دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۳۲ - ۱۴ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۳۶۵۳
خاورمیانه

عبدالباری عطوان در تحلیلی نوشت؛

طبل های جنگ بزرگ خاورمیانه در ریاض به صدا در آمد

ملک سلمان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
کوبیدن بر طبل های جنگ در ریاض شروع شده است و پژواک آن در همه منطقه شنیده می شود و استعفای حریری یکی از این پژواک هاست. اکنون سووالی که پیش می آید این است که کی و نه کجا جرقه اول این جنگ زده می شود.این یک ماجراجویی محاسبه نشده عربستان و آمریکاست که عواقب آن هرگز بررسی نشده است و ورد اسرائیل به میدان آن برایش بسیار گران تمام می شود.

به گزارش جماران، عبدالباری عطوان در تحلیلی درباره استعفای سعد حریری نخست وزیر لبنان نوشت: ما بر این باور نیستیم که آقای«سعد حریری» نخست وزیر مستعفی لبنان اقدام به استعفا به این دلیل کرد که زندگی اش در خطر بود، این مرد به راحتی هر چه تمامتر در بیروت و به شکل طبیعی گردش می کرد و چند روز پیش نیز دستورهایی صادر کرد که بارزترین آنها تعیین سفیر جدید لبنان در سوریه است. علاوه بر اینکه طرف احتمالی که قرار است عملیات ترورش را انجام دهد یعنی حزب الله، از او حمایت و محافظت می کرد و از طریق قرارداد سیاسی با حزب الله بود که به نخست وزیری رسید.

 

استعفای حریری در چارچوب نقشه راه عربستانی-آمریکایی برای هدف قرار دادن حزب الله به عنوان شاخه نظامی قوی ایران صورت گرفت که برای اسرائیل تهدیدی وجودی به شمار می رود و نیز خطر بزرگی برای امنیت عربستان و ثبات آن به دلیل حمایت نامحدود رسانه ای و سیاسی و نظامی از جریان«انصار الله» حوثی تشکیل می دهد؛ حمایتی که تلفات بشری بزرگی به عربستان سعودی در مرزهای جنوبی اش وارد آورد و هیبت اش را با شلیک گاه و بی گاه موشک های بالستیک پیشرفته به عمق عربستان تهدید می کند که برخی از این موشک ها در اصابت به اهداف خود موفق بودند و آخرین موشک شلیک شده نیز شب گذشته بود که به سمت شهر ریاض شلیک شد.

 

بر اساس اطلاعات در دسترس ما عربستان سعودی با هماهنگی با ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حال حاضر دارد ائتلاف عربی دیگری به مانند ائتلاف عربی در جنگ علیه یمن تشکیل می دهد که سر نیزه در حمله احتمالی به حزب الله شود و بعید نیست که ستون فقرات این ائتلاف اسرائیل باشد. برخی اخبار در لندن مبنی بر تماس های سری عربستان سعودی با اردن منتشر شده است که از این کشور دعوت به پیوستن به این ائتلاف جدید کرده است لیکن این اخبار توسط هیچ منبع  رسمی یا حتی شبه رسمی تأیید نشده است.

 

این منابع در گفت و گو با ما این احتمال را بعید ندانستند که بالا گرفتن تنش علیه حزب الله در لبنان با تنش نظامی دیگر علیه قطر در صورت دستیابی به چراغ سبز از آمریکا همزمان شود یا به موازات آن صورت گیرد.دخالت نظامی علیه قطر در راه است. بیش از هفت هزار نظامی مصری از نیروهای ویژه کاملا آموزش دیده اکنون در پایگاهی در شمال امارت ابوظبی و در ۴۰ کیلومتری مرزهای قطر حضور دارند و این نیروهای مصری آماده دخالت نظامی هستند و چراغ سبز آمریکا ضروری و بلکه حتمی است زیرا تعداد نیروهای ترکیه در قطر طی هفته های اخیر نزدیک به ۳۰ هزار نیرو افزایش یافت.

 

لحن حمله ای آقای حریری علیه ایران  که  شامل اتهام های تروریسم و تخریب شد و وی تهدید به قطع دستانی کرد که به سمت امت عرب دراز شود، لحن بی سابقه ای است و در تکمیل حمله دیگری است که «تامر السبهان» وزیر عربستانی صورت گرفت که حزب الله را حزب شیطان توصیف کرد و توصیف هایی علیه «سید حسن نصرالله» رهبر حزب الله خارج از همه عرف های سیاسی و دیپلماتیک به کار برد.

 

آقای حریری به شکل عجله ای به ریاض فراخوانده شد و در عرض چند ساعت به سمت آن پرواز کرد آن هم پس از آن که همه ارتباط های رسمی اش را قطع کرد و بعید نمی دانیم که این استعفا به وی دیکته شد و متن خشن استعفایش را نیز شبکه «العربیه» منتشر کرد و نه شبکه «المستقبل» که وابسته به وی است؛ امری که تأکید بر وابستگی وی به عربستان است که هرگز آن را انکار نمی کند و این را مورد تأکید قرار می دهد که وی بیش از آن که وابسته به لبنان باشد وابسته به عربستان است و ما بر این باور نیستیم که وی به بیروت برگردد مگر روی یک تانگ عربستانی البته اگر طرح از بین بردن حزب الله و نابودی ایران به نتیجه برسد و نیروهای اسرائیلی بار دیگر بیروت را اشغال کنند.

 

اعلان جنگ علیه حزب الله بدون هماهنگی کامل با اسرائیل هرگز صورت نمی گیرد زیرا عربستان سعودی نمی تواند در آن واحد وارد دو جنگ شود آن هم در یمن و لبنان و چه بسا جنگ با ایران. علاوه بر آن که عربستان با لبنان مرز جغرافیایی ندارد و نیز هم پیمانان عربستان ضعیف تر از آن هستند که بتوانند حزب الله را شکست دهند؛ حزب الهی که مهارت ها و تجهیزات نظامی ای در اختیار دارد که فقط چهار کشور در منطقه دارند یعنی مصر، امارات، سوریه و عربستان سعودی.

 

سید حسن نصرالله بیهوده سخن نمی گفت زمانی که به «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اسرائیل نسبت به هر گونه حمله ای به لبنان هشدار داد و از یهودی ها خواست از فلسطین اشغالی به کشورهایی که آمده اند برای نجات جان خود فرار کنند زیرا سوخت و هیزم هر گونه جنگی در آینده خواهند شد. این مرد که بانک هایی از مغزهای متفکر دارد، احتمالا اطلاعات مفصل و قطعی درباره طرح آمریکا و عربستان در اختیار دارد.

 

بر طبل های جنگ در ریاض کوبیده می شود و پژواک آن در همه منطقه شنیده می شود و استعفای حریری یکی از این پژواک هاست. اکنون سووالی که پیش می آید این است که کی و نه کجا جرقه اول این جنگ زده می شود.لبنان که دو سال بدون رئیس جمهور به سر برد می تواند بدون نخست وزیر یا دولت نیز به سر ببرد و طرف هایی که در اردوگاه مقابل هستند این واقعیت را به خوبی می دانند به همین دلیل به سرعت حرکت کرده تا سیستم بانکی لبنان را مختل کنند و این مقدمه ای است برای فلج کردن اقتصاد این کشور و مقدمه ای برای محاصره آن شبیه محاصره خفه کننده کنونی یمن که ناوچه ها اسرائیلی و آمریکایی در آن نقش بزرگی ایفا می کنند.

 

این یک ماجراجویی محاسبه نشده عربستان و آمریکاست که عواقب آن هرگز بررسی نشده است و ورد اسرائیل به میدان آن برایش بسیار گران تمام می شود. این جنگ آخرین جنگ در منطقه خواهد دقیقا به مانند جنگ جهانی دوم که همه جنگ های اروپایی را به شکل بی بازگشتی پایان داد و بر ویرانه های آن اتحادیه اروپا برپا شد.

 

ما بر این باور نیستیم که اسرائیل که در همه جنگ هایش از سال ۱۹۷۳  به بعد شکست خورد از این جنگ پیروز بیرون بیاید. محور مقاومت برای جنگ آینده کاملا خود را آماده کرده است و توان حزب الله چندین بار بیشتر از جنگ های قبلی از جمله جنگ ۲۰۰۶ است  این علاوه بر این است که سوریه، ایران و عراق و هزاران داوطلب از سراسر جهان اسلامی در جنگ آینده مشارکت می کنند و این را نیز نباید فراموش کنیم که جنبش حماس روابط خود را به طور کامل با ایران و سید حسن نصرالله از سر گرفته است.

 

فضای کنونی لبنان شبیه فضای سابق در این کشور اندکی پیش از حمله اسرائیل به جنوب لبنان در سال ۱۹۸۲ است با این تفاوت اساسی که حزب الله سازمان آزادیبخش فلسطین نیست زیرا لبنان سرزمین و میهن اش است  و سوار بر دریا برای رفتن به قبرس و تونس نمی شود و تا آخرین گلوله می جنگد و هر چه سلاح در چنته دارد چه حرام باشد چه حلال مورد استفاده قرار می دهد زیرا آخرین نبردهای بزرگش است.

 

هیچ کس جنگ نمی خواهد و آروزی جنگ نمی کند لیکن اگر آن را بر محور مقاومت تحمیل کنند نتایج آن این بار با همه جنگ های سابق فرق دارد.

 

 

  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش