به گزارش ایرنا به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز، رویس در این باره با اشاره به این که قطر همچنان با حماس ارتباط دارد، افزود: همین امر باعث شد تا به همراه گروهی از نمایندگان کمیته امور خارجی، پیش نویس قانونی را ارائه کنیم که به موجب آن، سازمان و افراد حقیقی – حقوقی و دولت های حامی حماس تحریم شوند.»
وی ادامه داد: مفاد دیگر این طرح آن است که همه کشورهایی که از حماس حمایت مالی و دیپلماتیک کنند یا به اعضای آن پناه دهند، مشمول تحریم خواهند شد.» رئیس کمیته امورخارجی نمایندگان مجلس آمریکا در ادامه باردیگر خواستار آن شد که قطر دست از اقدامات خود (در حمایت از حماس و اخوان المسلمین) بردارد.
«نیکی هیلی» نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد نیز چهارشنبه در این خصوص گفته بود: اولویت رئیس جمهوری آمریکا در بحران قطر، توقف حمایت مالی دوحه از تروریست ها است. هیلی همچنین تاکید کرد: درست است که آمریکا در قطر پایگاه نظامی (العدیده) دارد، اما اولویت واشنگتن، توقف حمایت های مالی از تروریسم می باشد، افزون بر آن که گروه تندرو اخوان المسلمین عامل مشکلات منطقه است.
عربستان، امارات، بحرین و مصر ۱۵ خردادماه ۹۶ با متهم کردن دوحه به حمایت از تروریسم و افراط گرایی، روابط دیپلماتیک با قطر را قطع کردند و مرزهای زمینی، دریایی و هوایی خود را به روی این کشور بستند. بر اساس اعلام رسانهها، از مهم ترین خواستههای کشورهای تحریم کننده، تعطیلی شبکه خبری الجزیره، بسته شدن پایگاه نظامی ترکیه در قطر، توقف همکاری نظامی آنکارا با دوحه، کاهش روابط دیپلماتیک دوحه با تهران، قطع روابط با اخوان المسلمین، حزب الله لبنان و آنچه ارتباط با گروههای تروریستی القاعده و داعش عنوان شده است، به شمار میرود.
قطر تا دوشنبه هفته آینده (سوم جولای ۲۰۱۷) فرصت دارد تا به در خواستهای کشورهای چهارگانه پاسخ دهد.
در تازه ترین واکنش دوحه به این خواسته ها «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر امورخارجه این کشور گفت: خواسته های کشورهای عربی حاکمیت قطر را خدشه دار می کند و این مسائل غیر قابل مذاکره است.
- 9
- 1