به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، طارق البیطار، قاضی تحقیقات درباره انفجار بندر بیروت اسامی کشورهایی که از آنها خواسته تصاویر ماهوارهای خود را درباره این حادثه در اختیار دولت قرار دهند، اعلام نکرد.
نزدیک به ۳۰۰۰ تن نیترات آمونیوم که به شدت قابلیت انفجار دارد و در ساخت کود استفاده می شود به شکل نادرستی سالها در بندر بیروت انبار شده بود.
انفجار فاجعه آمیزی که چهارم اوت ۲۰۲۰ رخ داد به کشته شدن ۲۱۱ تن و زخمی شدن بیش از ۶۰۰۰ تن منجر شد و خرابیهای زیادی در بیروت برجای گذاشت.
چند روز پس از انفجار، میشل عون، رئیس جمهوری لبنان اعلام کرد، از فرانسه درخواست کرده تصاویر ماهوارهای مربوط به این حادثه را در اختیارش بگذارد تا مشخص شود که در زمان وقوع حادثه هواپیمایی یا موشکی در آسمان لبنان وجود داشته است یا خیر.
حسان دیاب، نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان هم گفته بود، پس از انفجار از رئیس جمهوری فرانسه خواسته تصاویر ماهوارهای قبل و بعد انفجار بندر را ارائه دهد.
۹ ماه از وقوع این حادثه میگذرد اما هنوز مشخص نیست که دلیل آتش سوزی اول در انبار چه بود که به انفجار منجر شد و اینکه چه کسی مسوول انبار بندر بیروت است.
البیطار در ماه فوریه پس از برکناری قاضی تحقیقات قبلی برای هدایت این تحقیقات تعیین شد.
خبرگزاری رسمی لبنان اعلام کرد، البیطار به زودی استیضاح شاهدان را که قبلا بازجویی نشدهاند، آغاز خواهد کرد.
همچنین خانوادههای قربانیان انفجار بندر بیروت به مناسبت گذشت ۹ ماه از وقوع این حادثه در مقابل بندر تجمع کردند.
ابراهیم حطیط، سخنگوی این خانوادهها در این تجمع در سخنرانی خود خطاب به سیاستمداران کشورش گفت: همه شما پیش ما در انفجار بندر بیروت متهم هستید مگر اینکه عکس آن ثابت شود.
وی افزود: دست از دستگاه قضایی مخصوصا درمورد پرونده ما بکشید زیرا این پرونده مشمول سیاسی کاری و اتلاف وقت نخواهد شد.
این خانوادهها تهدید کردند که زمان اقدامات مسالمت آمیز و مودبانه گذشته و هر کاری را باید از آنها انتظار داشت.
جورج عازار از کمپین "قصاص اکنون" گفت، فشار سیاسی تحقیقات را از مسیر طبیعی خود خارج می کند این همان اتفاقی است که در زمان قاضی فادی الصوان، مسوول تحقیقات درباره انفجار بندر بیروت افتاد و اکنون هم با قاضی تحقیقات طارق البیطار تکرار می شود.
- 17
- 5