرح روی جلد این هفته خود را به انتخابات هفته آتی بریتانیا اختصاص داده و می‌نویسد: رای‌دهندگان بریتانیایی مدام باید پای صندوق‌های رای بروند و هربار گزینه‌های پیش روی آنها بدتر از گذشته هستند. دو حزب محافظه‌کار و کارگر که زمانی طلایه‌داران دو تفکر راست میانه و چپ میانه بودند، طی سه دوره انتخابات اخیر پیوسته از یکدیگر دور و به دو سر طیف سیاسی نزدیک شده‌اند.

با این‌حال هفته آتی قرار است رای‌دهندگان با فاجعه‌ترین گزینه‌های ممکن مواجه شوند؛ آنها باید بین بوریس جانسون که وعده برگزیت سخت را داده است و جرمی کوربین که حزب او بنا دارد تا قواعد اقتصادی را بر اساس خط‌مشی سوسیالیستی بازنویسی کند یک نفر را انتخاب و روانه ساختمان شماره ۱۰ کنند. بوریس جانسون سابقه ریاست منفورترین دولت بریتانیا در تاریخ را در کارنامه خود ثبت کرده است و کوربین نیز نامحبوب‌ترین رهبر دولت سایه است. در روز جمعه (۱۳ دسامبر)، بریتانیایی‌های نگون‌بخت باید یکی از دو رهبر ترسناک را به‌عنوان رئیس دولت خود انتخاب کنند.

در انتخابات گذشته، نخستین نشانه‌های جدی روی کار آمدن تندروها رویت شدند و امروز مانیفست‌های دوطرف بسیار شدیدتر از دو سال پیش هستند. در سال ۲۰۱۷، خط‌مشی حزب کارگر در اشل جریان اصلی چپ اروپا بود و امروز اما بنا دارد ۱۰ درصد از سهام ابرشرکت‌ها را تصاحب کند تا درآمدهای عاید از آن را نه به کارگرانی که باید ذی‌نفعان اصلی باشند، بلکه وارد خزانه دولت کند.

فهرست شرکت‌هایی که از این رو قرار است ملی شوند همچنان در حال طولانی شدن است و داروهایی که اکنون دریافت آنها نیازی به نسخه پزشک ندارند امکان دارد وادار به کسب مجوز شوند. به علاوه بار افزایش هزینه‌های دولت هم قرار است بر دوش ثروتمندان و دریافت مالیات از شرکت‌هایی بیفتد که نرخ آن را از کمترین میزان در بین کشورهای گروه هفت، به بیشترین برساند. حزب کارگر به رهبری کوربین قرار است تلاشی را برای حل معضلات قرن بیست و یکم با استفاده از سیاستی انجام دهد که پیش‌تر در قرن بیستم شکست خورده است. از سوی دیگر کوربین هیچ تلاشی برای رفع نگرانی‌ها پیرامون نوع دیدگاه جهانی خود انجام نداده است.

او که یک منتقد اصلی سیاست خارجی غرب است و با حکومت‌های ایران و ونزوئلا همدردی می‌کند، در سال ۲۰۱۴ هم ناتو را مقصر حمله روسیه به اوکراین اعلام کرد. جرمی کوربین همچنین اقدامی را برای مقابله با احساسات یهودستیزی که در حزبش ریشه کرده انجام نداده است. به‌علاوه او به‌طور تلویحی وعده برگزاری رفراندوم دوم را برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا داده است؛ تصمیمی که ما (اکونومیست) بارها در نقد آن استدلال کرده‌ایم و از این رو این مجله نمی‌تواند از حزب کارگر حمایت کند. اما در سوی دیگر، محافظه‌کارانی هستند که از زمان انتخابات ۲۰۱۷، ترسناک‌تر شده‌اند. بوریس جانسون، توافق برگزیتی را که ترزا می با اتحادیه اروپا به دست آورده بوده، کنار زده و یک توافق بدتر حاصل کرده است که در آن پروتکل حصار ایرلند شمالی حذف شده است.

در هر صورت جامعه امروز بریتانیا تا حدی خسته و درمانده از نمایش مفتضحانه برگزیت است که تنها وعده پایان دادن به روند برگزیت توسط جانسون کافی است تا رای لازم را برای او به همراه بیاورد. اما او قرار است چنین وعده‌ای را عملی کند. پس از اینکه خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در اوایل سال آتی عملی شود، روند دستیابی به یک توافق تجاری کلید می‌خورد. جانسون مدعی است که یا تا پایان ۲۰۲۰ به این توافق دست خواهد یافت یا بدون آن اتحادیه را ترک می‌کند. با این حال هنوز هیچ‌گونه توافق تجاری روی میز نیست.

مثبت‌ترین تخمین‌ها پیش‌بینی کرده‌اند که خروج بدون توافق می‌تواند تا ۸ درصد درآمد بریتانیایی‌ها را کاهش دهد. برگزیت اما تنها مشکل جانسون نیست و رویکرد جدید او موجب شده است تا میانه‌روها کنار زده شوند و حزب محافظه‌کار که زمانی از منظر اجتماعی و اقتصادی لیبرال بود به یک حزب مداخله‌گر اقتصادی و محافظه‌کار فرهنگی بدل شود. اما بهترین امید بریتانیا برای برون‌رفت از دوقطبی تاریک انتخابات آتی را باید طیف لیبرال دموکرات‌ها با رویکرد میانه‌روی قلمداد کرد که نه به‌دنبال خروج سخت از اتحادیه اروپا هستند، و نه طرح‌های چپ‌گرایانه حزب کارگر را دنبال خواهند کرد.

کریسمس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش