شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۲۷ - ۳۱ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۷۸۶۴
خاورمیانه

تحلیلگر عرب:

عربستان درآستانه یک کودتای سفید است/ملک سلمان آخرین دستو را نیز صادر کرد

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه,محمد بن سلمان و ملک سلمان
عبدالباری عطوان تحلیلگر مسایل عرب در تحلیلی درباره آخرین دستور'سلمان بن عبدالعزیز' پادشاه عربستان برای تاسیس یک نهاد امنیتی جدید در این کشور نوشت: ملک سلمان آخرین دستور خود را نیز صادر کرد و آل سعود به زودی شاهد یک کودتای سفید خواهد بود.

به گزارش ایرنا، عبدالباری عطوان در تحلیل روزشنبه خود در روزنامه فرامنطقه ای رای الیوم نوشت: بر اساس اطلاعات منتشر شده در خبرگزاری رویترز « سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان که خودش را برای ترک کشور به منظور سپری کردن تعطیلاتی طولانی تابستانی در شهر«طنجه»(درشمال مغرب) آماده می کند، ویدیوئی ضبط کرده است که شامل کناره گیری اش از کرسی پادشاهی به نفع شاهزاده«محمد بن سلمان» پسرش و ولیعهد می شود و ممکن است این نوار در ماه سپتامبر آینده پخش شود.

 

آخرین و جدیدترین دستوری که پادشاه عربستان روز گذشته صادر کرد و براساس آن دستگاهی به نام«ریاست امنیت کشور» ایجاد کرد که وابسته به شورای وزیران یعنی خود شخص پادشاه است، چه بسا گام مقدماتی آخر برای این کناره گیری از پادشاهی است.

 

وی افزود: این دستور پادشاهی برای ایجاد این دستگاه امنیتی و الحاق همه نهادهای امنیتی دیگر به آن از جمله نیروهای ویژه، واحد مبارزه با تروریسم و شاخه های تحقیقات یعنی خلع همه اختیارات امنیتی از وزارت کشور و تبدیل این وزارتخانه به وزارتخانه ای فرمایشی است که ماموریت های آن محدود به راهنمایی و رانندگی، مبارزه با جرم و مواد مخدر و مسائل جنایی مشابه است.

 

عطوان می افزاید: درست است که وزارت کشور محدود به خاندان «نایف بن عبدالعزیز» پس از سرنگونی «محمد بن نایف» ولیعهد مخلوع ماند و «عبدالعزیز بن سعود بن نایف» در این پست منصوب شد تا خشم این شاخه از خاندان در پی برکناری محمد بن نایف از ولیعهدی و همه پست هایش و حصر خانگی اش در کاخش در شهر «جده» در « کودتایی بی صدا» ، فروکش کند اما پس از انتقال همه اختیارات امنیتی به نهاد جدید، این وزارتخانه دیگر هیچ اختیاری ندارد این در حالی است که وزارت کشور مهمترین وزارتخانه در کشور و سوپاپ اطمینان برای ثبات خاندان حاکم است.

 

وی تصریح کرد: تعیین ژنرال«عبدالعزیز الهوبرینی» به عنوان رئیس دستگاه جدید امنیت کشور چه بسا اقدامی انتقالی و موقت است زیرا این ژنرال، ژنرالی است که به عنوان مشاور شاهزاده بن نایف فعالیت کرده و همه پیکره و ساختار وزارت کشور را می شناسد و از مهارت بالایی در حفظ امنیت کشور و مبارزه با تروریسم برخوردار است؛ امری که باعث شد دستگاه های امنیتی آمریکا که با وی همکاری کردند به او اعتماد کنند و بعید نیست که به محض تکمیل ماموریت جدیدش در تدوین پیکیره و ساختار دستگاه امنیتی جدید، از مقامش برکنار شود.

 

از آن جایی که ژنرال الهویرینی ازمیان مردم عادی است و نه از خاندان حاکم برعربستان بنابراین، هیچ خطری برای پادشاه آینده یعنی شاهزاده محمد بن سلمان ندارد اما نزدیک بودنش به شاهزاده بن نایف و پیش از وی به پدرش باعث می شود که به وی اطمینان و اعتماد نشود زیرا بن سلمان با توجه به عزل و نصب های سابق که انجام داده ترجیح می دهد فقط با افراد نزدیک به خود همکاری کند به ویژه در پست های امنیتی و نظامی حساس؛ و این امر در منطقه خاورمیانه ای که معروف به کودتاها و جنگ ها و انقلاب ها و دخالت های خارجی و به طور خاص آمریکایی در امور داخلی و خارجی اش است، چیز غیرمنتظره ای نیست.

 

عطوان می افزاید:محمد بن سلمان پس از رسیدن به قدرت در جهت تمرکز قدرت در عربستان و نهادهای آن در دست خود و هوادارانش عمل کرد، این اتفاق نیز از زمانی که خاندان آل سعود قدرت در این کشور را به دست گرفت اتفاقی بی سابقه ای است ،عربستان امروز با عربستانی که می شناسیم فرق می کند و این به معنای بهتر یا بدتر بودن آن نیست زیرا سال های آینده و در سایه جنگ های کنونی اش در یمن و چه بسا در آینده در قطر است که به این پرسش پاسخ داده می شود.

 

وی در ادامه نوشت که به حاشیه رانده شدن فقط شامل برخی از شاخه های خاندان و پسران «عبدالعزیز آل سعود» پادشاه موسس و تعداد زیادی از نوادگانش نیست بلکه حتی برخی از پسران خود ملک سلمان یعنی برادران محمدبن سلمان ولیعهد به استثنای «خالد» برادرش که به عنوان سفیر در واشنگتن تعیین شد را شامل می شود و هیچ کدام از برادران دیگر محمد مانند«سلطان»،«عبدالعزیز» و «فیصل» تا کنون در پست های بالایی منصوب نشدند و تنها در پست هایی که به نظر آنها و بسیاری دیگر «ثانوی» هستند، منصوب شده اند.

 

حتی سرلشکر«حمد العوهلی» فرمانده گارد سلطنتی که به وفاداری و وابستگی اش به پادشاه و خانواده اش معروف است از مقامش برکنار و سرلشکر« سهیل المطری» به عنوان جانشین وی منصوب شد.

 

وی در پایان می نویسد که عربستان سعودی اکنون فقط منتظر یک دستور یا بیانیه است و مردم عربستان یک روز صبح زود یا یک ساعت پایانی شب با بیانیه دیوان پادشاهی بیدار می شوند که اعلام می کند خادم الحرمین الشریفین از کرسی پادشاهی به نفع پسرش محمد بن سلمان کنار رفته و از اعضای خاندان حاکم و کارکنان بلندپایه دولت و علمای دینی و شهروندان می خواهد که با وی بیعت کنند و این اتفاق چندان دور نیست.

 

 

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش