چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۸:۲۱ - ۲۶ آذر ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۹۱۵۱۱
خاورمیانه

سفارت سوریه در آمریکا بازگشایی می‌شود/ بزودی سفارت ایران در سوریه فعالیت خود را آغاز می‌کند

سفارت سوریه در آمریکا,رواسط سوریه با ایران و آمریکا
سفارت دمشق در واشنگتن روز سه‌شنبه بعد از ۱۰ سال بازگشایی خواهد شد.

به گزارش فارس، خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد: منابعی در میان شورشیان حاکم بر دمشق به تلویزیون سوریه گفته‌اند که سفارت این کشور در آمریکا روز سه شنبه بازگشایی خواهد شد.

سفارت سوریه در واشنگتن از سال ۲۰۱۴ و به دنبال جنگ داخلی سوریه و حمایت آمریکا از تروریست‌های سوری و تعلیق روابط دو کشور تعطیل شده بود.

این درحالیست که گروه تحریر الشام که کنترل دمشق را در اختیار دارد همچنان از سوی دولت آمریکا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته می‌شود.

***

سفارت ایران در سوریه به‌زودی فعالیت خود را آغاز می‌کند

حسین اکبری سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه گفت: سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه به‌ زودی فعالیت خود را آغاز می‌کند.

اکبری در گفت وگویی درباره آخرین تحولات سوریه، افزود: هیچ‌کس انتظار نداشت که این تحولات با چنین سرعتی و در بازه زمانی بسیار کوتاهی رخ دهد. نه تنها مقامات دولتی سوریه چنین پیش‌بینی نداشتند، بلکه حتی کسانی که پشت صحنه این اتفاقات بوده و مدیریت آن را بر عهده داشتند نیز غافلگیر شدند.

سفیر ایران در سوریه اظهار کرد: حتی کسانی که عملیات را آغاز کردند، اهداف و شعارهای اولیه آنها صرفاً پاسخی به اقدامات به اصطلاح دشمن شأن بود، به عبارت دیگر چند روز پیش از آغاز عملیات، هواپیماهای سوری و روسی مقر آنها را بمباران کرده بودند و آنها با هدف انتقام از این بمباران دست به عملیات زدند.

وی خاطر نشان کرد: نکته جالب این است که این عملیات از نقطه‌ای کاملاً دور از حلب و در شمال این شهر آغاز شد؛ جایی که هدفشان تنها وارد کردن ضربه‌ای به ارتش سوریه و اعلام موفقیت در یک عملیات محدود بود. اما هنگامی که عملیات آغاز شد و ارتش سوریه برابر آنها مقاومت نکرد، این افراد تشویق شدند که عملیات را از محورهای مختلف گسترش دهند.

سفیر ایران در سوریه خاطر نشان کرد: در نهایت شهر حلب که بیش از چهار یا پنج سال برابر سقوط مقاومت کرده بود، در فرصتی بسیار کوتاه طی یک یا دو روز سقوط کرد. این اتفاق به‌قدری غیرمنتظره بود که تمامی معادلات را دستخوش تغییر کرد و شرایط را به‌طور اساسی تحت تأثیر قرار داد.

سوریه به وضعیت لیبی تبدیل نخواهد شد

وی با تاکید براینکه سوریه به وضعیت لیبی تبدیل نخواهد شد زیرا شرایط جغرافیایی و اختلافات منطقه‌ای لیبی با سوریه متفاوت است، گفت: در لیبی به دلیل وجود مناطقی مانند شرق، جنوب و شمال که تفاوت‌های آشکاری دارند، مشکلات بیشتر بر پایه این اختلافات منطقه‌ای شکل گرفته است اما در سوریه چنین اختلافات گسترده‌ای به آن شکل وجود ندارد. هرچند در سوریه نیز مشکلاتی مشابه وجود خواهد داشت، چرا که هر گروه یا منطقه‌ای به دنبال کسب حقوق خود در حکومت آینده است به عنوان مثال، منطقه سویدا به دنبال حقوق خود است، کردها نیز خواهان حقوق و سهم خود در حکومت هستند.

اکبری تاکید کرد: یکی از مشکلاتی که می‌تواند سوریه را به شرایطی مشابه لیبی نزدیک کند، ارتباطات خارجی هر گروه است به این معنا که هر یک از این گروه‌ها از حمایت طرف‌های خارجی برخوردارند؛ برخی از یک مجموعه و برخی از مجموعه‌ای دیگر حمایت می‌شوند.

رژیم صهیونیستی نمی‌خواهد در سوریه حکومتی مقتدر شکل بگیرد

وی تصریح کرد: مهمترین متغیر تأثیرگذار در این صحنه، نقش رژیم صهیونیستی است. این رژیم نمی‌خواهد در سوریه حکومتی مقتدر شکل بگیرد که تهدیدی برای آن باشد. سیاست‌های ایالات متحده نیز بر اساس منافع رژیم صهیونیستی تنظیم می‌شود. این عوامل، چالش‌های جدی هستند که هم‌اکنون پیش روی سوریه قرار دارند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: ما دقیقاً این وضعیت را پیش‌بینی کرده بودیم. حتی من در یک مصاحبه علنی اعلام کردم که اگر این افراد از شهر حُمص عبور کنند، قطعاً پیش از رسیدن به دمشق، به دلیل اینکه قصد تشکیل حکومت دارند، به سفارت‌ها تعرضی نخواهند کرد، با اقلیت‌ها کاری نخواهند داشت و حرم‌ها و ایرانیان را نیز هدف قرار نخواهند داد. این موضوع را به صورت رسمی اعلام و حتی در شبکه المیادین نیز این پیش‌بینی را مطرح کردم.

اکبری گفت: اما پیش از اینکه این افراد به پایتخت برسند، مشخص بود که برخی افراد مشکوک و ناشناس به ویژه در جنوب دمشق، اقدام به غارت می‌کنند. با توجه به شرایط موجود، پیش‌بینی من این بود که اولین مکانی که مورد هجوم قرار می‌گیرد، سفارت ما، رایزنی فرهنگی، کنسولگری و سفارت عراق خواهد بود. همین اتفاق هم افتاد. سایر مکان‌ها مورد تعرض قرار نگرفتند. خوشبختانه ما این موضوع را از قبل پیش‌بینی کرده بودیم و به همین دلیل آمادگی داشتیم.

وی افزود: من شخصاً تا شب شنبه که فردای آن سقوط دمشق رخ داد، تا ساعت ۱۱ شب به همراه بسیاری از همکارانم در سفارت حضور داشتیم. حتی ملاقات‌هایی هم داشتیم و اوضاع را از نزدیک بررسی می‌کردیم. متوجه شدیم که مصالحه‌ای میان طرفین صورت گرفته و همه‌چیز تمام شده است. به همین دلیل همان شب به همکارانم اعلام کردم که ماندن در سفارت دیگر فایده‌ای ندارد، زیرا ممکن است گروه‌های مشکوک وارد این مسائل شوند و در پی دستیابی به اسناد، تجهیزات یا امکانات خاصی باشند.

سفیر ایران در سوریه اظهار کرد: علاوه بر این، افرادی که با هدف سرقت اقدام می‌کردند نیز ممکن بود مشکلاتی ایجاد کنند، به همین دلیل تصمیم گرفتیم همه افراد مرتبط با سفارت را تخلیه و به بیروت منتقل کنیم. خوشبختانه هیچکس آسیب ندید و هیچ هزینه‌ای نیز متحمل نشدیم. این افراد اعلام کردند که هیچ مشکلی با ما ندارند. روز بعد که به دمشق رسیدند، امنیت سفارت ما را تأمین کردند؛ نرده‌ها و نگهبان‌هایی مستقر کردند و حتی اجازه نمی‌دهند کسی از سفارت عکس بگیرد.

اکبری خاطر نشان کرد: هدف ما این است که هرچه زودتر فعالیت کنسولگری را از سر بگیریم. این افراد نیز اعلام آمادگی کرده‌اند و گفته‌اند که تضمین‌های لازم را برای امنیت سفارت و سایر فعالیت‌ها ارائه خواهند داد. ما نیز به دلیل اطمینان از حفظ امنیت و جلوگیری از هرگونه آسیب احتمالی، برای مدت دو تا سه روز افراد را به بیروت منتقل کردیم. ان‌شاءالله به‌زودی سفارت فعالیت خود را مجدداً آغاز خواهد کرد.

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش