دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۲۶ - ۱۳ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۲۷۴۳
خاورمیانه

واکنش مردان عربستانی به رانندگی زنان؛ اجازه نمی‌دهیم زنان و خواهرانمان رانندگی کنند

رانندگی زنان عربستانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
برخی از مردان عربستانی نسبت به رانندگی زنان واکنش تندی نشان داده‌اند.

به گزارش خبرآنلاین، به نظر می‌رسد قبل از اینکه شهریور سال آینده میلیون‌ها زن عربستانی پشت فرمان بنشینند، دولت به شدت محافظه‌کار عربستان باید نگرش‌های مردانه تثبیت شده در این کشور و فرهنگ مردم را تغییر دهد.

 

برای ده‌ها سال تندروهای عربستان با تفسیرهایی از اسلام زنان را از رانندگی منع کردند، حتی برخی آنها می‌گفتند زنان دانش لازم را برای رانندگی ندارند و اگر اجازه داده بشود تا آنها اینکار را بکنند بی‌قاعدگی در امور اخلاقی و جنسی در این کشور ترویج پیدا ‌می‌کند.

 

اما بالاخره هفته‌ی پیش قانون منع رانندگی زنان در عربستان لغو شد، با این وجود هنوز بسیاری از زنان عربستانی از رانندگی کردن می‌ترسند و قربانی محافظه‌کاری در کشورشان هستند. رئیس یک شرکت تاکسیرانی در ریاض که نمی‌خواست نامش اعلام شود در این رابطه گفت: «شما می‌توانید ممنوعیت آنها را لغو کنید، ولی نمی‌توانید مردان را مجبور کنید تا به زنان و خواهران خود اجازه رانندگی دهند. من کسی هستم که به عنوان رئیس خانواده تصمیم می‌گیرد، نه زنان.»

 

این چنین دیدگاهی یک جور بی‌قاعدگی در کشوری است که مردان و زنان در آن از هم جدا شده‌اند، با وجود اینکه شاهزاده محمد بن سلمان به دنبال لیبرال کردن حکومتش است و می‌خواهد تعداد زنان شاغل را افزایش دهد. یک مرد عربستانی در توئیتر خود نوشته بود: «انتظار تصادفات بیشتری را داشته باشید.»

 

حتی هفته گذشته مسئولان عربستانی مردی را که شروع به تهدید زنانی که ماشینشان خراب می‌شد را تهدید می‌کرد، بازداشت کردند. او در ویدئویی گفته بود: «به خدا قسم، من آن زن و ماشینش را آتش می‌زنم.»

 

این مسائل باعث شده بسیاری از زنان بترسند که در آینده به سختی گواهینامه بگیرند و یا به طور عمد آنها را در امتحان رانندگی رد کنند. از سویی دولت عربستان هم با چنین نگرانی‌هایی به طور پیش پا افتاده‌ای برخورد کرده است، البته وزارت امور خارجه این کشور قول داده است که به هر شکلی قانون را اجرا می‌کند.

 

در واقع ریاض می‌خواهد از کشورهای دیگر مربی رانندگی زن بیاورد تا کلاس‌های مخصوص رانندگی زنان تشکیل شود.

 

تلویزیون عربستان هم با طنزی محافظه کارانه با واکنش مردان عربستانی مخالفت کرده است، در برنامه خبری عربستان با اشاره به تحقیقی که نشان می‌داد مردان تصادافات بیشتری از زنان داشته‌اند اعلام کرد: «رانندگی همیشه یک میدان نبرد میان مردان و زنان بوده، متاسفم دوستان اما زنان راننده‌های بهتری هستند.»‌

 

یک روزنامه عربستانی هم نسبت به رانندگی زنان با چنین استدلالی اعتراض کرده بود: «اگر در زمان حضرت محمد، زنان می‌توانستند سوار شتر شوند، الان هم اجازه داشتند سوار شترهای مدرن، یعنی خودروها شوند!»

 

برخی هم از مزایای مالی این تغییر گفتند، اینکه خانواده‌های عربستانی دیگر نیازی به داشتن راننده خارجی ندارند، یک روزنامه اینترنتی در عربستان با انتشار تصویری شایستگی دو راننده را مقایسه کرد: مردی با پوشش خشن و زنی با حجاب کامل. در این تصویر نوشته شده است: «مرد: حقوق، مسکن، خشمگین، عمیقترین رازهای شما را می‌داند و خودرو شما را خراب می‌کند. زن: عشق، مراقبت و تعهد.»

 

از سویی هم مسئولان عربستان مراقب هستند تا با روحانیون تندروی خود مقابله نکنند. شورای دانشمندان ارشد، شورایی با بالاترین مقام مذهبی در این کشور که به خانواده سلطنتی هم بسیار نزدیک است اعلام کرده که اکثر اعضای آن اعلام کردند که رفع ممنوعیت رانندگی زنان مجاز است.

 

البته برخی محققان بر این باورند که این اتفاقات نشانه‌ از این است که دولت از فشار مراکز مذهبی خارج شده است، یک محقق امور بین‌الملل در این رابطه می‌گوید: «بعید است کسانی دیدگاه کسانی که ده ها سال باور داشتند رانندگی به بکارت و تمامیت زنان آسیب می‌رساند ناگهان قبول کنند که دیدگاه‌های قدیمیشان اشتباه بوده.»

 

 

 

  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش