این کاهش نیرو با تأخیر افزون بر یکساله از تصویب قانون منع حضور نیروهای خارجی و اشغالگر در عراق توسط مجلس این کشور صورت می گیرد.
بر اساس اطلاعات منتشره دولت عراق، شمار نیروهای آمریکایی خارج شده امروز در حدود دو هزار و ۵۰۰ نفر برآورده شده است اما با توجه به اینکه دولت عراق راساً هیچ دخالتی در روند انتقال و جابجایی اشغالگران ندارد، گمان می رود این عدد بیشتر از تعداد اعلام شده باشد.
در همین پیوند، کانال تلگرامی "صابرین نیوز" با انتشار خبر بازگشت نیروهای آمریکایی به پایگاهی در تگزاس، شمار نیروهای انتقال داده شده را "زیاد" توصیف کرد اما به تعداد دقیق آنها اشاره نکرد.
این نیروها در پایگاه "الحریر" واقع در شمال اربیل حضور داشتند که حدود یکماه پیش مورد حمله موشکی قرار گرفت و شلیک سه راکت به مکانی که براساس اعلام آمریکایی ها "نزدیکی محل استقرار نیروهای آمریکا" عنوان شده بود، "دستکم هشت زخمی و یک کشته" بر جای گذاشت.
کشته شده این حمله بنا به گفته فرمانده پایگاه "یک پیمانکار غیرنظامی" بود که بر اثر "حمله قلبی" ناشی از حمله جان سپرد.
نیروهای آمریکا و ناتو با عنوان خود ساخته "ائتلاف بین المللی علیه داعش" به رغم گذشت بیش از یکسال از تصویب قانون ممنوعیت حضورشان در عراق توسط مجلس این کشور، به بهانه آنچه "آموزش نظامی" می خوانند از اجرای قانون و ترک کشور سر باز زده اند.
این حضور در حالی علیه داعش عنوان شده که بیشترین فعالیت این گروهک تروریستی در استانهای اشغالی عراق است که نیروهای نظامی آمریکایی در آنها حضور گسترده دارند.
طالبان: نیروهای خارجی نروند، حملات علیه آنها را آغاز میکنیم
گروه طالبان روز جمعه در بیانیهای هشدار داد در صورتی که آمریکا به تعهدات خود مبنی بر خروج نیروهای نظامی از افغانستان از ابتدای ماه می (۱۱ اردیبهشت) پایبند نباشد، حملات خود علیه نیروهای خارجی را از سر میگیرد.
به گزارش رویترز، در بیانیه طالبان آمده است: در صورتی که آمریکا به توافق سال گذشته خود مبنی بر خروج نیروهای نظامی خارجی از خاک افغانستان پایبند نباشد، مجبور خواهیم شد تا به جهاد و مبارزه مسلحانه علیه نیروهای خارجی تا آزادسازی کشورمان ادامه بدهیم.
پیش تر جو بایدن رییس جمهور آمریکا گفته بود که پایبندی به زمان خروج از افغانستان در اول ماه می دشوار خواهد بود؛ اما نیروهای آمریکایی از آنجا به شکل ایمن و منظم خارج می شوند.
براساس توافقنامه دوحه بین طالبان و آمریکا قرار است در اول ماه می تمام نیروهای خارجی افغانستان را ترک کنند اما به گفته رییس جمهوری آمریکا از نگاه فنی خارج کردن تمام نیروهای آمریکایی تا این مدت ناممکن است.
در همین حال «محمد نعیم» سخنگوی دفتر سیاسی طالبان گفت که اظهارات مقام های آمریکایی در خصوص زمان خروج از افغانستان مبهم است.
وی افزود: ما به تعهدات خود پایبند هستیم و واشنگتن نیز باید به تعهدات خود پایبند باشد و خروج نیروهای خارجی از افغانستان محور اصلی توافق دوحه است.
شبکه ان بی سی نیوز روز پنجشنبه به نقل از دو منبع آگاه گزارش داد که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا برغم توافق صورت گرفته در دولت پیشین این کشور برای عقب نشینی نیروهای واشنگتن تا روز اول می، تمدید حضور آنها تا ماه نوامبر (۱۰ آبان ۱۴۰۰) را بررسی میکند.
بایدن در گفتوگوهای اخیر با اعضای تیم امنیت ملی خود با اقدامات وزارت دفاع برای حفظ نیروهای آمریکایی در افغانستان تا بعد از روز اول می مخالفت کرد. اما وی ترغیب شد تا تمدید ۶ ماهه حضور نیروهای آمریکایی را بررسی کند.
- 17
- 1