پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۴۵ - ۱۴ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۳۵۵۲
خاورمیانه

جریان ۱۴ مارس به شدت وارد عمل خواهد شد

سعد الحریری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
یک کارشناس مسائل خاورمیانه می گوید لبنان وارد بحران سیاسی تازه ای شده و این فتنه علیه ایران و حزب الله صورت گرفته است.

سعدالحریری نخست وزیر لبنان به طرز غیر منتظره ای استعفا داد. او در حالی متن استعفای خود را از شیکه سعودی العربیه قرائت می کرد که ایران را عامل نفوذ در کشورش و عامل استعفای خود از مقام نخست وزیری عنوان کرد. در اینباره با حسن هانی زاده کارشناس جهان عرب و غرب آسیا صحبت کرده ایم که از نظر می گذرانید:

 

چه شد که حریری این طور اتفاقی استعفا داد؟!

استعفای ناگهانی حریری از پست نخست وزیری لبنان ناظران سیاسی را به شدت شگفت زده کرده است.  به دلیل اینکه سعد الحریری به جای تقدیم استعفای خود به میشل عون رئیس جمهور لبنان، از ریاض پایتخت عربستان و انهم از رسانه العربیه وابسته به رزیم ال سعود استفعای خود را اعلام کرده است.

 

این استعفا در ادبیاتی که سعد حریری به کار گرفت در حقیقت همان واژگانی است که معمولا محمدبن سلمان ولیعهد و  عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان علیه ایران به کار می گیرند. با توجه به اینکه اخیرا عربستان با پرداخت ده ها میلیارد دلار به امریکا تلاش کرد تا حزب الله را به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شود، بنابراین در راستای همان تلاش ها و مثلث مشترک ضد محور مقاومت که از امریکا رژیم صهیونیستی و عربستان تشکیل شده است، این اتفاق را از سوی سعدالحریری نخست وزیر لبنان می بینیم.

 

پس منظور شما این است که این جریان به کلی علیه حزب الله صورت گرفته است؟

این جریان سازی و بحران سازی ها علیه حزب الله در این چارچوب قابل تجزیه و تحلیل است. لذا به نظر میرسد که استعفای حریری انهم از ریاض با دو هدف صورت  می گیرد. با توجه به این که این احتمال وجود دارد؛ که میشل عون بار دیگر سعدالحریری را مامور تشکیل کابینه خواهد کرد.  این احتمال هم وجود دارد که حریری برای تشکیل دولت  پیش شرط تعیین خواهد کرد و سعی می کند جریان هشت مارس  وابسته به محور مقاومت، در کابینه نقشی نداشته باشد.  اگر موفق نشود، سعد حریری کابینه اینده را بر اساس پیش شرط های خودش انجام دهد، جریان سازی ها از سوی بازوی داخلی عربستان، آمریکا و  و رژیم صهیونیستی، به کمک ۱۴ مارس در داخل دست به یک فتنه سیاسی جدیدی خواهند زد و سعی خواهند کرد علیه حزب الله افکار عمومی را تحریک کنند.

 

با توجه به توضیحاتی که ارائه کردید، پیشبینی شما چیست؟ در روزهای آینده شاهد چه اتفاقاتی از صحنه سیاسی لبنان هستیم؟

 به نظر  می رسد که لبنان در استانه یک بحران سیاسی جدیدی قرار دارد. بحرانی که پشت پرده آن سعودی و صهیونیزم به همراهی آمریکا قرار دارد.

 

بنابراین طی روزهای اینده جریان ۱۴ مارس به شدت وارد عمل خواهد شد و میشل عون را وادار خواهد کرد که در حقیقت کابینه جدیدی بدون مشارکت جریان هشت مارس تشکیل دهد. به هرحال به نظر می رسد که طی روزهای اینده سعودی از اتحادیه عرب خواهد خواست تا در سطح وزاری خارجه تشکیل جلسه فوق العاده دهند و بیانیه ای در محکومیت حزب الله و ایران صادر کنند.

 

این چند گزینه در دستور امریکا ، صهیونیزم و عربستان قرار دارد تا حزب الله به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شود. لذا با توجه به حمله شدید سعد حریری به حزب الله و ایران، می توان گفت این سناریو مقدمه ای است که عربستان علیه ایران و حزب الله اغاز کرده است. 

 

رژیم صهیونیستی، عربستان سعودی و ایالات متحده برای تامین شطرنج سیاسی سوریه با شکست مواجه شدند و جریان سازی سیاسی خود را اغاز کرده اند.

 

سعد حریری می گوید دخالت ایران! ایا این ارتباطی به سفر دکتر ولایتی دارد؟

با توجه به اینکه اساسا اقای ولایتی با حریری دیدار داشت، اما به نظر می رسد که با توجه به اینکه کنفرانس علمای محور مقاومت در لبنان هم تشکیل شد و بیانیه ای در حمایت از حزب الله صادر کرد و نشست علمای اسلامی طرفدار مقاومت در حقیقت شکست بزرگی برای عربستان تلقی می شود. لذا به نظر نمی رسد که سفر ولایتی ارتباطی به اوضاع فعلی  داشته باشد.

 

سعد حریری فضای سیاسی لبنان را به فضای زمان ترور پدرش رفیق الحریری تشبیه کرده است، منظور وی چیست؟

حریری تلاش میکند تا وانمود کند که جان او در خطر است و حزب الله سعی در ترور او دارد. در حالی که حزب الله هیچگونه دخالتی در ترور رفیق الحریری نداشته است. این امر نوعی جریان سازی است. حریری به دستور  اسرائیل، عربستان و امریکا عمل می کند. از توان سیاسی بالا و تجربه سیاسی بالایی برخوردار نیست و اظهاراتی مطرح می کند که با واقعیت موجود با لبنان هماهنگی ندارد.

 

بازیچه دست سعودی است حریری تابعیت عربستان را دارد و نباید طبق قانون اساسی لبنان نخست وزیر شود ولی به هرحال با توجه به تابعیت دوگانه و نفوذی که پدر وی داشت ایشان را به عنوان نخست وزیر انخاب کردند ولی در قد و قواره نخست وزیری هیچگاه نبوده است.

 

زهره نوروزپور

 

 

khabaronline.ir
  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش